Spoločnosť Continental prezentuje na slovenskom trhu VanContact Winter, zimné pneumatiky pre úžitkové vozidlá

13.10.2016 11:01

Nové VanContact Winter sú k dispozícii na slovenskom trhu v 33 rozmeroch
Ponúkajú bezpečnejšiu prevádzku na zimných vozovkách pokrytých snehom a ľadom
Podporujú ekonomickejšiu prepravu vozidla vďaka zníženému valivému odporu
Robustné dizajnové bočné rebro lepšie chráni pred poškodením o obrubníky


Najnovšie pneumatiky VanContact Winter boli  v Nemecku špeciálne vyvinuté pre úžitkové vozidlá a ich bezpečnejšiu prevádzku v zimnom období. Vyznačujú sa predovšetkým vynikajúcim brzdným výkonom  a vyváženými vlastnosťami na všetkých typoch povrchov. Využitie 3D lamiel v celom priereze dezénu prináša vodičom zlepšenú stabilitu jazdy na snehu a mokrom povrchu, rovnako ako skrátenie brzdných dráh. Nové technológie majú priaznivý vplyv na ekonomiku prevádzky aj ekológiu.

Pneumatiky VanContact Winter sú posledným prírastkom spoločnosti Continental pre úžitkové vozidlá. Popredný výrobca predstavuje model, ktorý vo výkonnostných testoch dosahuje ešte lepšie výsledky než jeho predchodca. Pri vývoji boli totiž použité špeciálne technológie zvyšujúce bezpečnosť a efektivitu jazdy.
Optimalizovaný lamelový koncept zaisťuje účinné zarezávanie väčšieho počtu záberových hrán do snehového podkladu, čo efektívne skracuje brzdnú dráhu. Stabilizácia dezénových blokov pri modeli VanContact Winter napomáha bezpečnejšiemu prejazdu zákrutami aj pri vyššom zaťažení. Vysoká odolnosť voči aquaplaningu je docielená použitím širokých obvodových a priečnych drážok. Vodiči tiež ocenia robustné dizajnové bočné rebro zvyšujúce ochranu pneumatiky pred poškodením o obrubníky. Ďalšou výhodou novej VanContact Winter je znížený valivý odpor s priamym vplyvom na ekológiu dopravy. Uplatnením konceptu plochého profilu plášťa dochádza k zväčšeniu obdĺžnikového odtlačku kontaktnej plochy a vďaka tomu je dosiahnuté rovnomerné opotrebovanie, zvýšenie kilometrového priebehu a zlepšenie ekonomiky prevádzky. To sú zároveň najviac užívateľsky dopytované vlastnosti.
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode