Spoločnosť Goodyear uvádza na trh 9. generáciu zimnej pneumatiky

01.10.2014 14:06

Goodyear Ultra Grip 9 bude k dispozícii od zimnej sezóny 2014

Spoločnosť Goodyear oznámila, že uvádza na trh 9.generáciu zimných pneumatík zo svojho radu Ultra Grip. Nová pneumatika jedostupná od zimnej sezóny 2014. Ultra Grip 9 možno dostať v 33 rozmerochod 14 do16 palcov a je určená pre malé až stredné vozidlá. Pneumatika nahrádza úspešný model Ultra Grip 8, ktorý bol v posledných troch rokoch osadený na viac ako 7 miliónov vozidiel.

 

S dôrazom na bezpečnosť v zimnom období

Goodyear Ultra Grip 9 bola navrhnutá tak, aby uspokojila potreby európskych zákazníkov, ktorí hľadajú prvotriednu kvalitu v zimnom období. Pneumatika je prispôsobená premenlivým zimným podmienkam v Európe, ktoré zahŕňajú suché a chladné dni, daždivé počasie s mokrými cestami a s brečkou, či zasnežené cesty.

Nová Goodyear Ultra Grip 9 reaguje na tieto potreby a v porovnaní spredchádzajúcou verzioumá vylepšenúvýkonnosť na snehu. Za týmto účelomboli lamely a okraje behúňa novej pneumatiky navrhnuté tak, aby poskytovali optimálny tvar odtlačku pneumatiky bez ohľadu na manéver, čo umožňuje spoľahlivú odozvu pneumatiky pri riadení, zatáčaní, brzdení i pri zrýchľovaní.

Lepšiu ovládateľnosť na snehu zabezpečuje veľké množstvo hrán a vyšší počet lamiel na ramenných blokoch. Variabilná bloková geometria zabezpečuje silný záber na snehu. Na ľade pomáha k lepšej výkonnosti vysoká hustota lamiel spolu s hranatejším odtlačkom, zatiaľ čo hydrodynamické drážky znižujú riziko aquaplaningu a zlepšujú záber na topiacom sa snehu.Umožňuje to pneumatike obstáť vrozmanitých podmienkach, ktoré zima v Európe prináša. Počas studených daždivých dnísa prejaviabezpečné brzdné vlastnosti kompaktných ramenných blokov s 3D BIS technológiou.

 

Ultra Grip 9 má v porovnaní so svojou predchodkyňou vylepšené zloženie zmesi. Špeciálna zmes plastifikátorov obsahujúca živicu kvôli priľnavosti na mokrom povrchu či rastlinný olej zabezpečuje vylepšený výkon na snehu ina ľade a zlepšuje schopnosť pneumatiky priľnúť k vozovke v zimnom počasí. Po prvýkrát v histórii ponúka Ultra Grip 9 dve rôzne podoby dezénu závislé od konkrétneho rozmeru. Pristúpilo sa k tomu z dôvodu, aby pneumatika poskytovala čo najlepší možný výkon vo všetkých rozmeroch.

 

„Európske zimné mesiace sú charakteristické premenlivým počasím,“ vysvetľuje Fabien Desarcon, Product Marketing Manager Goodyear EMEA. „Preto ponúkame takú pneumatiku, ktorá má kvalitné výkony nielen nasnehu, ale zároveň si poradíso snehovou brečkou a s veľkým množstvom vody vdaždivých zimných dňoch. UltraGrip 9 spĺňa tieto potreby.“

 

Schopnosť pneumatiky Ultra Grip poradiť si so zimnými podmienkami je ďalej umocnená schopnosťou udržať si tieto vlastnosti po celý čas svojej životnosti. Dlhodobú výkonnosť v zimných mesiacochzabezpečujú hlboké lamely, ktoré poskytujú spoľahlivý výkon, aj keď sa pneumatika postupneojazdí. Aby mohli spotrebitelia jednoducho sledovať mieru opotrebovania pneumatiky Ultra Grip 9 do behúňa je integrovaný špeciálny„TOP“ indikátor v tvare snehovej vločky. Keď sa dezén pneumatiky opotrebuje na 4 milimetre, prejaví sa to na ojazdenejsnehovej vločke,čo upozornívodiča, že pneumatikauž nie je vhodná napoužitie vzimnom období a mala by sa zvážiť jej výmena.

 

Spoločnosť Goodyear pracovala na svojej najnovšej zimnej pneumatike viac ako dva roky. Pri vývojivychádzala zoštandardov nastavených predchádzajúcimiôsmimi generáciami zimných pneumatík.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode