Som Fitipaldi na cestách…

24.12.2022 13:30

Bluesová speváčka a milovníčka čiernej muziky - Silvia Josifoska nám poskytla vianočný rozhovor, kde sme sa dozvedeli, že jej vyšiel druhý album Closer, aké má hudobné smerovanie. Jej cestovanie a zážitky z ciest koncertovanie sú zaujímavé a to všetko sa dozviete, ako aj dojmy zo skúšania novej Mazdy CX-60. :) 

Príjemné čítanie a sledovanie videí vám praje redakcia AUTO A ZENA

V septembri tohto roku si pokrstila svoj nový album Closer. Kedy si vydala svoje prvé cédečko a aké tvoje smerovanie v hudbe?

Moje hudobné smerovanie je funk, jazz, soul. Prvý album mi vyšiel v roku 2005, potom bola 17- ročná pauza a potom počas korony nás umelcov to seklo a zastavilo. Mňa to nakoplo a začala som tvoriť. Spolupracujem aj s inými autormi ako sú Erich Boboš Procházka, Danny Chicago (USA). Album sme promovali a bolo pár krásnych koncertov. Mám 6 členný band, s ktorým cestujeme nielem najmä na Slovensku, ale aj v Čechách. Vystupujem aj v Rakúsku a v minulosti som sa predstavila aj v Poľsku, Rusku, či Taliansku. Spievam v angličtine, ale tretie cédečko už bude asi  v slovenčine.

Ako reaguješ, keď ťa policajti zastavia za nejaký dopravný priestupok?

Na Panónskej ceste sa mi stalo, že som prekročila rýchlosť. Išla som vľavo, a policajt  v pravom pruhu začal na mňa mávať a  kričať, aby som zastavila. Odstavila som nabok, dala som kajúcny výraz a smutnými očami som pozrela na policajta. Nie som ani blondínka, a, že čo som mnou?! Nakoniec sa lutoval a ma pustil bez pokuty napriek tomu, že som dvakrát porušila dopravné predpisy…

Stalo sa ti to aj v zahraničí, že ťa pokutovali?

Išla som autom na dovolenku do Chorvátska a bohužiaľ v Rakúsku ma namerali a dostala som pokutu 45 eur. Prekročila som povolenú rýchlosť o 12 km a ani ma nezastavili, len mi to prišlo poštou domov. To bola jediná rakúska pokuta. Milujem adrenalín a rýchlu jazdu a som Fitipaldi na cestách. Jazdím na Renaulte Megan Sedan a som spokojná.

Boli aj nejaké kolízie s iným autom alebo nedajbože s nejakou zverou?

Mám takú príhodu, že som išla predpisovo cca. sedemdesiatkou medzi dvomi dedinami na jedno hranie s kubánskymi kolegyňami a v tom mi vbehla do cesty taká hrdzavá mačka. Pre môj nárazník to dopadlo katastrofálne a to sme už boli asi 50 kilometrov od cieľa! Vôbec to nepotešilo…na pumpe mi nárazník museli pripevniť, lebo sa šúchal o zem. Jazdilo som na takom aute ešte týždeň a potom to išlo do servisu.

Spomínala si, že už od detstva si túžila jazdiť na aute, kým si kúpila jazdené auto od kamarátky a začala naberať jazdné skúsenosti…jazdíš stále od autoškoly?

Vôbec! Nejaký čas som nejazdila, ale teraz je to už asi 15 rokov, čo jazdím. Musela som si dať kondičné jazdy s inštruktorom. Vtipné bolo, že najprv som sa bála, ako mi to pôjde a za pár dní už mi autá s nápisom autoškola zavadzali na ceste, pretože som sa cítila ako kráľovná ciest! Auto je pre mňa neskutočný relax a zároveň inšpirácia, že som za volantom mala niekoľko hudobných nápadov.. Auto je pre mňa kamarát.

Zažila si vo svojom živote šmyk na snehu či ľade, ktorý sa ti podarilo zvládnuť?

Neabsolvovala som síce školu šmyku, ale jeden šmyk som zažila v zime, ktorý sam i podaril vykontrovať, tak že sa mne ani ostatným nič nestalo. To sme išli do Prahy na jedno vystúpenie slávnej kubánskej kapely Van Van. Cestou naspäť ako sme vyšli zo sály, tak riadne nasnežilo a nestihli odhrnúť sneh. Husto snežilo a na diaľnici som išla asi 50-tkou a v jednom momente som mierne pridala presunula sa do ľavého  pruhu. Tam bolo blízko auto a zrazu nás šmyklo do protismeru, auto bolo neovládateľné. Prerušovane som brzdila, čo malo za následok, že som pristála 20 cm od zvodidiel.

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode