Športiak

19.04.2015 13:50

Judit Bárdos rezala zákruty v okolí bratislavských dediniek na športovom kupé Audi TT a prezradila ako robila vodičák na druhýkrát a pri filmovačke si zajazdila na starej motorke!

Na konte máte vzhľadom na váš mladý vek dosť veľa filmov, ale ako každá herečka vás to musí ťahať aj k divadlu. Musíte byť na voľnej nohe, aby ste stíhali to množstvo práce. Viete si to pracovne skĺbiť tak, aby všetko išlo, tak ako má?

Organizujem si to tak, aby som stíhala. Od septembra minulého roka mám však trvalé angažmán v Jokaiho divadle v Komárne, kde hrám v maďarskom jazyku. Naučila som sa tam veľa ako pracovať na javisku, sú tam veľmi dobrí herci a mala som aj veľmi dobrú sezónu s výbornými režisérmi.

Judit, v akých divadelných projektoch účinkujete a čo vás čaká v blízkej budúcnosti?

V SND som naštudovala detské predstavenie Mechúrik Koščúrik a v historickej budove SND ma môžete vidieťv hre Lakomec. Prvýkrát sa predstavím v muzikáli Kniha džunglí v našom divadle v Komárne a v nitrianskom divadle hrám v dráme Potkany. V júli ma čakajú letné shakespearovské slávnosti s ktorými hosťujeme aj v Prahe a Ostrave. 

Minulý rok ste mali v československú premieru filmu Fair Play, kde ste stvárnili hlavnú úlohu. Bola to postava šitá na mieru?

Hrala som bežkynu, ktorej podávajú bez jej vedomia doping, ale rola sa mi páčila. Film je z obdobia socializmu a premiéra bola ešte minulý rok v marci. Posledný film, ktorý som točila bola Láska na vlásku. Dosť rýchlo sa to natočilo v máji, júni a v októbri už bola premiéra. Najnovšie som začala točiť jeden slovenský film, ale máme momentálne pauzu, kým sa projekt dofinancuje a bude pokračovať ďalej. Žiaľ o tom filme nemôžem zatiaľ viac hovoriť.

Čo je vám bližšie ako herečke, filmovačka alebo divadlo a kontakt s divákom?

Oboje. Mám rada film aj činohru. Pri filmovaní sa veci dajú vyjadriťočami, pohľadmi  a celé sa to dá hocikedy zastaviť a doľadiť, ale v divadle to je iné, tam to núti človeka hrať celým telom, nie iba tvárou a gestami. Tam sa vybláznim a môžem hrať aj extrémy. Vo filme ide viac o presnosť a na filme sa mi páči, že je večný a navždy zostane... Po predstaveniach v divadle zostanú zase pekné spomienky, fotky.

Veľa sa premiestňujete medzi Bratislavou, Nitrou, Komárnom a sem tam Prahou. Akou formou dopravy to zvládate?

V roku 2013 som si konečne za dobrej rady môjho ocka kúpila zánovný Opel Astra. Odvtedy na ňom jazdím, aj keď sem tam ide do opravy. V takých prípadoch jazdím vlakom, čo mi umožňuje viac čítať alebo sa učiť texty.

Aspoň, keď nabúrate, tak sa nehneváte, že ste si poškodila nové auto alebo rozmýšľate nad novým?

Nové auto zatiaľ nechcem, ale časom sa uvidí. Je pravda, že prvýkrát som Astru šuchla o stĺpik pri parkovaní v Eurovei. Bola som zamyslená. Koncom januára tohto roku nasnežilo tak, že som sa šmykla na diaľnici na nejakých gumách z kamióna až som sa šuchla s iným autom. Mal trošku oškretý bok na firemnom aute a ja nič! Volali sme policajtov, ale neprišli, pretože všetko bolo upchaté a neprejazdné. Na druhý deň sme sa stretli v poisťovni a doriešili danú situáciu.

V autoškole ste sa všetkému venovali dostatočne, že ste potom nemali problém v cestnej premávke?

Nerada cúvam a na prvýkrát som dokonca nespravila jazdu. V autoškole som málo trénovala parkovanie a práve na tom som zlyhala, keď som sa pri cúvaní dotkla kuželov. Druhýkrát mi už nedali parkovať a mohla som už jazdiť s vodičákom. Na cestách nejazdím typicky žensky, pretože nemám strach ani nikto sa pri mne nebojí.

Natáčali ste niekedy film v doprave, že ste už s vodičákom jazdili na cestách?

Točila som jeden študentský film a jazdila som tam so spolužiakovým autom. Ťažko sa točilo volantom, ale musela som riadne nabrať síl, aby som to zvládla. V seriáli Doktori som mala Mercedes s automatom, ktorý som šoférovala. Pohodička!

Okrem auta na dvojkolesových dopravných prostriedkoch ste sa viezli sama alebo s niekým?

Vo filme Fair Play sa moja postava zoznámi s jedným chlapcom na motorke, s ktorým tam začnem chodiť. Vozil ma na starej motorke za éry socíku, ale tak, že sme sa viezli na plošine auta. Tam sme sedeli na motorke a snímala nás kamera. Všetci uverili, že sme sa naozaj viezli na ceste. Ani neviem, či mal ten herec vodičák, išli sme v noci po pražskom moste, bola zastavená doprava. Pamätám si, že bola strašná zima, fúkal vietor.

Aký je rozdiel medzi vnímaním vodiča a vodičky v premávke?

Niekedy si len tak pomyslím, však už sa pohni, ideš pomaly a vidím, že vodička! Ženy majú horšie priestorové videnie a celkovo majú väčší strach ako muži. Môj otec je veľmi dobrý, bezpečný šofér a vždy ma upozorňoval na chyby, ktoré som robila a veľa vecí som sa od neho naučila.

Ktorí vodiči by sa mali nad sebou zamyslieť aj nad svojím konaním?

Nemám rada vodičov, ktorí nedávajú blinkre a tí, čo sa lepia na autá. Chápem, že sa mnohí ponáhľajú, ale nech mi dajú čas sa zaradiť do pravého pruhu, ale oni sú nedočkaví. Náhodou náhle zabrzdím a je vo mne. Na čo je to dobré?!

Ako sa vám jazdilo na športovom Audi TT 2,0 TFSI 8S tronic?

Audi TT je šporťák stvorený na cesty na pretekárskych okruhoch, kde sa cíti doma a nie v meste. Aj keď sme neboli na pretekárskej dráhe, ale na mimomestských cestách, tak som sa do sýtosti vybláznila a nevedela som sa nabažiť zvuku motora! Pri jeho zrýchlení ma bavilo  počúvať dravý zvuk motora ako zvuk autorádia. Zvonku sa nedali prehliadnuť krásne biele oblé tvary TT-čka a pohľady okoloidúcich priťahovali ako magnet.  Pri vyššej rýchlosti sa vzadu vysunul spojler, ktorý pôsobil efektne! Vo vnútri dýchal luxus, kvalita materiálov a nezaostával ani športový duch auta. Pohodlné sedenie na dobre tvarovaných sedadlách spôsobovalo, že som sa nehrbila a nebolel ma chrbát za volantom. S pôžitkom som si mohla vychutnávať športovú jazdu. Pohľad na prístrojovú palubovku mi pripomínal kokpit lietadla. Bola som očarená všetkým, čo som v TT-čku zažila! Prvýkrát som sedela v takom aute a dokonale som si užila jazdu ako sa patrí. Bavilo ma rezať zákruty, žiadny strach, pretože to dobre sedelo na ceste. Automat preraďoval s perfektnou zvukovou kulisou, že som si užila jazdu pretekárky. Systém štart – stop som nepoznala a niečo nové som sa naucila. Priestoru je najviac vpredu, vzadu by sa posadili asi len deti, ale kufor je ozaj veľký na kupé, že som sa tam zmestila! Pre dvoch je Audi TT správna voľba a viem si s ním predstaviť dovolenku niekde pri mori. Asi v Chorvátsku.

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode