Šťavnatý citrónik

07.12.2014 17:44

Speváčka, zabávačka, ale aj herečka Majka Velšicová nám porozprávala o sebe a niečo aj o tom, ako sa jej jazdí v dnešnej hektickej dobe a nezabudla spomenúť milé zážitky z jazdenia na novom Renaulte Twingo

Vieme o vás, že ste úspešná dlhoročná speváčka, ktorá má na konte 9 albumov a nové sa pripravujú?

Máte pravdu, moje albumy sú ocenené zlatými a platinovými platnňami. To má pre speváčku význam, ak vás ľudia počúvajú, tak mám prečo pokračovať v mojej práci ďalej. U mňa sú to hlavne texty, ktoré oslovujú poslucháča, ktoré si píšem väčšinou sama a hudbu mi skladajú dlhoroční spolupracovníci Peter Kliment a Pavol Schindler. Posledný album, ktorý mi vyšiel „Túžim vzlietnuť“ som veľmi chcela a som spokojná. Vychádza to tak, že vydám vždy jeden album do roka.

Idú Vianoce, nahrali ste pre poslucháčov vianočné piesne, ktoré sa viažu k tomuto obdobiu? Prezraďte nám, kde vás môžu čitatelia zažiť aj ako ako vynikajúcu herečku?

Dva vianočné albumy vyšli, jeden sa volá Kráľovná nebies a druhý Kráľovná pokoja, takže nezabúdam ani na tieto sviatky. A moje herecké schopnosti si môžete prísť pozrieť na Novú scénu na predstavenie Najstaršie remeslo v réžii Ľubomíra Pauloviča. Je to úžasná hra, ktorú si určite prídete pozrieť aj 2x. Veľmi ľudí oslovila, ale viac vám nepoviem. Prídite sa pozrieť, ste srdečne vítaní.

Viem o vás, že jazdíte na SUV – Kii Sportage, ale prezraďte nám, ktoré bolo to prvé auto, s ktorým ste sa učili a naberali jazdné skúsenosti?

S malou Fiatkou, potom som mala Feliciu s otvorenou strechou, v treťom ročníku so šatkou na hlave, som aj trošku machrovala, ale nič mi nevadilo. Krásna doba! Časom tých áut bolo veľa, veď ročne som najazdila okolo 60 000 km, takže si myslím, že to bolo na vodičku aj v tých časoch úctyhodné číslo.

Bolo aj medializované, že ste mali vážnu nehodu. Bolo ich viac?

Mala som dve nehody, jednu nepodstatnú a druhú vážnejšiu. Pri tej prvej vodič odbočil na pumpu a neskoro dal blinker alebo som si to neskoro všimla. Predným blatníkom som doňho drgla, takže nič vážne. Tá druhá bola na ľade, kde ma šmyklo a dostala som hodiny. Myslela som, že to udržím na diaľnici, ale nepodarilo sa, pribrzdila som a ocitla som sa v priekope. Nikomu sa nič nestalo, mala som v aute aj kolegov, ale len plechy sa pokrčili. Tak to je za 3 milióny kilometrov snáď dobrá štatistika.

Zažili ste nejakú krajinu ukážkových vodičov, ktorí sú disciplinovaní?

Pobudla som dlhšiu dobu u syna vo Washingtone a tam som mohla pozorovať všetko možné vrátane spôsobu života, aj vodičov. Mám pocit, že sú k sebe úctivejší a tolerantnejší. Napríklad ak je tam 30-tka, tak ju všetci dodržujú. Nikto tam nejde rýchlejšie. Zdá sa mi, že je u nás viac nervozity a agresivity.

Nemáte pocit, že dnešní policajti sú príliš prísni?

Policajti kedysi boli prísni, ale neboli takí škodoradostní ako sú dnes, nestáli niekde na konci obce za účelom len vyberania pokút. Dnes je to len o tom, vybrať čo najviac pokút a veru, aj ja platím. Mala by byť väčšia tolerancia, veď šoféri sú jediní, ktorí sú hneď potrestaní a iné veci, ktoré sú proti zákonom sa odkladajú a niekedy sa aj zabudnú. Vodiči sú dnes viac diskriminovaní.

V tej vašej dobe určite zabrali aj podpis karty, cédečka a iné, že?

Určite, ale hlavne to bola ľudskejšia doba. Dnes je to len o litere zákona, ale to je všeobecné. Za rýchlosť som platila dokonca 150 eur a nič sa nedalo zjednať. Išli za mnou až do Vrábľov a musela som zaplatiť.

Čím by sme sa mohli inšpirovať z amerických ciest, čo by bolo prospešné, aby neboli také kolóny?

Snaha zvýhodniť zdieľanie jedného auta viacerými osobami. Majú tam špeciálne pruhy pre autá, v ktorých sa vezú jednotlivci, kde je rýchlosť podstatne nižšia, než v pruhoch pre autá, kde sa vezú napríklad traja pasažieri, tam je tá rýchlosť podstatnejšia vyššia.

A čo s autami, ktoré dochádzajú z rôznych miest mimo Bratislavy?

Ďalej si myslím, že cezpoľní by mali parkovať na okraji mesta na záchytných parkoviskách. Tí, čo bývajú v meste, potom nemajú kde parkovať. Cesty sú v dezolátnom stave a vzduch je nedýchateľný. Rozhodne zaviesť takéto parkoviská by prospelo nášmu mestu a v tejto oblasti budem apelovať aj na primátora mesta.

Majka, ako sa vám páčilo a jazdilo v mestských uličkách s jednolitrovým RENALTOM Twingo?

Autíčko je taký malý šťavnatý citrónik! Veľmi pekná, veselá farba, ktorá oživí toto zimné pochmúrne počasie. Páčilo sa mi dobré riešenie palubnej dosky, pekne osvietené prístrojové budíky. Aj periférne to všetko pozitívne vnímam. Jednoducho a prakticky mám všetko po ruke a na to,že jazdím s automatom, tak manuálna prevodovka bola v poriadku a nemala som problém. Dobre sa mi sedelo a výhľad naokolo mi vyhovoval. Twingo je aj motoricky auto skôr do mesta ako na dlhé trate. Tam, kde ja bývam by sa mi takéto malé autíčko v uličkách zišlo.

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode