Snažím sa jazdiť bezpečne...

07.11.2020 18:02

PR manažérka SND Naďa Lazarová o ťažkých časoch pandémie v divadlách, online premiéry, pokuty za rýchlosť, ako sa jazdí v Grécku a Turecku a nakoniec bonbónik v podobe testu nového elektrického modelu Opel Corsa

Kde si Naďka predtým pracovala a čo ti priniesli dva roky na poste PR v SND... akoby si ich zhodnotila?

Vyštudovala som tlmočníctvo a prekladateľstvo a okrem jedného roka, keď som prednášala na katedre Slavistiky a indoeuropeistiky FiF UK,celú svoju profesnú kariéru som upísala médiám. Bola som moderátorka hlavnej spravodajskej relácie, obchodná riaditeľka v Slovenskej televízii, spoluorganizátorka veľkých eventov napr. Koncert tenora Placida Dominga na Slovensku. Momentálne som PR manažérka v SND, je to opäť práca s médiami, ale z inej strany. SND je naša erbová inštitúcia a bolo veľkou výzvou robiť PR práve tu. SND to je opera, činohra a balet a každé má svoju DNA, ale čo ich spája to je krása a ušľachtilosť prejavu. Nuž a nedá sa opomenúť situácia do ktorej sme sa dostali a to je pandémia, skúška ohňom pre všetkých...

Na umelcov došlo ťažké obdobie pandémie, pretože nemôžu hrať. Sú iné spôsoby ako sa spojiť s divákom? Čo všetko pripravujete?

Po prvej vlne, keď sa naše brány zatvorili, tak sme stihli v lete pre našich divákov pripraviť open air, v novej sezóne sme priniesli nádhernú velkovýpravnu Verdiho Aidu, v činohre to bol Kubo. Poslednou premiérou bola Milada a opäť sa naše brány pre divákov zatvorili. My sme však prešli do online priestoru, pretože chceme s našimi divákmi aspoň takto ostať v spojení.Odpremiérovali sme takto Sovu či komorný koncert operného štúdia. Teraz pripravujeme v spolupráci s RTVS Antigonu, Vianočný koncert a Luskáčika. 28.11.2020 bude premiéra monodrámy Anna Franková. František Kovár ,tak ako v prvej vlne covidu číta úryvky z Malého princa. Veríme, že toto všetko čo najskôr pominie a naše brány budú opäť pre divákov otvorené.

Mala si v živote skúsenosť, keď ťa zastavili policajti a nebolo ti všetko jedno?

..... keďže som pomerne dynamický človek, mám rada svižnú jazdu tak, to prináša aj pokuty. Nerobím to zámerne, ale občas mi noha skĺzne na tom plynovom pedále. Raz sa mi stalo, že som v domnení, že už je večer a boli prázdne cesty, trošku viac pridala, ako bolo povolené. V spätnom zrkadle som zbadala maják, ale som tomu nepripisovala špeciálny význam, povedala som si, že sa asi niekam ponáhľajú. Nakoniec ma na semafóroch pri Poluse zastavila červená a vysvitlo, že naháňali mňa. Uff! Krvi by ste sa mi nedorezali aj slzu som vypustila, ale nepomohlo, dokonca mali aj platobný terminal, zaštípala tá pokuta...au!

Aj vtipnú príhodu si pri tých pokutách zažila? Mala som takú slabosť chodiť cez zákaz okolo starého SND, hoci kedysi sa tam dalo prejsť na povolenie vjazdu, ale ja som ho nemala. Pamäť na tváre nemám, pretože ma trikrát zastavil ten istý policajt a veru žiadne sľuby mi už nepomohli. Napadlo ma, že ho pozvem na konkurz do telky na hlásateľa. A on naozaj prišiel... Kolegovia ma podržali a urobili mu kamerové skúšky, ale žiaľbohu mal sykavky a nič z toho nebolo..., ale hlas mal naozaj dobrý a ešte bol aj pekný.

Ako každý vodič sa niekedy nevyhne mnohým kolíziám. Zošrotovala si nejaké auto?

Snažím sa jazdiť bezpečne a myslím si, že som dobrý vodič. Chvalabohu som vážnejšie nepríjemnosti v podobe kolízie nemala, ale raz sa stalo, že som išla na služobku ako šéfka vysielania STV. Po ceste do Mlynskej doliny, v snahe ušetriť pohonné hmoty som na kopci vyradila rýchlosť a spustila sa z kopca, ktorý bol ako sa neskor ukázalo čistý ľad. V polovici cesty som pribrzdila a dostala hodiny. Oplieskalo ma o zvodidlá a zopakovalo sa to ešte niekoľkokrát a bola z toho reťazová havária. Našťastie sa nič vážne nestalo, odniesli si to plechy.

Spomínala si, že si navštívila Turecko a Grécko. Prežila si ich temperament za volantom na ich cestách? Nebola to pre teba nočná mora?

Veru bola! V Grécku som zažila ako nás jeden priateľ viezol na klasickej dvojprúdovke s kľudom angličana a pri predbiehaní sa vôbec neponáhľal zaradiť. V jednom momente boli vedľa seba tri autá. Skoro som ošedivela.V Turecku zase stále trúbia a naozaj strašne veeeľa.

Akí boli taxikári v Grécku?

Na Kréte bol pre mňa šok, že, keď sme si zavolali taxík, tak on prišiel, kde bol strapec ľudí...a vyberal si, koho zvezie! Zakričal a ľudia naskakovali podľa toho, akú dedinu šofér zakričal a tak sa podarilo kamoške s rodinou, že na 10x stihli nasadnúť, ale my sme také štastie nemali. Nakoniec nás jeden taxikár vzal a povedala som mu, kam nás ma zaviesť... Knosos Royal Vilage. Prišli sme do takej tmavej dedinky, ale my sme chceli do hotela.Vtip bol v tom, že on nevedel ani slovo po anglicky a ja zase po grécky. Nakoniec cez operátorku sme sa dohovorili a odviezol nás, tam , kam bolo treba. Vtipné bolo, že večeru sme síce nestihli, ale zaplatili sme za výlet do dedinky Knossos menej ako kamoška, ktorú taxikár odviezol ako prvú....

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode