Spoločnosť Volkswagen Slovakia prerušila výrobu

17.03.2020 18:32

Spoločnosť Volkswagen Slovakia dnes ráno o 6. hodine prerušila výrobu. Dočasná odstávka bude trvať predbežne dva týždne. Najväčšia slovenská automobilka tým reaguje na aktuálnu krízovú situáciu v súvislosti s koronavírusom a dočasnou odstávkou výroby prispieva k spomaleniu šírenia nákazy. Spoločnosť sa rozhodla prerušiť výrobu aj s ohľadom na črtajúci sa prepad dopytu na trhu s vozidlami, pričom zároveň narastá riziko pri zásobovaní dielmi i na strane dodávateľskej siete.

S odborovou organizáciou MOV bolo dohodnuté, že tisíce zamestnancov výrobnej i nevýrobnej oblasti zostanú doma s náhradou mzdy vo výške 60 % priemerného zárobku. „Dôležité je uvedomiť si, že nejde o dodatočnú dovolenku. Preto očakávame, že sa budú všetci správať zodpovedne a dodržiavať obmedzenia sociálneho kontaktu a všetky preventívne opatrenia a nariadenia vlády,“ uviedol Dr. Oliver Grünberg.

Volkswagen Slovakia doteraz nasadil všetky dostupné a odporúčané opatrenia na spomalenie šírenia koronavírusu. Zároveň je v pravidelnom kontakte s Úradom verejného zdravotníctva a riadi sa odporúčaniami štátnych orgánov. O preventívnych opatreniach boli informovaní všetci zamestnanci.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode