Spoločnosť Continental novoobúva modely Volkswagen Golf 7, CC a Beetle

20.02.2014 14:36

  • Prémiové letné pneumatiky ContiSportContact 5, ContiPremiumContact 5 a ContiEcoContact 5 sa vyznačujú krátkou brzdnou dráhou, presným handlingom a nízkym valivým odporom
  • Modely pneumatík Continentalsú Volkswagenom obúvané priamo vo výrobných závodoch

Spoločnosť Volkswagen si vybrala tri modely prémiových letných pneumatík od spoločnosti Continental, ktoré budú montovanévšetkým vozidlám Golf 7, CC a Beetle priamo vo výrobných závodoch. Golf 7 osadia pneumatikami ContiEcoContact 5 a ContiPremiumContact 5 s rozmerom 15 a 16 palcov. Pre model CC automobilka zvolila ContiSportContact 5 a ContiEcoContact 5 s rozmerom 17 palcov a Beetlesi príde naContiSportContact 5 s rozmerom 20 palcov.

Nemecká automobilka vyberala medzi pneumatikami, ktoré by najviac vyhovovali konštrukcii konkrétnych modelov vozidiel. Pre montáž Volkswagen zvolil pneumatiky Continental, ktoré sú vyvíjané tak, aby ich dezén zaistil nízku spotrebu paliva, komfortnú jazdu a športový handling. „Spoločnosť Volkswagen sa pre naše prémiové pneumatiky rozhodla, pretože spĺňajú ich vysoké očakávania a technické požiadavky,“ vysvetľuje JörgGöner, riaditeľ AutomotiveEngineering pre skupinu Volkswagen vspoločnosti Continental.

Pri modeli Volkswagen CC sa automobilka bez výnimky spolieha na pneumatiky s technológiouContiSeal, ktorá automaticky utesňuje malé poškodenia pneumatiky, a tým umožňuje ďalšie bezproblémovépokračovanie v jazde. „ContiEcoContact 5 je model s veľmi nízkym valivým odporom a vynikajúcimi jazdnými vlastnosťami aj na mokrej vozovke a je vhodný napríklad pre Golf 7 BlueMotion. Pneumatika ContiSportContact 5 sa zase viacorientuje na kritérium handlingu, a pretoumožňuje modelu Beetlebezpečne uplatniť jeho jazdné vlastnosti na bežných komunikáciách,"dodalGöner.

 

Pneumatiky pre automobilku Volkswagen vyrába spoločnosťContinentalprevažnevo svojich európskych závodoch – napríklad v hesenskomKorbachu, ale model ContiSportContact 5 prevozidloBeetleschádza z výrobných liniek amerického závodu v Mount Vernone.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode