“Som šofér na dlhé trasy”

10.09.2021 09:47

Mladý herec Michael Vrzala porozprával o novom angažmá, prečo si musel zopakovať jazdu v autoškole, na akom aute jazdí a ako sa mu páčil nový Renault Arkana 

Minulý rok si skončil herectvo na VŠMU, ale nedostal si sa hneď na prvýkrát, ale trpezlivosť sa predsa oplatila…

 

Ako sa hovorí, že trpezlivosť ruže prináša, tak u mňa to platilo do slova a do písmena. Prijali ma až na tretíkrat a s odstupom času som tomu naozaj rád. Teraz od novej sezóny, od septembra som dostal trvalé angažmá v Žilinskom divadle a učím sa role za bývalého kolegu, ktorý odišiel. Dostal som 7 nových scénárov a záznamov inscenácií,tak som cez divadelné prázdniny poctivo študoval. Koncom októbra budeme mať premiéru prvej inscenácie tejto sezóny s názvom “Naše fotky”, silnej ale aj kontroverznej témy od Thomassa Manna. 

 

V Čechách si točil film Čiara s režisérom Peťom Bebjakom a boli ešte nejaké projekty, ktoré si robil? 

 

Bola to super skúsenosť a pamätám si, že vtedy bola veľká zima a neboli sme až v takej pohode. Potom som točil taký apokalyptický seriál Škvrna pre jednu internetovú televíziu. Hral som tam postavu Kladiva, ktorý nerozprával,vyjadroval sa len gestami a neartikulovanými zvukmi. 

Herec musí prijať každú výzvu. Inak sa venujem aj dabingu už štvrtý rok, nahrávam aj reklamné spoty. Daboval som rôzne postavy v seriáli Games of Trones, ale čestne sa priznávam, že som ho vôbec nevidel. Účinkoval som aj vo viacerých študentských filmoch, naposledy vo filme Chlieb náš každodenný.

 

 Zažil si niečo pozoruhodné v autoškole?

 

Vodičák som v podstate dostal ako darček od otca, za čo, som mu veľmi vďačný. V autoškole som neurobil žiadny kiks a test som spravil na plný počet bodov. Pamätám si, ako som sa preraďoval z pruhu do pruhu a v poslednej chvíli som si myslel, že ma to auto púšťalo, ale nebolo to tak a jazdu som si musel zopakovať…

Mal si nějaké drobné nehody anebo len ťukesy?

 

Nemal som vážne nehody, fakt iba ťukesy. Zamyslel som sa nad niečím a neubrzdil som, takže som ťukol do predchádzajúceho auta. V Petržalke som viezol mamu na natáčanie a začalo snežiť, v zákrute ma zvrtlo, stočilo a išiel som do protismeru smerom z kopca dolu. Našťastie sa auto neprevrátilo. Bol som v miernom roku, že som sám na seba zavolal policajtov. V podstate som to ani nemusel nahlásiť, pretože autu sa nič nestalo a dokonca som ani pokutu nedostal. Bol som z toho vytrasený a mierne v šoku. 

 

Máš skúsenosť s odtiahnutím auta?

 

Prerábala sa Svoradová ulica a na jednej strane boli namaľované čiary a na druhej ešte nie. Stáli tam autá za sebou a ja tiež. V škole sme skúšali jednu inscenáciu a poobede, keď som išiel k autu, tak som ho nenašiel. Tušil som, že asi mi ho neukradli, ale odtiahli, tak som volal na políciu a poslali ma do Petržalky. Platil som odťah auta okolo 120 eur.

Aké máš skúsenosti so svojím Renaultom?

 

Mám dieselový Fluence a vyhovuje mi, lebo jazdím dlhé trasy. Musím povedať, že za tri roky ma zatiaľ nenechal v štichu a zvykol som si naňho. Najazdených mám na ňom okolo 160 tisíc kilometrov a spotrebu mám asi 6 litrov na 100 km. Som s ním nadmieru spokojný.

 

Text, Foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode