Stephan Moebius sa po Andrejovi Glatzovi stane novým generálnym riaditeľom Mercedes-Benz na Slovensku

11.01.2019 09:00

Súčasný generálny riaditeľ Mercedes-Benz Slovakia (MBSK), Andrej Glatz (71), v tejto spoločnosti po úspešných 28 rokoch končí. Na jeho miesto nastúpi Stephan Moebius (58 ), bývalý generálny riaditeľ pre predaj osobných vozidiel Mercedes-Benz v Juhoafrickej republike, ktorý bol vymenovaný za nového generálneho riaditeľa Mercedes-Benz Slovakia od 1. januára 2019.

Andrej Glatz sa počas svojho pôsobenia zaslúžil o úspešnú históriu vozidiel s trojcípou hviezdou na Slovensku a vedenie firmy odovzdáva v čase, keď značka Mercedes-Benz na Slovensku dominuje v počte registrácii vozidiel v prémiovom segmente za predchádzaci rok. Andrej Glatz bude pokračovať vo svojej profesionálnej dráhe od 1. januára 2019 v skupine Motor-Car.

 

V uplynulom roku sa nám podarilo na trh umiestniť viac ako 4,4-tisíca osobných, úžitkových, nákladných vozidiel a autobusov, čo je preukázaním dôvery našich zákazníkov v spoľahlivé prémiové produkty a služby. Rád by som poďakoval všetkým zamestnancom, ale aj zmluvným partnerom za ich neustále úsilie napredovať,” uviedol Andrej Glatz.

 

Ďakujem Andrejovi Glatzovi za jeho dlhoročné vedenie spoločnosti, za jeho vytrvalosť, pracovitosť, a najmä vášeň, s akou pristupoval ku svojej práci,“ povedal Matthias Lührs, vedúci Region Overseas Mercedes-Benz Cars. Ako ďalej pripomenul: „Som veľmi rád, že môžem privítať pána Stephana Moebiusa ako nového generálneho riaditeľa Mercedes-Benz Slovakia. Som si istý, že vďaka svojím dlhoročným skúsenostiam prispeje pán Moebius veľkou mierou k ďalšiemu rozvoju nášho rastu a povedomia o značke na Slovensku.“

 

Stephan Moebius, nový generálny riaditeľ MBSK, poďakoval celému tímu za srdečné privítanie a pánovi Glatzovi za jeho profesionálne pôsobenie a dlhoročné budovanie spoločnosti. Ako uviedol: „Som presvedčený, že spoločne s celým tímom MBSK budeme pokračovať v posilňovaní vzťahov s našimi zákazníkmi a obchodnými partnermi vo výrazne sa meniacom prostredí.“

 

Stephan Moebius naštartoval svoju kariéru v koncerne Daimler AG v roku 1987. Odvtedy si budoval kariéru u trojcípej hviezdy na mnohých medzinárodných manažérskych pozíciách v Európe, Ázii a Južnej Amerike. Až do 31. decembra 2018 riadil predaj osobných vozidiel Mercedes-Benz v Juhoafrickej republike.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode