Slováci obhajujú titul na 30. ročníku golfového turnaja MercedesTrophy World Final

26.09.2019 21:02

Od pondelka 30. septembra do soboty 5. októbra 2019 sa na stuttgartskom golfovom ihrisku Schloss Nippenburg, ktoré navrhol ambasádor značky Bernhard Langer, začína 30. ročník svetového finále podujatia MercedesTrophy s názvom MercedesTrophy World Final. Výber hráčov na toto podujatie bol náročný. Kvalifikovali sa iba víťazi národných alebo regionálnych súťaží.

Slovensko bude reprezentovať výber, ktorý tvoria Vít Vranka, Jaroslav Juraško a František Denner. Tí sa na súťaž kvalifikovali na základe výsledkov, ktoré dosiahli na štyroch kolách domácej slovenskej túry. Turnaje túry, ktorá bola za minulý rok vyhlásená ako najlepšia golfová túra na Slovensku, sa tento rok konali na štyroch rozdielnych golfových ihriskách — v Hrubej Borši, na Sliači a vo Veľkej Lomnici. Záver a zároveň aj národné finále hostilo rakúske golfové ihrisko v Stegersbachu. Počas národného finále sa hráčom cez videopohľadnicu prihovoril aj slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini. Tento hráč svetovej špičky momentálne bojuje o účasť na Olympijských hrách, ktoré sa budúci rok konajú v Tokiu.

Tohtoročný slovenský výber cestoval na Svetové finále do Stuttgartu s náročnou úlohou. Keďže minulý rok sa slovenskému tímu podarilo umiestniť na prvom mieste s absolútnym víťazstvom, tento rok je pred nimi neľahká úloha v podobe obhajoby. Do týchto bojov im poprial veľa šťastia aj Rory Sabbatini a pridal aj svoje tradičné odporúčanie, ktorým sa riadi počas celej svojej úspešnej kariéry. Poradil, aby všetci traja hráči naplno využili všetky šance, ktoré sa im naskytnú a aby minimalizovali chyby, ktoré by ich mohli postretnúť. Potom môžu pomýšľať aj na zopakovanie minuloročného úspechu.

Súčasťou podujatia, na ktorom sa zúčastní aj legendárny dvojnásobný víťaz turnaja Masters a ambasádor značky Mercedes-Benz Bernhard Langer, bude aj výzva na porazenie tohto úspešného golfistu. Spočíva v pokuse o odpálenie loptičky z odpaliska čo najbližšie k jamke, ešte bližšie ako Bernhardova loptička. Bernhard Langer sa s účastníkmi taktiež podelí o svoje zážitky, postrehy a skúsenosti. Rozprávať určite má čo, veď v profesionálnej golfovej kariére si pripísal 110 titulov.

Obhajoba titulu z minulého roka znamená, že pred slovenským tímom sú veľké ciele. Na to, aby sa im to podarilo, budú potrebovať šťastie a naplno využiť všetok svoj talent. Keďže vo Svetovom finále sa hodnotí výsledok celého tímu, treba, aby sa darilo všetkým trom jeho členom. Konkurencia je veľká, keďže svetového finále sa zúčastňuje 29 trojčlenných tímov z piatich kontinentov. Výsledok z minulého roka však ukazuje, že ak sa všetky okolnosti spoja a pridá sa kúsok športového šťastia, tak tlak na obhajobu a pocit zodpovednosti sa bude dať zvládnuť a víťazstvo môže opäť prísť aj k slovenským hráčom. Hrá sa trojkolovo na dvoch z najkrajších golfových ihrísk v okolí Stuttgartu. Slovenskému tímu držíme palce a prajeme veľa športových úspechov.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode