Som fanúšik hviezdy na cestách.

06.05.2023 09:48

Televízna reportérka, moderátorka a PR manažérka Nora Krchňáková jazdí vášnivo a energicky, ako aj priznala, žniekedy je to do rytmu hudby, ktorá v jej v aute nemôže nikdy chýbať. Norika je na cestách už roky fanúšičkou hviezdnej značky a pre náš časopis Auto a žena porovnala svoj Mercedes GLC Coupe s najnovším faceliftovaným modelom GLC. Jej postrehy si môžete pozrieť v našich videách. 

Norika, pracuješ s hudobníkmi a s kapelami a zároveň si stále v kontakte s kamerou a TV Markíza, s ktorou spolupracuješ externe. Vyhovuje ti tento štýl práce? 

V TV Markíza pracujem od jej vzniku a mám k nej vrúcny vzťah. Necelý rok pred začatím jej vysielania považujem za najkrajšie tvorivé obdobie v živote. Po narodení dcéry som však spravodajstvo, v ktorom som dovtedy pôsobila, vymenila za reláciu Smotánka. V tomto formáte prinášam reportáže z oblasti kultúry, do ktorej spadá aj moja milovaná hudba. Pre spevákov, kapely či kultúrne akcie sa starám aj ako ich PR manažér. Na svojej práci milujem všetko, ale najmä rôznorodosť, akčnosť a slobodu. 

 

Veľa cestuješ aj v rámci Slovenska a máš najazdených dosť veľa kilometrov na akčnú žienku za volantom. Povedz, kde, kam a na čom sa vlastne premiestňuješ?

Auto je súčasťou môjho každodenného života, stokrát za deň nastupujem, vystupujem parkujem, prezliekam sa, či nakupujem. Premiestňujem sa hlavne v rámci hlavného mesta, častokrát aj po Slovensku a Česku. Aj preto musím mať auto praktické, vrtké a pohodlné, ale asi ako každá žena si potrpím aj na jeho dizajn. K výročiu som si dopriala hviezdne auto, ktorého som roky fanúšikom. A splnila som si aj môj sen nielen o značke, tvare a funkčnosti, ale aj farbe. 

Ako si sa dostala k nemeckej značke Mercedes a ktorý dopravný systém z krajín, ktoré si navštívila, ti najviac vyhovuje?

Odmalička som sa učila nemecký jazyk a mám tak k Nemecku a jeho výrobkom pozitívny vzťah. V rámci televíznej práce som robila reportáže nielen z autosalónov, ale aj priamo z nemeckých automobiliek. A tak som stretla Mercedes, pre mňa špičku automobilovej kvality bola to láska na celý život. Sen mám aktuálne splnený, teraz mi stačí, keď si môžem na pár dní otestovať ešte väčšie modely, napríklad fascinujúci Mercedes G. Inak, inšpiráciu si treba brať z nemeckého dopravného systémupretože je tam poriadok. Vyhovuje mi aj neobmedzená rýchlosť na niektorých nemeckých diaľničných úsekoch, kde som si mohla vyskúšať svoje šoférske limity. 

Viem, že ste s priateľom motorkári. Máte nejaké zážitky počas vašich dobrodružných ciest?

Hoci vlastním vodičský preukaz na veľkú motorku, aktuálne som partnerovou spolujazdkyňou čiže „ľadvinkou“. Obaja sme fanúšikmi chopperov teda pohodovej a štýlovej jazdy. Motorku milujem najmä preto, lebo mi poskytuje totálne zresetovanie hlavy. Slnko, vietor a krásne výhľady, to je dokonalý víkendový program. Aj keď priznávam, že dlhé trasy nie sú pre mňa. Povedané v motorkárskej reči - jazdím rada „okolo komína“. K motorke patria kožené odevy a na tie som úplná fanatička. Kožených búnd a nohavíc rôznych farieb mám doma už celú zbierku :o)

Mala si dopravnú nehodu alebo si bez nehôd a viac sa stretneš s policajtmi skôr za dopravný priestupok?

Dopravná nehoda sa mi stala hneď dva týždne potom, ako som dostala moje prvé auto. Novučký Opel Corsa mi v Karlovej vsi nabralo nákladné vozidlo, ktorého vodič bol pod vplyvom alkoholu. Policajti aj pripitý vodič si doteraz s úsmevom spomínajú na zúrivú Noru, ktorá hulákala na celú štvrť! Pokuty platím, ale nie často. Párkrát to bolo za rýchlosť alebo mobil v ruke. Mám aj zopár príhod, niektoré sú však nepublikovateľné. Ak ma zastavia policajti, musia si totiž vždy vypočuť moju prednášku na tému sama mama, ktorá sa musí starať o všetko. Niekedy to nezvládli počúvať a radšej to riešili dohovorom a s úsmevom. 

Čo hovoríš na našu parkovaciu politiku? Je spoľahlivá?!

Naša parkovacia politika je absurdná a za posledné obdobie ma doviedla takmer k zúfalstvu. Aj keď, parkovanie v hlavnom meste potrebuje úpravu, nemyslím si, že toto je správna cesta. Ako Bratislavčanka, narodená v druhom obvode, mám platiť také nehorázne sumy len vo vedľajšej ulici? Rada zaplatím v centre mesta ako doteraz, ale nový parkovací systém je tak komplikovaný, že ho kritizujú aj samotní šerifovia, ktorí ho kontrolujú. 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode