Spoločnosť Goodyear Dunlop rozširuje svoje zimné testovacie aktivity

06.01.2015 11:07

Spoločnosť Goodyear Dunlop otvorila nové testovacie stredisko Arctic Center v blízkosti fínskeho mesta Ivalo. Oficiálneho otvorenia sa zúčastnili zástupcovia spoločnosti Goodyear, Jean-Pirerre Jeusettem, riaditeľ inovačného centra spoločnosti Goodyear, Laurentem Colantoniem, riaditeľ divízie Global Tire Performance Prediction a Ludvig Nauckhoff, zástupca pre severský región.


Stredisko Arctic Center sa nachádza 300 kilometrov severne od polárneho kruhu blízko mesta Ivalo na severovýchode Fínska. Tento areál, ktorý patrí k popredným európskym zimným testovacím strediskám, sa stáva zariadením, ktoré využíva výhradne spoločnosť Goodyear Dunlop. Poloha v údolí zabezpečuje stredisku mikroklímu, extrémne výhodnú na testovanie zimných pneumatík na snehu a ľade od novembra až do začiatku apríla.
Spoločnosť Goodyear má testovaciu dráhu dlhodobo prenajatú od fínskej spoločnosti Action Park a má na ňu exkluzívny prístup.
Stredisko Arctic Center zahŕňa niekoľko zasnežených a ľadových testovacích dráh, kancelárie vybavené moderným IT vybavením a niekoľko garáži na servisné práce a na prípravu testov pneumatík. Pretože celý areál je ohradený, poskytuje súkromie a bezpečnosť, ktoré sú potrebné na testovanie prototypov pneumatík a inovatívnych zimných technológií.


„Veľmi nás teší, že môžeme predstaviť naše nové testovacie stredisko Arctic Center. Možnosť pracovať v ideálnych ľadových a snehových podmienkach je pre našu spoločnosť skutočným prínosom. V svojej podstate sa nemôže správanie na snehu skúmať či skúšať v kancelárii, pretože na to sú potrebné výsledky zreálnych testov. Tento prístup je pre nás podmienka, aby sme mohli prinášať najmodernejšie technológie výroby pneumatík,” vysvetľuje Jean-Pierre Jeusette, generálny riaditeľ inovačného strediska spoločnosti Goodyear.
Okrem strediska vo Fínsku testuje spoločnosť Goodyear Dunlop všetky svoje zimné pneumatiky aj na testovacích dráhach vo Francúzsku, Luxembursku, Švajčiarsku a na Novom Zélande. Zemepisná rôznorodosť stredísk umožňuje celoročné testovanie, ktoré sa môže, navyše, realizovať na rozdielnych typoch snehu. Stredisko Arctic Center rozširuje testovacie možnosti spoločnosti a súčasne potvrdzuje jej záväzok testovať zimné pneumatiky tak dôkladne, aby mohla dlhodobo ponúkať na trhu kvalitné pneumatiky, ktoré prekonávajú očakávania.
Stredisko sa využilo už na testovanie novej pneumatiky UltraGrip 9, ktorá bola predstavená v septembri tohto roku. Oceňované vlastnosti pneumatiky na snehu sa testovali a vylepšovali okrem iného práve v stredisku Arctic Center.
„Vybavenie strediska Arctic Center a s ním spojené skúsenosti so zimným testovaním prispejú k schopnosti a ku kapacite spoločnosti Goodyear Dunlop pri testovaní osobných i nákladných zimných pneumatík. Budeme môcť využívať špeciálne pripravené snehové a ľadové trate, čo podporí vývoj nových zimných pneumatík a konceptov do budúcnosti,“ uviedol Laurent Colantonio, riaditeľ divízie Global Tire Performance Prediction.
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode