SPOLUPRÁCA MEDZI RENUALT–NISSAN A DAIMLER CELOSVETOVO NAPREDUJE

19.09.2013 18:40

  • Privítanie podpory elektrických áut v Nemecku
  • Portfólio spoločných projektov narástlo z troch na desať
  • Nissan a Daimler dokončili výstavbu spoločného výrobného závodu v USA
  • Projekt Smart/Twingo pokračuje podľa plánu

 

Generálni riaditelia spoločností Renault–Nissan a Daimlerpočas Medzinárodného autosalónu vo Frankfurte zhodnotili, že partnerstvo medzi oboma firmami sa veľmi rýchlo prehlbuje a taktiež úroveň partnerstva naberá celosvetové rozmery.

„Dostali sme sa oveľa ďalej ako sme pôvodne plánovali“ povedal o spolupráci generálny riaditeľ DaimlerDieterZetsche, ktorý predpovedá spolupráci medzi Daimler a Renault–Nissan svetlú budúcnosť. Potvrdil tiež, že obe spoločnosti budú aj naďalej hľadať spoločnýpriestor pre nové projekty.

Obe automobilky sa zaviazali vyvíjať nové technológie, ktoré budú menej zaťažovať životné prostredie, čo potvrdzuje aj vývoj nových motorov a angažovanosť koncernovv segmente elektrickýchvozidiel. CarlosGhosn, generálny riaditeľ Aliancie Renault–Nissan, privítal podporu elektrických vozidiel v Nemecku a potvrdil záujem Aliancie zotrvať svetovým lídrom v tejto oblasti.

Toto francúzsko–japonsko-nemecké partnerstvo naštartovalo v apríli 2010 s tromi základnými projektmi zameranými hlavne na Európu. Od vtedy sa spolupráca prehĺbila na 10 veľmi významných projektov vrátane veľkých iniciatív smerujúcich zo Severnej Ameriky do Japonska.

Obaja generálni riaditelia zdôraznili, že táto kooperácia nie je len na papieri, ale má aj reálne výsledky. Spojená továreň na štvorvalcové motory v USA, v Ženeve predstavený model Infiniti Q50 alebo Mercedes-BenzCitan. To všetko sú už existujúce príklady skvelého využitia potenciálu oboch firiem.

Rovnako potvrdili, že podľa plánu pokračuje aj projekt Smart/Twingo, ktorého výsledkom bude malé 2 a 4 miestne vozidlo. Každý model bude jasne odlíšený, ale ťažiť budú so spoločnej architektúry. Predaj tohto automobilu je naplánovaný na prvú polovicu roka 2014.    

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode