Slováci pri ceste na lyžovačku podceňujú poistenie

23.01.2016 18:41

Jarné prázdniny sú už v plnom prúde a väčšina rodín s deťmi sa vyberie oddychovať na lyžovačku. Hyundai sa v rámci svojej orientácie na rodinu rozhodol opäť poradiť motoristom, na čo pri takejto ceste nezabudnúť. Keďže naposledy sa sústredil na rady týkajúce sa výbavy auta, tentoraz sa zameral hlavne na zdravie posádky.

  • Na lyžovačku je potrebné poistenie do hôr
  • Okrem lekárničky by vodiči mali mať so sebou aj lieky pre celú rodinu

Podľa štatistík sa ešte stále veľa slovenských vodičov – lyžiarov nedostatočne venuje zabezpečeniu poistenia a prevencie ohľadom zdravia seba a svojej rodiny. Odborníci odporúčajú dostatočne si preštudovať poistky celej lyžiarskej posádky, nezabudnúť lieky a myslieť na všetko, čo môže človeka na takomto výlete postretnúť.

„Úraz sa môže stať aj najlepšiemu lyžiarovi, preto odporúčame v žiadnom prípade nepodceniť adekvátne poistenie. Radi by sme preto pripomenuli, že pri úraze sú lyžiari napríklad povinní uhradiť všetky náklady horským záchranárom. Kto nemá poistku, môže ho to vyjsť veľmi draho. Výnimka platí len pre deti do 18 rokov,“ uviedla Marcela Divičanová z Hyundai Motor Slovakia.

 

Podľa odborníkov stojí denné poistné na Slovensko menej ako 1€ a v zahraničí približne 3€. Popri tom zásah záchranárov stojí už na Slovensku niekoľko stoviek až tisíc eur, nehovoriac o liečebných nákladoch. V zahraničí sú tieto sumy podstatne vyššie a nie sú ojedinelé prípady, keď lyžiari museli platiť desiatky tisíc eur za prevoz a následnú hospitalizáciu. Okrem úrazového poistenia je potrebné myslieť aj na poistenie nákladu, v tomto prípade lyžiarskej výstroje. Aj keď štatistika krádeží hovorí, že ich je menej ako po minulé roky, poistenie je určite vhodné ak máte novú, alebo drahšiu lyžiarsku výstroj.

„Okrem poistenia odborníci odporúčajú myslieť aj na svoje zdravie. Pravidelná kontrola lekárničky v aute by mala byť u dobrého vodiča samozrejmosťou. Dobrý rodič by však nemal zabudnúť ani na adekvátnu zásobu liekov. V zimných mesiacoch ide hlavne o lieky s obsahom pseudoefedrínu, ktorý pomáha liečiť chrípku, alebo nachladnutia. Okrem toho by nemali chýbať napríklad kvapky na kašeľ, nádchu, bolesti brucha, respektíve hnačku. Samozrejmosťou je teplomer a leukoplast na drobné odreniny. „Napriek týmto odporúčaniam dúfame, že ani jednu z menovaných položiek nebudete potrebovať a lyžovačku si počas jarných prázdnin užijete na maximum,“ uviedla Marcela Divičanová z Hyundai Motor Slovensko.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode