Som eko pozitívna!

23.07.2022 11:13

Majsterka sveta v thajskom boxe a K1 - Monika Chochlíková a my sme ju vyspovedali, ako sa jej darí v úspechoch v thajskom boxe, ale aj rôzne pikošky z jej auto-moto sveta. Vyskúšala si elektrický model Škoda Enyaq a v budúcnosti plánuje kúpu elektromobilu.

Monika, ty si ako prvá Slovenka v histórii vybojovala v decembri minulého roka na Majstrovstvách sveta v Bangkoku zlatú medailu v thajskom boxe. A teraz prebiehajú svetové hry v americkom Birminghame. Čo nám o nich povieš?

Svetové hry sa konajú raz za štyri roky, vždy po olympijských hrách a ja som sa práve kvalifikovala ako jediný športovec na svete cez dva športy, a to thajský box a kick box. Nakoniec som získala pre Slovensko zlato v thajskom boxe. Som majsterkou sveta v organizáciách WAKO, IFMA aj WMC a v zbierke mám aj európske opasky WAKO a IFMA. K tomu som podpísala kontrakt s česko-slovenským Oktagonom.

Mala si problémy s chrbticou, ale už ťa nič neobmedzuje. Napriek tomu si spomenieš na nejaký podobný nepríjemný zážitok počas zápasu?

Bola som na turnaji PML (Professional Muaythai League) v Brne a prvýkrát v živote som mala po každom kole nutkanie na vracanie. Nie, že by som dostala nejaký úder, ale prišla som do rohu a bolo mi zle. Prosila som, aby mi doniesli vedro, ale nakoniec tie žalúdočné problem prešli. Možno to bolo tým, že som celý deň pred zápasom nejedla a k tomu zodpovednosť, že som to celé spoluorganizovala. Zápas som nakoniec vyhrala…

Veľa cestuješ a kde najďalej si bola?

3x som bola v Thajsku. Raz som bola v kempe, druhý a tretíkrát som tam bola na MS v thajskom boxe. Prvýkrát, keď som súťažila, tak som bola tretia a minulý rok som na Majstrovstvách sveta v Bangkoku som bola prvá. V semifinale som zápasila s thajkou a postúpila som do finále, kde som vyhrala na body.


Vraj sú thajci ako šoféri divokí. Máš podobnú skúsenosť?

Tam sa jazdí v opačnom smere, po pravej strane. Semafóry nerešpektujú a ide ten, ktorý je rýchlejší a viac trúbi. Na prechode pre chodcov je boj o život, lebo tam nikoho nepúšťajú. Jazdí sa tam na tuk tukoch a skútroch. Prevažne jazdia na japonských autách ako sú toyoty či pick-upy. Všetky autá majú tmavé sklá kvôli slnku a majú v nich silnú klímu, ale aj v obchodoch.

Zažila si tam osobne nejakú dopravnú kolíziu alebo vysokú pokutu?

Bol tam so mnou môj kamarát a viezol nás taxikár, ktorý nám zastavil pri ľavej krajnici. U nás sme zvyknutí, že sprava vieme otvoriť dvere a tam je to opačne. Môj kamoš sa nepozrel do späťáku, otvoril dvere a mladý chlapec na skútri narazil do dverí a preletel dopredu. Našťastie mal prilbu, pretože tam ich moc nenosia. Lenže chlapec bol rozcitlivelý a prišli policajti a dali kamošovi 50 eur pokutu, čo je v Thajsku veľa, ale musel zaplatiť.

Viem, že si Škoda pozitívna a pred dvomi si sa rozhodla pre dvojlitrový dieselový Kodiaq v automate. Predtým si mala tiež škodovku?

Najprv som jazdila na dvadsaťročnej octavke a pamätám si, ako som išla z Trenčína do Brna po takých serpentínach a odišlo nám turbo. Predbiehali nás kamióny a my sme išli tridsiatkou. Potom sme kúpili novšiu octávku a teraz máme Kodiaq, do ktorého zmestíme úplne všetko a sme nadmieru spokojní. Do búdúcnosti plánujem elektrické auto, pretože som eko pozitívna.

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode