Slovak Lines ukáže mladým pracovné príležitosti v doprave

26.10.2018 16:10

 Najmodernejší autobus, zaujímavé technologické inovácie ako aj prácu vodičov či dispečerov predstaví dopravca Slovak Lines žiakom základných škôl. Ako partner podujatia Študuj dopravu chce spoločnosť motivovať mladých k štúdiu v oblasti dopravy.

Dopravca Slovak Lines priblíži mladým žiakom, aké sú trendy a zaujímavosti v odvetví autobusovej dopravy. Praktické ukážky budú súčasťou podujatia Študuj dopravu organizovanom pod záštitou ministerstva dopravy. Uskutoční sa tento piatok 19. októbra v Múzeu dopravy Bratislava na Šancovej od 9. do 17. hodiny.

 

Žiaci si budú môcť prezrieť zvonku aj zvnútra najmodernejší autobus Slovak Lines, ktorý jazdí na linke Bratislava-Viedeň. Vyskúšať si v ňom budú môcť rôzne zaujímavé inovácie, ktoré sú prínosom pre pohodlie a bezpečnosť cestujúceho i vodiča autobusu. Príkladom je multimediálny systém ponúkajúci výber filmov a hudby, on-line kameru či servisné informácie.

 

Na druhom zo stanovíšť Slovak Lines si budú môcť žiaci pozrieť dispečerský systém monitorovania autobusov na cestách, či vyskúšať si strojček na výdaj cestovných lístkov, a to rovnaký model, aký v premávke obsluhuje vodič autobusu.

 

Slovak Lines dlhodobo vytvára podmienky, aby bola práca v autobusovej doprave čo najviac atraktívna. Dôležité je vytvárať pozitívny vzťah k tomuto odvetviu už v mladom veku, aj preto dopravca privítal možnosť byť partnerom na podujatí Študuj dopravu. Dopravca na podujatí využíva najmä priestor na praktické ukážky toho, aké zaujímavé je pracovať v doprave.

 

Bezplatný vstup aj bohatý program

 

Doprava bude aj v budúcnosti vytvárať veľké množstvo zaujímavých pracovných príležitostí: od profesionálneho vodiča, cez technických zamestnancov až po pracovníkov s ekonomickou a organizačnou náplňou práce. Vstup na akciu Študuj dopravu je bezplatný. Akcia je určená prioritne žiakom základných škôl a ich rodičom, ktorí sa rozhodujú o voľbe budúceho povolania. Zavítať na ňu však môže ktokoľvek.

 

Popri praktických ukážkach či dopravných kvízoch bude súčasťou podujatia kariérne poradenstvo. Partnermi akcie sú totiž okrem dopravcov aj vzdelávacie organizácie. Predstavené budú študijné a učebné odbory v oblasti dopravy (s kódom „37“), ktoré je možné študovať na stredných odborných školách.

 

Najväčšou skupinou zamestnancov Slovak Lines tvoria vodiči autobusu. Súčasťou zamestnaneckého programu dopravcu je množstvo výhod. Pre nových záujemcov je dostupná možnosť získať bezplatné ubytovanie, preplatenie nákladov na vodičský preukaz na autobus či stabilizačný príspevok. O nových adeptov má Slovak Lines záujem neustále a priebežne ich pozýva na výberové konania.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode