Spoločnosť Nissan získala najvyššie hodnotenie spomedzi svetových firiem v oblasti riadenia spotreby vody

08.12.2017 18:12

Spoločnosť Nissan získala najvyššie hodnotenie v správe 2017 Global Water Report, ktorú vydala organizácia CDP, v ktorej prvýkrát uviedla zoznam spoločností, ktoré si zaslúžili uznanie za hospodárenie s vodou. Spoločnosť Nissan už štvrtý štvrťrok za sebou dosiahla v správe organizácie CDP o klimatických zmenách vysoké hodnotenie na úrovni vedenia.

Organizácia CDP, predtým známa ako Carbon Disclosure Project, každoročne hodnotí veľké spoločnosti po celom svete z hľadiska ich úsilia o riadenie využívania vody a znižovanie emisií CO2. Spoločnosť Nissan bola jednou zo 74 spoločností uvedených na tohtoročnom zozname, ktoré spomedzi viac ako 2 000 firiem poskytli organizácii CDP príslušné údaje. Nissan sa vo všetkých svojich výrobných zariadeniach snaží o zníženie a riadenie spotreby vody. Spoločnosť v každom výrobnom závode využíva technológie a podporuje znižovanie spotreby vody podľa miestnej situácie a zaoberá sa riadením reťazca zásobovania vodou.

Cieľom spoločnosti Nissan je znížiť emisie CO2 na základe analýzy „well-to-wheel“ v prípade nových vozidiel – ide o opatrenie, ktoré zohľadňuje výrobu paliva alebo elektrickej energie určených na pohon vozidiel – do roku 2050 o 90 % v porovnaní s úrovňami dosiahnutými v roku 2000. Spoločnosť vyrába svetovo najpredávanejšie vozidlo s nulovými emisiami Nissan LEAF a spolupracuje s miestnymi samosprávami a ďalšími spoločnosťami na rozšírení infraštruktúry slúžiacej na nabíjanie vozidiel.

Spoločnosť Nissan bude naďalej pracovať na riešení problémov v oblasti životného prostredia a na znižovaní vplyvov na životné prostredie v celom svojom hodnotovom reťazci podľa svojho akčného plánu Nissan Green Program . Organizácia CDP, ktorá bola založená v roku 2000, je neziskovou organizáciou so sídlom v Spojenom kráľovstve, ktorá zastupuje inštitucionálnych investorov, ktorí vlastnia kombinované aktíva vo výške 100 biliónov dolárov. Celú správu organizácie CDP nájdete na www.cdp.net.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode