Som večný meškač...

06.02.2021 15:07

Moderátorka spravodajstva TA3 Zuzana Straková Wenzlová si pre náš online magazín auto a žena zaspomínala na svoje zážitky s pokutami, parkovaním, telefonovaním, zabávaním dcéry počas dlhších ciest, ale aj testovaním nového modelu Citroen C3, ktoré si môžete pozrieť vo videu

 

Si dlhoročnou moderátorkou televízie TA3, ktorá bude tento rok na trhu oslavovať 20 rokov a ty si jej súčasťou už 15. rokov. Čo pre teba táto televízia znamená?

 

Spravodajská televízia TA3 je ako mojím druhým domovom, pretože denne sprostredkujem našim divákom prehľad o dianí doma i v zahraničí. Pokúšame sa doniesť do domácností emócie a nálady spoločnosti, zároveň to sprostredkovať tak, aby divák vnímal všetko reálne okolo seba a všetko čo potrebuje k svojmu životu, aj v tejto neľahkej dobe pandémie.

 

Ak by som spomenula cestovanie, tak je neodmysliteľnou súčasťou tvojho života, či už cestou do práce alebo v rámci rodiny. Zažívaš občas na cestách drzých vodičov?

 

Šoférujem veľa rokov, takže sa mi stalo, že som zažila aj drzých vodičov. Každý z nás môže urobiť chybu, ale môže sa za to ospravedlniť a priznať si ju, ale nie správať sa arogantne a ukázať hanlivé gesto! Raz sa napríklad na mňa v plnej premávke lepilo jedno auto a na križovatke sa dostalo vedľa mňa, vodič mi prudko ukazoval, že mám stiahnuť okno. Horlivo začal vykrikovať, že si mám vypnúť hmlovku. Podotýkam, že bola hmla a vošla som do križovatky z cesty, na ktorej bola minimálna viditeľnosť. Poďakovala som sa za upozornenie a vodič zostal šokovaný, že som sa nezačala hádať, pretože si neodpustil poznámku, že „žena za volantom“! Zapriala som mu pekný deň a povedala som mu, aby nezabudol upozorniť aj ďalších vodičov v premávke....

 

Ak platíš, tak za zlé parkovanie alebo za rýchlosť?

 

Za mnohé roky šoférovania som sa nevyhla stretu s policajtmi, väčšinou z dôvodu prekročenia rýchlosti. Nerobím to vedome, ale žiaľ preto, že sa sústavne ponáhľam, lebo som večný meškač! V práci musím byť načas a tak občas skrátka musím pridať . Priznám si chybu, ale stane sa, že aj vyjednávam. Kedysi dávno, keď som mala ešte prvé auto s manuálnou prevodovkou, som dostala kurióznu papuču. Meškala som na pilatesové cvičenie, predtým som sa ešte doma pohádala s manželom a taká rozčúlená a meškajúca som zaparkovala na normálnom parkovacom mieste. Po cvičení som sa už upokojená vracala k svojmu autu, ale to zrazu nebolo na svojom mieste. Bolo o pár metrov posunuté a vylezené na chodníku! Uvedomila som si, že som auto v tom zhone nechala v neutrále a nedala ručnú brzdu, tak sa samé „preparkovalo“ na chodník...?!

V aute využívaš funkciu bluethooth, keď musíš telefonovať?

 

Bluethooth ma odbremeňuje od zdĺhavého a zbytočného šmátrania po telefóne, čo ani nie je dovolené, ale stala sa taká vtipná situácia, že som vybehla z auta a potrebovala som sa dozvoniť do jedného miesta, kam som viezla svojho spolujazdca. Opakovala som volanie 10x, ale nedozvonila som sa, tak som si zo zúfalstva išla sadnúť do auta. Zrazu zvoní telefón zvnútra cez bluetooth a pani na druhej strane linky mi hovorí, či si z nej robím srandu, že jej 10x volám a počuje len ruchy a klopkanie opätkov bez slov. Vtedy som si uvedomila, že som ju nepočula a ani ona mňa, pretože kým ja som behala vonku, hovor prebiehal v interiéri auta...

Oškrela si auto alebo si zažila niečo vážnejšie pri nejakej búračke?

 

Nešťastnou náhodou som oškrela moje prvé malé auto, keď sme stavali dom. Našim robotníkom chýbali rohové lišty a musela som ich utekať dokúpiť. Ledva mi ich nasúkali do auta a boli krížom cez palubovku až dozadu. Pri odbočovaní mi tie kovové lišty skĺzli a tak ma udreli do hlavy, že som sa veľmi zľakla a mykla volantom až tak, že som buchla do zaparkovaného auta. Bolo to síce v malej rýchlosti, ale dosť nepekne som mu narazila jeho dvere. Našťastie som vyhľadala majiteľa a všetko sa vyriešilo cez poistku.

Ako zabávaš dcéru počas dlhých ciest?

 

Dcéra je v aute veľký debatovač a ja by som radšej chcela počúvať hudbu, ale ona mi to bohužiaľ nedovolí. Stále niečo musíme preberať, ako témy veľkého charakteru.... Ak šoférujem, tak ona kladie otázky a ja vždy odpovedám. Ak ideme ako rodina na výlet a ja som spolujazdec, tak hráme rôzne slovné hry, pamäťové cvičenia.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode