Star wars

14.06.2012 15:35

Přemysl Boublík si zahral jednu s postáv z Hviezdnych vojen a spoločníka mu robil VW Up!

Ste vyštudovaný herec a diváci vás mohli vidieť účinkovať v seriáli Ordinácia v ružovej záhrade v roli Filipa Páleníka. Máte za sebou hranie v muzikáloch ako sú Fidlikant na streche alebo Mrázik. Ako vidíte vy svoju tvorbu?

Zatiaľ som nevytvoril toľko toho, čo by sa zapísalo do dejín umenia a histórie divadelníctva, ale čakám na tú správnu príležitosť, aby som sa prejavil umelecky. Diváci ma môžu  ešte vidieť na Novej Scéne, kde už len hosťujem, pretože nemám predĺženú zmluvu novým riaditeľom. Momentálne sa venujem občianskemu združeniu Sonet a grantovému systému, aby sme mohli čo najrýchlejšie získať financie na vytváranie nových predstavení a programov v rámci literárneho združenia.

 

Okolo vás a vašej známej hereckej partnerky Karin Olasovej je momentálne veľký rozruch, lebo čakáte bábätko. Asi to prinesie veľa nových vecí?

Tak to určite a veľmi sa s Karinkou na bábätko tešíme.

 

 

Dámu vo vysokom štádiu tehotenstva treba voziť opatrne a bezpečne. Dúfam, že nemáte nejaké zlé skúsenosti?

Práve dnes som mal dosť nepríjemný zážitok, keď sa jedna pani nepozerala do spätných zrkadiel. Keby som nezatrúbil, tak  asi nabúra do našej štrnásťročnej Oktavky. Musel som použiť expresívny výraz, lebo aj Karinka bola v aute a naozaj som sa bál, ale našťastie sa nič nestalo.

Je o vás známe, že vaše auto radi odťahujú. Beriete to už s humorom, alebo?

To sa už nedá s humorom, lebo 3x ma odtiahli a vždy z miesta, kde som predtým nejaký čas parkoval. Raz sa menili smernice ohľadom parkovania na chodníkoch a tak mi odtiahli auto od Novej Scény. Vrátnik mi  nič nepovedal. Mohol si domyslieť, že sú pred divadlom autá hercov, veď som tam parkoval štyri roky a nikdy nič sa nestalo.

Pokuty za odtiahnuté auto sú prehnane vysoké, že?

Samozrejme, tá suma je tak premrštená,  že keby som sa posadil pred odťahovku a rátal tie autá, ktoré odtiahli, tak to musí byť pekný balík peňazí. A to nehovorím, že aj tie veľké odťahovacie autá ničia cesty. Skôr by sa mali kompetentní zamyslieť, aby boli cesty v najlepšom poriadku a nie vyhľadávať, kde odtiahnuť autá.  Osobný kontakt s policajtom  je vždy lepší, lebo svojím správaním môže ovplyvniť výšku pokuty. Lenže keď vám odtiahnu auto, tak už sa nedá nič robiť. Mám skúsenosť, že keď som slušný, tak aj policajti sú slušní.

Bežným pokutám ako je nedodržiavanie rýchlostí v obci alebo mimo nej sa vyhýbate?

Za rýchlosť som pokutu dostal dvakrát a záleží aj od toho, aké autá máte. Ak som mal staršie autá – Golf alebo Škoda 120, tak mi vždy odpustili. Vedel som to uhrať, ale keď som si kúpil Oktávku, tak mi pokutu nemilosrdne naparili a zaplatil som.

Telefonujete za volantom?

Používam hands free, alebo si dávam hlasitý odposluch. Raz ma zastavili policajti, keď som telefonoval. Snažil som sa z toho vyvliecť a bolo to komické. „Vy ste telefonovali a ruku ste mali pri uchu?“ Hovoril policajt a ja na to, že som sa škriabal pri uchu. Policajt pokračoval, že som vraj ten mobil položil. Ja som len za ním načahoval, aby som ho vypol. Dokončil komunikáciu kamarát. Nakoniec som pokutu neplatil.  Bola to len výstraha. Myslím si, že mobil je nevyhnutnou súčasťou našej kultúry, veď aj policajti telefonujú za volantom. 

Čo nemáte rád na cestách?

Ponáhľajúcich vodičov. Pri tom ako sa ponáhľame, nič tým nezískame, len pár minút navyše. Minule sa mi to vypomstilo, lebo som sa ponáhľal a krátil som si cestu odstavným pruhom na prístavnom moste. A dostal som defekt. Kuriózny 10 cm šraub som prešiel a naozaj neviem čo tam robil....čo už...

Aké sú podľa vás ženy za volantom?

Neviem, či do nás mužov niekto nainfikoval, že ženy sú zlé vodičky. Zvláštne je, že ak urobí chybu chlap, tak si ju tak nevšimnem, ako keď to urobí žena. V podvedomí je to tak: no jasné, ženská!

Čoby podľa vás zabránilo menšej nehodovosti?

Určite nie vysoké pokuty! To nie je účinný liek. Mala by to byť prevencia polície, ktorá by dohliadala na bezpečnosť cestnej premávky.

Mali ste nejakú nehodu, ktorej ste boli účastníkom?

Mal som nehodu s Oktavkou, v ktorej sedela aj moja mama. Išiel som po Rožňavskej a v rádiu práve hlásili, že padlo lietadlo aj s Demitrom. V tom momente ako zahlásili mimoriadne správy, tak zboku do mňa narazil chalan s Felíciou. Bol na vine, lebo išiel z pruhu do pruhu a nevšimol si, ž som vedľa neho. Zastavili sme, ale keďže mám českú ŠPZ-tku, tak sa i to nechcelo riešiť dal som si škodu opraviť na vlastné náklady.

Mám z vás pocit, že sa vôbec neviete rozčúliť?

Neviem. Auto je vec a nechcem byť jej otrokom a slúžiť jej. Dnes som vystupoval z auta a trošku som sa dverami dotkol čierneho mercedesu. V aute som videl, že chlapík gestikuloval rukou, tak som sa sklonil k oknu a opýtal sa, čo sa deje. Rozčúlil sa, že si musí dať tie dvere prelakovať. Argumentoval som, že tam mám gumy a nič sa nestalo. Nakoniec sa to skončilo s úsmevom.

Skútre, cestné motorky nie sú vašou vášňou?

Mal som skútra, s ktorým som u otca prejazdil skoro celé detstvo. Bol to čínsky skúter, ale keď som sa sťahoval z bytu, tak som ho nemal kde parkovať a predal som ho. Dosť veľa jazdím na bicykli.

Mali ste možnosť si zajazdiť na benzínovom trojvalcovom jednolitri VW Up! v plnej výbave. Zaujal vás tento model?

Mal somVW Golf, tak ma potešilo testovanie práve tejto značky. VW Up! má netradičný, ale zaujímavý vzhľad, dobrá spotreba a svojimi rozmermi je šikovné na parkovanie do mesta! Len musím pripomenúť automobilkám, aby bolo viac malých áut s automatickou prevodovkou, pretože ženy ich veľmi obľubujú a je ich nedostatok.  Mne manuál nevadil a radil som celkom s pôžitkom až na spojku, ktorá by podľa môjho vkusu zaberať nižšie, teda skôr. Musel som viac pritlačiť na plynový pedál. Prekvapený som bol dobrým zrýchlením a na diaľnici pri rýchlosti 140 km/h to bolo dobre odhlučnené. Od jednolitra  som neočakával športovú jazdu, ale motor bol dobrý. Aj tempomat  som v „Upe“ našiel . V meste sa mi páčil systém Štart – Stop, ktorý sa dal aj vypnúť. A výhľad z auta bol dobrý. Pri cúvaní pomáhali cúvacie senzory. Interiér bol jednoduchý, prehľadný, že som hneď vedel, kde čo je. Na malé auto bolo dosť priestoru hlavne vpredu a veľa odkladacích priečinkov, čo ocenia hlavne ženy. Dvaja pasažieri mali dostatok miesta a vzadu by sa posadili aj dve malé deti. Svetlé športové sedačky boli anatomicky tvarované a tým pohodlné. Trojdverový Up! v plnej výbave je síce drahší, ale verím, že si svojich priaznivcov nájde. Keby som mal peniaze na dve autá, tak toto by bolo druhé auto do rodiny. Celkovo mi Up! Pripomínalo vozidielko ako z hviezdnych vojen a tak ma potešilo, že som v ňom cítil ako v akčnom filme.

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode