Som Subaru pozitívny

01.09.2018 20:00

Sympatický herec a čochvíľa otec tretieho bábätka Juraj Loj porozprával o sebe, o práci, o autách, ale i o obľúbenej značke Subaru. Tak sme si zajazdili na novom modeli Impreza a Jurajove dojmy si môžete prečítať v našom rozhovore.

Juraj, okrem toho, že za každú chvíľu sa stanete otcom tretieho dieťatka vašej partnerky Zuzky Kanocz, tak nám porozprávajte o vašich pracovných aktivitách, ktorých je v tejto dobe dosť veľa. Ako to všetko stíhate?

 

Zatiaľ sa vieme so Zuzkou pracovne dohodnúť a potom sa budeme pri dieťatku striedať, pretože bude točiť seriál Som mama. Určite jej padne dobre, trošku odbehnúť za pracovnými aktivitami. Teraz v septembri bude odvysielaný seriál Sestričky, kde hrám zubára a muža jednej z hlavných postáv sestričiek, tak na to sa diváci môžu tešiť. Končia sa divadelné prázdniny, tak znovu začnem hrávať v divadlách a už dlhšie pociťujem v sebe že možno v tejto oblasti prišiel čas na zmenu a niekde zakotviť. Žiaľ tento krok však nemám úplne vo svojich rukách, ale keby prišla nejaká ponuka, tak by som zvažoval. No a teraz ma uvidíte v šou Tvoja tvár znie povedome, kde spievam, tancujem a prezliekam sa za iných známych ľudí, čo je full time job.

 

Musíte byť hudobne nadaný, keďže v šou sa musíte pohybovať, tancovať a hlavne spievať?

 

Nepomenoval by som to nadaný skôr mám sluch, keďže som chodil 9 rokov na husle k Dagmar Dudovej, ktorá ma riadne vycibrila, a v pohyboch tiež nie som úplné drievko:) Ale máme k dispozícií hlasového a tanečného pedagóga, ktorí nás trénujú. Priznám sa, že do šou ma oslovili viackrát, ale nebol som na to pripravený. Hlavne psychicky som nebol pripravený. Do istého času som sa toho stránil, nemal som odvahu ale to že som sa nakoniec rozhodol to skúsiť a prekročiť svoju konfortnú zónu a zatiaľ hodnotím ako správne rozhodnutie. Ostatné nech posúdia diváci.

Držíme palce a verím, že vám budú fandiť aj fanúšikovia značky Subaru, nakoľko ste aj vy obdivovateľom tejto značky a tuším aj celá rodina. :) Ako ste k tejto značke prišli prvýkrát do kontaktu?

 

V našej partii je chalan, ktorý pracoval v Subaru. Mal staršiu Imprezu a vždy, keď sme išli na chatu, tak sa na nej poriadne vyšantil. Dal mi ju vyskúšať a začal som nad tým autom rozmýšľať, pretože to bol zážitok to vám teda poviem! permanentná štvorkolka držala v zákrutách ako …veď viete ako sa to hovorí:). Napriek tomu som si ho hneď nekúpil, ale až keď prišlo prvé dieťa, tak sme so Zuzkou uvažovali nad rodinným autom. Chcel som štvorkolku a prišiel mi na um Forester, že má veľký kufor. Tak sme chodili vyberať auto, stratégiou, kam sa zmestí kočík, tak to berieme. V Mikone sme vyskúšali Forester a ešte zostal priestor aj na iné veci. Potom som uvažoval, že nemôžeme zostať s jedným autom, tak som riešil druhé, aby bolo také, že keď sklopím sedadlá, tak sa v ňom vyspím. Chodievam liezť, veľa športujem, tak by padlo vhod si v aute zdriemnuť. Tieto moje podmienky spĺňal Outback, ktorý mal kufor ešte väčší ako Forester a zadné sedadlá sa dali polohovať, tak sme kúpili dieselový dvojliter. Hoci som videl nové 7-miestne Subaru Ascent a vyzerá božsky, takže neviem, či pri troch deťoch nezvolíme ešte túto možnosť...

 

Auto ste kúpili v Mikone, ale mám pocit, že váš otec chcel tiež kúpiť auto tejto značky?

 

Nie nie len brat chcel Subaru, ale nakoniec ho kúpil aj Zuzkin otec, teda môj svokor. On je architekt a veľmi sa mu práve táto značka páči z dizajnovej stránky a keď prišiel facelift zadných svetiel, tak bol doslova ohúrený...a kúpil štvorkolku Subaru XV.

Mám pocit, že viacerí slováci sú pre túto značku zapálení alebo ste sa na svojich cestách stretli s krajinou, kde sú fanúšikovia tejto značky?

 

Boli sme s divadelným predstavením Chlieb s maslom v Amerike, kde sme hrali pre amerických slovákov a bolo to v New Yorku. Odpadol som, keď som videl, že tam každý druhý jazdil na Subaru. S Braňom Deákom som chodil a on si to tiež všímal a stále ma drgal, že pozri... keď som sa rozprával s miestnymi, tak povedali, že Subaru je tam top značka.

 

Ste populárny a známy herec. Dá sa to využiť v prospech vás, keď vás zastavia policajti za dopravný priestupok?

 

Nemyslím…. Napríklad v Banskej Bystrici ma zastavili policajti za rýchlosť. Majú tam taký úsek, kde je 60-tka a vôbec by tam nemusela byť, no a ja som si ju nevšimol. Deti vzadu plakali, snažil som sa s nimi nejako dohovoriť, ale boli nekompromisní a chceli odo mňa 280 eur! Dokonca ten milší policajt ma spoznal, vraj ako deti sme chodili do Krupiny a boli sme kamaráti. Mal som chvíľu nádej, že mi znížia pokutu, ale ten druhý policajt bol nekompromisný a pokutu som zaplatil... nič mi nepomohlo.

 

Na čom zaujímavom a netradičnom dopravnom prostriedku ste jazdili a bavilo vás to?

 

Jazdil som na elektrickom bicykli - greaser bike. Má to nadčasový dizajn inšpirovaný motorkami 20-tych rokov. Veľké svetlo, kolesá a vyzerá to ako motorka. Ide to 43km/h! Bolo úžasné a vtipné pozorovať ľudí keď som s ním prišiel do mesta. Všetci mali v očiach pobúrenie, že ako si dovolím na motorke vojsť do centra, ale keď uvideli pedále pobúrenie sa zmenilo na obdiv:) bola to sranda.

 

Spievate za volantom alebo sa skôr učíte texty...čo vám viac vyhovuje?

 

Oboje. Baví ma spievať za volantom, aj sa sám so sebou porozprávam, ale aj sa pripravujem do divadla alebo na pľac. Rozmýšľam nad postavou a pracujem na nej, vediem s ňou dialóg. To všetko sa dá za volantom, ale aj v sprche, na WC a podobne. Inšpirácia prichádza všade. Je dokázané, že najlepšie veci ľudia zložili na toalete, asi myšlienky inak prichádzajú.

 

Ako sa vám testovalo na našich cestách Subaru Impreza 1,6 i-S Style Navi AWD a aké boli vaše dojmy?

 

Veľký facelift Imprezy vonkajších oblých tvarov, prešli na hranaté, ale nemyslím si, že to bol krok vedľa, ale skôr pozitívny. Idú s dobou a približujú sa k mladému človeku a auto vyzerá super. Zaujal ma interiér, pretože značka Subaru sa približuje európskemu i americkému trendu aj vo vnútri. Kedysi sa viac orientovali na jazdné vlastnosti, podvozok, aby vás auto nenechalo v štichu a vždy vás doviezlo, kam má. Lenže zmena nastala, že prešli zo strohejšieho interiéru do modernejšieho a už nemôže mať nikto žiadne výhrady. O tom svedčí pohľad na prístrojovú palubovku. Všetko je také intuitívne a prehľadné z hľadiska ergonómie. Čalúnené sedadlá sú pohodlné a tie mám radšej ako kožené. Mám dosť široký chrbát a sem sa naozaj v pohode zmestím. Priestorovo je to super. Benzínový jednašestkový motor ukázal svoju silu a dynamiku. Perfektná akcelerácia a vždy viem, že na „subarácke“ motory sa môžem spoľahnúť. Automat pekne preraďoval a priznám sa, že do manuálu by som sa už nevrátil. Ale ja čo by som zanechal je ten tipický predný výduch hore, pretože je to tak typické a nezameniteľné pre túto značku, že by som to dával na všetky ich modely. Impreza je super rodinné auto do mesta i na diaľnicu a so systémom EyeSight s automatickým protikolíznym brzdením, udržiavaním v jazdných pruhoch a adaptívnym tempomatom, či upozornením na rozjazd auta vpredu a pohonom všetkých štyroch kolies je naozaj bezpečným autom...

 

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode