SPOLOČNOSŤ HONDA ZÍSKAVA OCENENIE RED DOT AWARDS 2021 ZA NOVÉ MODELY JAZZ E:HEV, JAZZ CROSSTAR E:HEV A FORZA 750

31.03.2021 14:50

  • Nové modely Jazz a Jazz Crosstar sa vyznačujú vynikajúcou vyváženosťou funkčnosti, dizajnu a bezpečnosti

  • Luxusný skúter Forza 750 kombinuje elegantné dizajnové línie so športovým výkonom a skvelou všestrannosťou

  • Prestížna medzinárodná súťaž Red Dot Design Awards oslavuje dokonalosť dizajnu produktov, značky a komunikácie

  • Najnovšie ocenenie prichádza po cenách 2020 Red Dot Award pre CBR1000RR-R Fireblade SP a titule „Najlepšie z najlepších“ pre Honda e

Nové hybridné modely Honda Jazz a Jazz Crosstar, spolu so skútrom Forza 750, získali vysoko prestížne ocenenia Red Dot Awards 2021 v kategórii „Produktový dizajn“. Tieto medzinárodne uznávané ocenenia sa udeľujú iba produktom najvyššej kvality, ktoré vynikajú v dizajne produktu, značky a komunikácie.

O výročných cenách Red Dot rozhoduje výbor 50 medzinárodných odborníkov, ktorí testujú, hodnotia a diskutujú o každom výnimočnom dizajne a inovácii, ktoré si zaslúžia pozornosť. Kritériá posudzovania sa každý rok prehodnocujú a upravujú tak, aby odrážali najnovšie technické, sociálne, ekonomické a ekologické požiadavky.

 

„Zažili sme ďalší úspešný rok – získali niekoľko cien v kategórii produktového dizajnu svetovo uznávaného ocenenia Red Dot za dizajn,“ uviedol Toshinobu Minami, hlavný prevádzkový riaditeľ centra dizajnu, Honda R&D Co. Ltd.,

 

„Od svojho založenia sme sa v spoločnosti Honda vždy snažili reflektovať v dizajne našich produktov ideu „spríjemňovať každodenný život zákazníkov“ a veríme, že tieto ocenenia sú uznaním nášho úspechu v tejto oblasti. Budeme sa aj naďalej riadiť týmto nemenným princípom, uvažovať „mimo tradičných mantinelov“ a navrhovať produkty, ktoré budú zákazníkom prinášať „prekvapenie a vzrušenie“. “

 

Jazz e:HEV a Jazz Crosstar e:HEV ladia so záväzkom spoločnosti Honda do roku 2022 elektrifikovať 100 % svojich európskych modelov. Model Jazz bol navrhnutý tak, aby sumarizoval filozofiu spoločnosti Honda „Yoo no bi“, ktorá vyzdvihuje krásu v každodenných veciach, a postupom času bol vyladený tak, aby bol ešte krajší a jeho použitie ergonomicky uspokojivejšie. Spoločnosť Honda sa najskôr zamerala na vývojový princíp „Maximum človeka, minimum stroja“ (M/M), ktorý vychádza z presvedčenia, že technológia a dizajn majú slúžiť potrebám vodiča a pasažierov. Výsledkom je automobil, ktorý kombinuje funkčnosť a praktickosť, čo je vyjadrené prostredníctvom inovatívnych funkcií, ako napríklad Magic Seats, a napriek tomu si zachováva elegantný a moderný vzhľad.

 

Robustný variant Crosstar bol vyvinutý s cieľom rozšíriť príťažlivosť modelu. Približuje sa viac k štýlu SUV a orientuje sa na ľudí s aktívnym životným štýlom. Príťažlivý vizuálny dojem vychádza z odvážneho dizajnu prednej mriežky, výraznej čiernej úpravy, štýlových prahov dverí a strešných líšt. Špeciálne zliatinové kolesá pre Crosstar sa rozširujú smerom k ráfom, vytvárajú zvýšený pocit stability a posilňujú celkový robustný vizuálny efekt.

 

Úplne nový model Honda Forza 750, uvedený na trh na jeseň roku 2020, kraľuje v ponuke oslavovaného radu luxusných skútrov Forza, ktoré kombinujú úroveň komfortu „GT“ a správanie sa na vozovke so športovým a živým výkonom v mimoriadne štýlovom a prémiovom balení. Výnimkou nie je ani nová vlajková loď Forza s elegantným a priestranným dizajnom, ktorý ponúka dostatočný priestor na nohy a ochranu pred vetrom, čo umožňuje pohodlnú rýchlu jazdu v spojení s vynikajúcou aerodynamikou vďaka elegantnému dizajnu prednej sekcie a štíhlej zadnej sekcii. Je tiež navrhnutý pre jednoduché použitie v meste, so stabilnou ovládateľnosťou a ľahkou akceleráciou a to vďaka krútiacemu momentu a spotrebe paliva dvojvalcového motora s objemom 745 cm3.

 

Klasický model Forza s bohatým zoznamom špecifikácií je vybavený niekoľkými jazdnými režimami, selektívnou reguláciou krútiaceho momentu Honda, jedinečnou prevodovkou s dvojitou spojkou (DCT) Honda, kompletným LED osvetlením a hlasovým ovládaním smartfónu Honda. Komfort každodenného používania zvyšuje nízka výška sedadiel 790 mm, 22 litrov batožinového priestoru pod sedadlom – dosť na umiestnenie celotvárovej prilby – a nabíjacia zásuvka USB-C.

Tieto najnovšie pocty nadväzujú na ďalšie nedávne úspechy spoločnosti Honda s ocenením Red Dot a vyzdvihujú záväzok spoločnosti Honda vytvárať nádherné produkty navrhnuté bez kompromisov. V roku 2020 získali modely Honda e najvyššie ocenenie „Najlepšie z najlepších“ a dostalo sa im uznania spolu so supermotocyklom CBR1000RR-R Fireblade SP – prvým motocyklom Honda, ktorý získal ocenenie Red Dot. Nadviazali tak na predchádzajúce úspechy modelov vrátane Hondy S2000 v roku 2001, Civic v roku 2006 a európskeho modelu Accord Tourer v roku 2008.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode