Starostlivosť o kolesá/disky. Prečo sa o ne starať? Len kvôli vzhľadu, alebo to má aj iné dôvody?

09.10.2018 10:05

Kolesá auta sú prekvapujúco najviac opomíjané časti, pokiaľ ide o čistenie. Jasné, v autoumyvárke ich občas prebehnete prúdom vody, takže vyzerajú čisté, no to nestačí. Ani bežné šampóny nemajú potrebný efekt, pretože nie sú vyvinuté odstrániť tak odolný typ špiny. Čo sa s tým dá robiť?

Nečistoty, ktoré sa na kolesá a disky prichytia počas jazdy, dokážu byť veľmi agresívne. Najčastejšie ide o zmes drobných čiastočiek z brzdových doštičiek, prachu a najmä v lete horúceho asfaltu. Ak sa nechajú dlho na diskoch, priľnú (mnohokrát sa zažerú do laku na disku) a môžu spôsobiť nenávratné poškodenie diskov. Navyše sú veľmi náročné na odstránenie. Pokiaľ teda nemáte správny produkt.

 

Spoločnosť Ebix prináša na trh riešenie, ktoré disky a pneumatiky spoľahlivo vyčistí, ochráni a prinavráti im lesk. A to vďaka produktom značky Autoglym. Tie sú špeciálne vyvinuté, aby si poradili s podobným druhom špiny.

Na silne znečistené disky používajte AUTOGLYM Clean Wheels, prípravok na báze kyseliny. Ak si nie ste istý, z akého materiálu sú disky na vašom aute, siahnite po menej agresívnom produkte Custom Wheel Cleaner, ktorý neobsahuje kyselinu. Pokiaľ sa vaše disky skladajú z viacerých druhov materiálov, odporúčame použiť klasický šampón Bodywork Shampoo Conditioner. Použitie čističov diskov je jednoduché: stačí ich nastriekať na disk a pneumatiku, v prípade silnejšieho znečistenia narušiť špinu kefou a spláchnuť prúdom vody.

Aby ste zabránili usádzaniu nečistôt, je vhodné čisté disky ochrániť. Môžete na to použiť tuhý karnaubský vosk UHD WAX, ktorý sa používa na ochranu karosérie aj diskov. Okrem vosku, môžete použiť tzv. „sealant“ AUTOGLYM Wheel Protector. Ten vytvorí hydrofóbnu, odolnú bariéru a tým zníži schopnosť usádzania brzdného prachu a špiny. Stačí ho nastriekať na celý povrch čistého, suchého disku a nechať zaschnúť. Vaše disky budú chránené minimálne 6 týždňov.

 

Netreba zabúdať ani na pneumatiky, ktoré môžu efekt čistých, žiarivých diskov pokaziť. Aby vaše auto vyzeralo po umytí zase ako nové, ošetrite kolesá prípravkom s prídavkom aktívnych silikónových polymérov. V tomto prípade spoločnosť Ebix odporúča dva produkty, a to AUTOGLYM High Performance Tyre Gel, ošetrujúci gél, ktorý sa nanáša na pneumatiku pomocou aplikátora alebo Instant Tyre Dressing, ošetrujúca emulzia, ktorá sa na pneumatiku jednoducho nastrieka a nechá uschnúť.

Oba prípravky nielenže pneumatiky chránia a ošetrujú, ale prinavrátia im pružnosť a podľa vkusu zanechajú lesklý alebo prirodzene matný povrch.

Pravidelná starostlivosť o disky a pneumatiky by mala byť samozrejmosťou, tak, ako je starostlivosť o karosériu, či interiér vozidla. Špinavé kolesá vám pokazia celkový dojem z čistého vozidla.

Viac informácií nájdete na www.ebix.sk

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode