Študenti predstavili špeciálne upravené sedadlá pre hendikepované deti

12.08.2019 12:21

Do trinásteho ročníka projektu letnej študentskej stáže Technologického centra Adient v Trenčíne sa zapojili talentovaní študenti z viacerých slovenských aj zahraničných vysokých škôl a upravili detské autíčko pre potreby hendikepovaných detí.

TRENČÍN, 12. augusta 2019

Už po trinásty raz sa stretli nadaní vysokoškoláci s dizajnérmi z technologického centra Adient v Trenčíne na letnej študentskej stáži. Hlavným cieľom študentských projektov bolo upraviť dve detské elektrické autíčka pre potreby zdravotne postihnutých detí. Študenti prispôsobovali automobilové sedadlá ako aj ďalšie komponenty autíčka.

 

Projekt zahŕňal návrh, prípravu realizácie a úpravu špeciálnych sedadiel a trval 6 týždňov. Študenti si vyskúšali prácu v 3D programe CATIA, ale aj rezanie peny, zváranie kovových komponentov alebo šitie poťahov. „Okrem toho, že študenti nadobudli mnoho praktických skúseností, naučili sa empatizovať so špecifickou skupinou ľudí. Takže je to pre nich aj veľká ľudská skúsenosť,“ vysvetľuje Dušan Valient, riaditeľ technologického centra Adient v Trenčíne. 

 

Počas letnej stáže študenti absolvovali niekoľko odborných tréningov, ako školenie zamerané na zloženie sedačky, ale aj tréningy prezentačných zručností a exkurziu vo výrobnom závode Adient v Žiline. Dôležitou časťou programu bolo niekoľko stretnutí s predstaviteľmi Centra včasnej intervencie v Soblahove, kde sa študenti stretli s dvoma hendikepovanými deťmi, ktorým pripravovali autíčka.

 

Okrem úpravy autíčka študenti pracovali aj na ďalších technických úlohách, ktoré bežne riešia dizajnéri technologického centra Adient pri svojej práci. Do projektu sa zapojilo 12 vybraných študentov z vysokých škôl technického smeru z Trenčína, Bratislavy, Brna, ale aj z Liberca a Edinburgu.

Späť

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode