Spoločnosť JLR vyrobí viac ako štvrtinu svojej elektriny v Spojenom kráľovstve prostredníctvom plánu obnoviteľnej energie z vlastných zdrojov

20.03.2024 08:16

  • Spoločnosť JLR oznamuje vzrušujúce nové projekty v oblasti energie získanej z vlastných zdrojov, ktoré dokážu produkovať dostatok obnoviteľnej energie na napájanie 44 500* domácností ročne

  • Súčasť globálnej stratégie v oblasti obnoviteľných zdrojov, ktorej cieľom je zabezpečiť viac ako tretinu globálnych požiadaviek na elektrickú energiu spoločnosti JLR prostredníctvom obnoviteľných zdrojov energie v blízkosti závodov.

  • Tento rok sa začínajú práce na prvých troch solárnych projektoch v Spojenom kráľovstve
    v závodoch JLR v Gaydone, Halewoode a Wolverhamptone

  • Plány zvýšia odolnosť voči problémom s dodávkami energie a znížia závislosť od výkyvov trhu, ako aj podporia dlhodobý cieľ spoločnosti JLR dosiahnuť nulové emisie vo všetkých jej závodoch do roku 2039.

 

 Spoločnosť JLR oznámila, že viac ako štvrtinu svojej elektrickej energie v Spojenom kráľovstve** bude vyrábať z nových projektov obnoviteľnej energie v blízkosti závodov, čím zníži účty za energiu a zároveň aj závislosť od energie zo siete.

 

Plány tvoria súčasť jej globálnej stratégie v oblasti obnoviteľných zdrojov, ktorej cieľom je zvýšiť do roku 2030 vlastnú produkciu energie na 36,4 % jej celosvetovej spotreby.

 

Nové energetické projekty spoločnosti JLR mimo elektrickej siete majú za cieľ produkovať v špičke takmer 120 megawattov (MW) obnoviteľnej energie, čo stačí na napájanie takmer 44 500 domácností, alebo na nabíjanie 2,7 milióna batérií modelov I-PACE ročne.

 

Ústredný bod týchto plánov predstavuje inštalácia rôznych typov solárnych zariadení navrhnutých tak, aby maximalizovali možnosti každého z globálnych závodov JLR, vrátane závodu v Halewoode, Centra výroby elektrických pohonov (EPMC) vo Wolverhamptone a sídla spoločnosti v Gaydone.

 

Kombinácia strešných a pozemných panelov, ako aj solárnych automobilových portov na napájanie procesov a nabíjanie elektromobilov, zvýši schopnosť vlastnej výroby elektriny zo solárnej energie
o 16 %. Všetky lokality si ponechajú pripojenia na elektrickú rozvodnú sieť, aby si tak zaistili bezpečnosť dodávok elektriny.

 

V súčasnosti sa pracuje na dodaní týchto projektov, pričom prvé tri majú byť hotové do konca roka 2026. Spoločnosť už schválila plány pre pozemné solárne pole s výkonom 18,2 MW v sídle spoločnosti v Gaydone. V kombinácii so solárnymi panelmi namontovaným na streche, ktoré sa už nachádzajú na mieste, zabezpečí vyrobená elektrina pokrytie približne 40 % energetických potrieb závodu.

 

Samostatne generovaná solárna kapacita v Electric Propulsion Manufacturing Center (EPMC)
vo Wolverhamptone vzrastie o ohromujúcich 145 % vďaka rozšíreniu existujúcich strešných polí
na výrobu 18,9 MW, čo predstavuje dostatok energie na pokrytie 37 % celkovej spotreby závodu.

 

Spoločnosť JLR sa zaviazala riadiť svoj prechod s nulovou spotrebou energie v náročnom prostredí nestálych cien energie. Ako spoločnosť v rámci našich globálnych aktivít tvrdo pracujeme na zlepšení našej energetickej účinnosti. Tieto nové projekty diverzifikujú naše energetické portfólio, znížia našu závislosť od elektrickej energie zo siete a pomôžu nám znížiť naše účty za energiu. Kroky, ktoré podnikáme, podporujú náš ambiciózny cieľ dosiahnuť do roku 2039 nulové emisie,“ uviedol François Dossa, výkonný riaditeľ pre stratégiu a udržateľnosť JLR.

 

 

Spoločnosť JLR už rozbehla projekty energetickej efektívnosti v rámci svojho podnikania, čím v roku 2023 znížila emisie o 26 % v porovnaní s rokom 2020. V minulom roku sa podarilo úspešne implementovať 53 projektov energetickej optimalizácie s úsporou 10 900 ton CO2.

 

Spoločnosť JLR s podporou strategického partnera spúšťa aj globálny systém inteligentného merania energie vo svojich výrobných závodoch, pričom pre všetky hlavné prevádzky v Spojenom kráľovstve pokračuje v nákupe elektriny vyrobenej čisto z obnoviteľných zdrojov. 

 

Všetky tieto dodatočné opatrenia na zvýšenie účinnosti, iniciatívy v oblasti obnoviteľných zdrojov, projekty dekarbonizácie siete a znižovania spotreby plynu prispejú k cieľu spoločnosti JLR znížiť do roku 2030 emisie uhlíka vo všetkých prevádzkach o 46 %.

 

Toto oznámenie predstavuje ďalší príkladom toho, ako sa spoločnosť JLR snaží podnikať v súlade s udržateľnosťou a ambíciou materskej spoločnosti Tata Sons stať sa jednou z najudržateľnejších obchodných spoločností na svete.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode