SLOVENSKÉ ELEKTRÁRNE PREDSTAVILI NAJVAČŠIU KORPORÁTNU FLOTILU ELEKTROMOBILOV

01.03.2015 19:50

 Po začlenení piatich 100% elektrických áut Nissan Leaf sa SE stali spoločnosťou s najväčšou flotilou elektromobilov
 Iniciatíva potvrdzuje záväzok SE realizovať iniciatívy na znižovanie emisií  
Slovenské elektrárne, spoločnosť skupiny Enel sa stali spoločnosťou s najväčšou elektrickou flotilou na Slovensku, potom ako ju rozšírili o päť elektromobilov Nissan Leaf do používania  jednotlivými elektrárňami a zamestnancami. Doplnili tak svoju iniciatívu znižovania emisií v každodennej prevádzke elektrární SE, ako aj prostredníctvom ďalších aktivít ako  CSR program Energia pre prírodu vo Vysokých Tatrách. Spoločnosť očakáva ďalší rast svojej flotily elektromobilov. 

 
V októbri  minulého roka sprístupnili Slovenské elektrárne širokej verejnosti zadarmo šesť nabíjacích staníc, umiestnených pri administratívnych a prevádzkových objektoch elektrární v Bratislave, Novákoch, Jaslovských Bohuniciach, Mochovciach a Trenčíne. Stanice sú prepojené s riadiacim centrom, ktoré ich monitoruje a zbiera informácie o spotrebe elektrickej energie, ako i počte nabíjaní, či prípadnej potrebe servisného zásahu. Nabíjacie stanice využívajú najmodernejšiu technológiu, ktorá je patentom skupiny Enel a umožňuje plné nabitie batérie do dvoch hodín.  
V tomto roku Slovenské elektrárne zaradili do využívania jednotlivých elektrární  päť elektromobilov Nissan Leaf, dodané spoločnosťou AutoImpex. Celkovo sa tak vozový park elektrární rozšíril na 15 elektromobilov rôznych značiek. Ambícia spoločnosti je zvýšiť počet elektromobilov vo svojej flotile do konca roka na dvojnásobok.  
Spoločnosť Nissan uverejnila údaje, podľa ktorých európski vlastníci 100-percentného elektrického vozidla Nissan LEAF najazdia ročne o 40 percent viac (16 588 km), než je európsky priemer pre vozidlá s tradičným vnútorným spaľovacím pohonom (11 539 km¹).  V Európe sa predalo 31 000 a vo svete 150 000 vozidiel Nissan LEAF, čo suverénne ho  zaradilo  elektrické vozidla s najväčším odbytom v histórii.    
Zavádzanie elektromobilov do každodennej prevádzky korporácie potvrdilo ich technickú a ekonomickú výhodnosť. Geografická poloha a vzdialenosti medzi  závodmi Slovenských elektrární poskytujú ideálnu možnosť plne využívať dojazd elektromobilov medzi závodmi na jedno dobitie. Slovenské elektrárne preto uviedli internú autopožičovňu tzv. Enel požičovňu na zdieľanie automobilov,  ktorá využíva tento potenciál dojazdu na prepravu zamestnancov medzi jednotlivými elektrárňami (závodmi) na Slovensku.       
Slovenské elektrárne už v súčasnosti vďaka portfóliu vodných, solárnych, jadrových elektrární a spoluspaľovaniu biomasy vyrábajú  viac ako 90% elektriny bez produkovania škodlivých skleníkových plynov CO2. Zelenú energiu pomáhajú vyrábať aj na 4 vysokohorských chatách, kde pomohli inštaláciou technológií na využitie slnka a vody v rámci programu Energia pre Krajinu.   
K najpopulárnejším iniciatívam Slovenských elektrární patria Energetické služby, zahŕňajúce vypracovanie či vyhodnotenie energetického auditu, z neho vyplývajúcich návrhov opatrení na zvýšenie efektívnosti a ich realizáciu, ako aj modernizáciu osvetlenia systémom Archilede či  efektívne vykurovanie úspornými a spoľahlivými tepelnými čerpadlami.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode