Španielský temperament

24.09.2016 09:39

Herečka Janka Wagnerová si užila super jazdu na Seate Ateca a SUV-čko by jej vyhovovalo, lebo stavia domček v kopci a terénnejšie auto by sa jej hodilo.

Janka, ste viac dabingová alebo televízna herečka?

Najviac som dabingová herečka a teší ma, že väčšinou hrávam hlavné postavy, za čo som vďačná. Teraz pracujeme na výrobe noveho scifi seriálu Forever, kde dabujem policajtku, tak sa diváci majú na čo tešiť. Posledné tri roky hrám aj v televíznych seriáloch, takým štartom bol Panelák, kde som hrala postavu mne šitú na mieru po každej stránke. Farebne oblečená, bláznivá a športovo založená asistentka Janka to bola. Viackrát ma diváci mohli vidieť v rodinných prípadoch. Potom mám roky maliarsky ateliér a veľa času venujem svojej 9-ročnej dcérke, ktorá je tiež umelecky nadaná a robí rada všetko ako ja... dabuje aj maľuje a tiež miluje vodu! Asi sa pomamila...

Maľujete, ale aj dosť veľa športujete. Povedzte nám aké sú to športy, ktoré máte rada?

Na Zlatých pieskoch ma môžete vidieť na wakelake (wakeboarding) a v zime sa venujem snowboardingu. Okrem toho mám rada volejbal, korčule a beh. Často trávim čas v mojom ateliéri na maľovanie, minulý rok som mala dve výstavy (v rámci cechu maliarov na Coneco) posmelilo ma, že ľudia pozitívne reagovali na moje maľby. Som pozývaná aj na rôzne spoločné maliarske aktivity, chystáme maľbu detského oddelenia v nemocnici. Toľko práce, aktivít a záľub.

Vodičák máte robený počas strednej školy?

Vyrátala som si to tak, že autoškolu som urobila na svoju osemnástku a začala som jazdiť. Hneď na prvej jazde mi jedna babička vbehla do cesty, tak som začala trúbiť, brzdiť, mala som strach. Sem tam som jazdila s tatinovým autom, ktorý ma trošku viac vnímal za volantom ako som chcela. Aktívne som začala jazdiť po troch rokoch, keď som už mala svoj prvý Renault Megane. Rýchly dvojliter, s ktorým som do školy prešla za 17 minút z Bratislavy do Trnavy. Potom som chvíľu jazdila na Mercedese, ktoré išlo ako blesk! Ešte bol Renault Clio a teraz mám Peugeot 307, ktorý sa trošku viac začal kaziť, nerobí mi uz radosť, preto začínam rozmýšľať o novom aute.

No a už vás zastavili za prekročenie rýchlosti? Aké máte skúsenosti s platením pokút?

Niektorí policajti ma už tuším po Paneláku spoznávajú, ale zatiaľ mám veľmi dobré skúsenosti. Neprekračujem rýchlosť, možno niekedy len o 10 km/h, pretože neplánujem platiť pokuty. Mám parkovacie preukazy a v STV aj v rozhlase a nemusím parkovať niekde inde, ak tam mám prácu, kde by som možno riskovala papuču...

Tak fajn, iné menej populárne nehody sa vám vyhýbajú?

Mala som autonehodu, keď som vychádzala z pumpy v Petržalke, v ostrej zákrute, kde bol pripájací autobusový pruh + dva ďaľšie pruhy. Zrazu sa aj autobus objavil v pripájacom pruhu a nakoniec mi vzal polovicu auta! Naozaj som ho v spätnom zrkadle vôbec nevidela. Policia nehodu neriešila, nakoľko to pri autobusoch riešia iným spôsobom ako MHD. A tak to bolo aj s ďaľšou nehodou, keď sme do seba vrazili s vládnym autom a to sa riešilo cez ministerstvo vnútra. Tak som ja dopadla...

Čo tak netradične zaznamenávate počas vašich ciest u vodičov alebo vodičiek?

Ak mám na ceste problém, tak bohužiaľ môžem potvrdiť, že na 90 % sú to ženy! Tým, že pomalšie reagujú, sú nerozhodné a niekedy nepredvídajú. Sú ženy vodičky aj dobré, ktoré tie zmysly majú vyvinuté a medzi ne sa dúfam radím aj ja. Aj keď som mala nehody, kto veľa jazdí, tak sem tam aj nabúra. To sa môže stať každému. Nuž, ale aj muži vedia poriadne ukázať na cestách svoje ego...Častokrát si mnohí muži riešia svoje problémy na cestách a je to hneď vidieť. Zažila som jednu situáciu, že muž išiel v strede uličky podzemného parkoviska a ja po pravej strane ako mám ísť a on stredom, stretli sme sa niekde na pol cesty a začal mi gestikulovať, aby som uhla a cúvla. Veď ty sa uhni, prečo by som mala ja?! Vytiahla som ostentatívne časopis a začítala som sa, on vystúpil z auta, začal mi búchať do okna a ja som mu ukázala mobil a povedala, že si ho nahrávam pre políciu a môžem ho aj odfotiť. Radšej odišiel, no buchol mi pästou do skla auta. Sadol do auta a zrazu sa dalo obísť. Toto ja mám s tými chlapmi na cestách...

Po akom dopravnom prostriedku ešte túžite?

Už niekoľko rokov túžim po motorkách, ale všetci ma odhovárajú, že mám dcéru a musím byť zdpovedná nielen za ňu, ale aj za seba. Chcela by som najprv taký skúter, Hondu 125 a keď mi to pôjde, tak neskôr aj  väčšiu motorku. Niektoré kamarátky majú motorky a je to fakt super. No najprv musím dostavať dom, kúpiť nové auto a časom snáď bude aj motorka.

Niečo z pretekárskych áut na okruhu ste si vyskúšali?

Bola som na Slovakia Ringu, kde jazdili monoposty F1 na okruhu a my sme točili s Dickom Kvetňanským takú reláciu, ktorú som moderovala. Natáčali ma ako šoférujem a Dick naschváľ narazil do plastových zvodidiel, lebo chceli vidieť ako zareagujem. Vraj som ich prekvapila svojou chladnou tvárou a oni, že potrebujú takú babu so železnými nervami. Mohli by ma zobrať do pretekárskeho tímu..

Seat Ateca 2,0 TDI 4Drive X-cellence ste si užili naplno ako som vás sledovala, tuším vás očaril...

Určite. Ateca pôsobila nenápadne, ale tvarmi a interiérom ma určite nadchla. Len čiernu farbu by som vymenila za iný odtieň ako je zlatá či béžová... Interiér pôsobil útulne, elegantne, zladene a veľa farebných odtieňov osvetlenia doslova všetko naokolo ožiarovalo. Prístrojovka s veľkou obrazovkou v pohode a páčila sa mi prepojenosť so smartfónmi a možnosť aplikácii. USB a výstupy na hudbu by som tiež využívala. Nemám v aute parkovaciu kameru, ale tu vidím, že je to super pomoc pri parkovaní. Spôsob štartovania tlačidlom sa mi páčil, vysoké sedenie, aj brzdy boli dobré a hlavne šoférovanie s manualom bolo skvelé aj do kopca. Vyskúšali sme terén a naozaj dvojlitrový turbodiesel ťahal jedna radosť! Malo to rôzne jazdné režimy ako aj Eco, ktorý znižoval spotrebu. Inak motor vedel pekne zrýchliť, keď bolo treba. Typický španielsky temperament! Celkovo bolo v aute veľmi veľa miesta, vzadu aj v kufri, ktorý bol veľký a jeho automatické otváranie nohou ma fakt dostalo a pre ženy, ktoré majú plné ruky nákupov je to bonus navyše! Kočíky sa do Atecy zmestia, lebo otváranie je smerom hore, aj moje boardové dosky, malej kolobežka, korčule či petangové gule. Seat Ateca je bezpečné auto a na SUV zvonku nie je až tak veľké ako vo vnútri. Jazdenie bolo skvelé v každom teréne a pre ženy matky, ktoré vozia deti, je to určite bezpečné auto. Vrelo odporúčam!

 

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode