Som dedička značky Škoda

15.08.2020 19:56

Herečka, pedagogička a umelec na voľnej nohe Petra Gažíková Lángová o auto-moto zážitkoch, vodičoch na Korfu, zvláštnej dopravnej nehode a skvelých technických zručnostiach. Ako fanúšička značky Škoda si vyskúšala nový model Scala....

 


Študovala si muzikálové herectvo na gymnáziu Alkana a herectvo na VŠMU v Bratislave. Účinkovala v muzikáloch: Dracula, Cyrano z predmestia, Beatles, Rocky Horror Show. Dokonca si bola moderátorka v Fun Rádiu a čo všetko ešte o tebe nevieme?

 

Začínala som vo Fun radiu a neskôr som robila vo Vive dopravný servis pod perfektným motoristickým vedením Maroša Palescha. Naučila som sa, kde sú kolóny, čo treba robiť a odporúčam školu šmyku, ktorú nemám, ale chcela by som si ju raz určite urobiť. Diváci ma okrem divadla mohli vidieť v televíznych seriáloch: Záchranári, Ordinácia v ružovej záhrade, Búrlivé víno a mnoho iných. Naposledy sme odpremiérovali na Novej scéne muzikál Bedári. Nahrávam ešte reklamy a venujem sa dabingu.

Viem, o tebe, že autoškolu si si robila na škodovke a potom si väčšinou autá tejto značky dedila po mame, ale raz vám jedna škodovka zmizla za záhadných okolností... čo to bolo?

 

Moja mamina je veľká fanúšička škodovky a vždy po štyroch rokoch si kúpi novú škodovku a ja po nej dedím a momentálne je to Fabia. A to záhadné zmiznutie bola obyčajná krádež, pretože v tej dobe, kedy zmizla, tam pôsobil nejaký gang z Malaciek. Celé auto rovno naložili a odtiahli na prívese. Aj keď ich o dva roky dolapili, tak naša tmavozelená 4-ročná škodovka sa nenašla.Vtedy som všetko ešte raz obišla, či som náhodou zle nezaparkovala, ale nakoniec sme volali policajtov. Bola som tehotná a mala som v nej vecičky do pôrodnice. Utešovali ma, aby som náhodou neporodila skôr ako bol termín, ale nuž musela som sa s tým zmieriť.

Ako herečka vieš zahrať divadlo, keď ťa zastavia policajti?

 

Ponáhľala som sa so svokrou odviezť ju na stanicu. V Lamači robili kruháč a ja som si nevšimla Stopku, pozrela som a keď nikto nešiel, tak som išla smerom do Lamača. Lenže ma zastavili policajti, vystúpila som si z auta, dala som im doklady a pozerali na môj titul, že Mgr. Art a spýtali sa ma, či som architektka a kam som sa tak ponáhľala. Ja, že som herečka, tak mi povedali, že som na nich mohla niečo zahrať...Svokra mi už z auta kývala a povedala som im, že ju veziem na stanicu. Aha, tak to sa ponáhľate a nech teda idem, a nech je tá svokra, čím skôr z domu. Takto nejako mi prešla pokuta. Bola som úprimná. no dobre a chceli vedieť, že čo som.

Dúfam, že ťa vtedy prvý a poslednýkrat zastavili....

 

Druhýkrat ma zastavili a tiež si vypýtali vodičák a potom mi ho vrátilsa s tým, že mám dnes šťastie. Vraj mám v ten istý deň narodeniny ako on, tak ma pustili ma. No, ale platila som za zlé parkovanie, pretože som parkovala pri stanici, kde som nemala a dali mi papuču za 10 eur, Vtedy som bola akurát nahrávať reklamu v Prahe a išla som tam na otočku.

Od pokút prechádzam na otázku, či si mala dopravnú nehodu. Máš takú skúsenosť?

 

S mojou kamoškou herečkou Miškou Majerníkovou sme skúšali Rocky Horor Show i s režisérom p. Bednárikom. Presúvali sme sa do divadla Aréna a Miška išla vedľa mňa vo svojom aute, išli sme 30-tkou, na prechode sme spomalili, pustili chodcov a Miške skočil starý pán do cesty. Dupla na brzdu a aby ho nezrazila, išla predo mňa a vtedy sme do seba narazili. Starý pán prešiel pomedzi nás a zatváril sa akoby sa ho to netýkalo. Miška mala auto na totálku a mne odišiel chladič. Odišla som s autom, ale ju museli odtiahnúť.

Ako začali prázdniny sa všetko uvoľnilo a vy ste boli prví turisti, ktorí prileteli na Korfu.

 

Začiatkom júla ako začali prázdniny sme sa rozhodli letieť prvým lietadlom na Korfu, pretože mám rada ich mentalitu, prístup k životu, prírodu, jedlo. My slováci nevieme oddychovať a tam sa to učíme.

Auto sme si požičali a cesty boli prevažne prázdne. Upozornili nás, že, keď je zákruta, tak grécki vodiči trúbia a upozrňujú, že idú. Boli tam veľmi úzke uličky, tak sme zatrúbili, kým sme prešli a v opačnom smere počkali. Akurát autobus mal vždy prednosť, tak vtedy sme čakali my.

 

Vedela by si vymeniť koleso alebo niečo malé urobiť na aute?

 

Nemám problém dofúkať pneumatiky, viem, vymeniťi to koleso. Dokonca mi raz začala svietiť nejaká aladinová olejová lampička a kamoš servisák mi povedal, že, mám zastaviť a dokúpiť olej, lebo zadrem motor. Prvá pumpa a už som ho kupovala. Ak svieti niečo v aute, tak to treba riešiť a nepodceňovať to.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode