Sladká Kia Stonic

02.05.2020 19:12

Majiteľka cukrárskej výrobne Cupcake Roses Martina Hankerová o zmene práce, aký názor má na ženy vodičky, ako parkuje a aké autá má a nemá rada, ale aj o testovaní novej Kie Stonic

 

 

Mati, robíš naozajstné umelecké diela v podobe kvetinkových cupcakes. Ako si vlastne prišla k práci cukrárky?

 

Pracovala som v advokátskej kancelárii, ale tá práca ma po rokoch prestala napĺňať. Pečenie ma od malička bavilo a nevedela som, že ma práve to bude živiť. Upiekla som prvú tortu, nahodila na internet a zrazu mi veľa ľudí začalo písať a mala som objednávky. Potom som absolvovala rôzne školenia, skúšky a k tomu veľa papierovačiek, ale nič z toho neľutujem. Sú to hodiny na nohách, práca nikdy nekončí ani po 8 hodinách a veľakrát do noci vybavujem ďalšie objednávky a komunikujem s dodávateľmi surovín a ostatného materiálu. Na kvalite si skutočne potrpím, lebo razím myšlienku, že zákazník by mal dostať naozaj toľko, za koľko si zaplatil. Takže žiadne skryté znižovanie nákladov, a práve toto je podľa mňa cesta, ako sa udržať a získať si klientov nastálo.V mnohých rodinách som sa stala už takou ich “osobnou cukrárkou”, a to si veľmi vážim, je to neskutočný bonus, ktorý moja práca prináša.

 

 

Viem o tebe, že si perfekcionistka a pri výrobe koláčikov dbáš nielen na vzhľad, ale predovšetkým na ich fantastickú chuť...

 

Áno. Cupcakes balíme do darčekových boxov, čím plne nahrádzajú kytice a ostatné sladkosti, ktoré sú tradičným darom. Ponúkame originálnosť a skvelú chuť mascarpone krému, bez ktorého si neviem našu ponuku vôbec predstaviť. Nepoužívame margaríny, fondány ani iné “nelichotivé” náhrady. Inšpiráciu čerpám od svetových cukrárov a snažím sa ju prinášať v podobe zaujímavých produktov pre náš rodný trh. Snažím sa v prvom rade podporovať slovenské firmy, ktorých mám ako dodávateľov. Je to veľmi dôležité, aby sme sa navzájom takto držali.

 

Začínala si s cupcakes? Máte nový E-shop a začal rozvoz, čo ešte viac nám k tomu povieš?

 

Presne tak, začalo to s cupcakes, ktoré si rýchlo získali svoju obľúbenosť u našich zákazníkov. Niekoľkoposchodová torta, či už na oslavu alebo krásne veľké svadobné, už považujem za našu cukrársku rutinu. Je to mojim takým mojím umeleckým vyjadrením, keď dostanem indície a mám voľnú ruku. Ďalším krokom boli makrónky, ktoré som vždy obdivovala od francúzskch tvorcov ako sú Pierre Herme a Laduree. Osobne sa prikláňam viac k Pierre Herme, ktorý ich má viac uhladené, pravidelné, a to mi je blízke. Naše makrónky sa stali časom svojou veľkostou, ktorú ponúkame najväčšími na trhu. Priemer min. 5 cm je veľakrát ešte väčší. Zákazníci sú nimi očarení, lebo dostanú veľký kúsok neba! Najnovšie sme spustili aj dovoz po Bratislave a okolí, zaviedli sme E-Shop: www.cupcakeroses.sk a plánujeme rozvážať po celom Slovensku.

 

Veľa jazdíš, a nielen pri rozvoze...stala sa ti nejaká kolízia s iným autom?!

 

Mala som autonehodu. Bol sviatok a išla som na nadjazd, nikde nikto nebol iba autoškola predo mnou, ktorá zastavila na kopci a pozrela sa, či nejde nejaké auto. Už bolo všade prázdno a auto autoškoly sa rozbehlo, tak som sa automaticky pozrela, či môžem ísť aj ja a nepozerala som pred seba. Stalo sa práve to, že autoškole auto skapalo a ja som ťukla ich kufor. Ťažko sa už k tomu vyjadrovať, ale stalo sa. Rýchlosť nebola vyššia než je rozbeh. Dodnes si na to spomeniem, keď vidím autoškolu a verte, že sa radšej preradím do iného jazdného pruhu. Prax nepustí.

 

A pokuty platíš, alebo pri zjednávaní pomôže sladký cupcake alebo makronka?

 

Pokuty moc neplatím ani za rýchlosť ani za nič iné. Osobne mám rešpekt, keď vidím policajné auto, vzbudzuje to vo mne neskutočnú opatrnosť a celkovo sa snažím dodržiavať odporúčané rýchlosti ale nebudeme sa zase tváriť, že som ju nikdy neprekročila. Milujem rýchlu jazdu, takže uniknúť realite na okruhu s rýclym autom je to, kde nikdy nepoviem nie. Osobne by som rada navštívila školu šmyku, nech si ešte viac osovojím prácu s autom a ako zareágovať. Na čo si asi najviac v aute potrpím a čo používam a vyžadujem to aj od iných, že sa musia so mnou v aute pripútať bezpečnostným pásom. Štatistika stále hovorí, že viac to pomôže ako ublíži. :) Tiež si potrpím na “záchrannom balíčku” v aute v podobe orieškomv alebo niečoho drobného, čo mi zaženie hlad. Predsa len hladný vodič, nebezpečný vodič. :D

 

 

Čo ženy a ich slabiny v cestnej premávke?

 

Ženy väčšinou nevedia rýchlo vyhodnotiť situáciu na ceste, keď sa niečo udeje. Napr. ak je rozkopaná cesta a majú sa rýchlo zaradiť, tak veľakrát nevedia, čo skôr. Ale naozaj česť výnimkám, a tých je veľa. :) Potom sa hľadajú v orientácii, občas sa stratia, takže treba nám navigáciu buď do mobilu alebo kúpiť také auto, kde už bude zabudovaná. Aj ja pri rozvoze potrebujem GPS, lebo sa stalo, že som poblúdila a zle ma to navigovalo. Inokedy mi to zahlásilo, že som v cieli a tam nič...iba park! Naposledy som si navolila adresu: Južná 33 a našlo mi to južnú Kóreu...

 

Ako je to s tebou a parkovaním? Tykate si?

 

Určite áno. Parkovanie mi ide najlepšies sledovaním spätných zrkadiel prípadne ak má auto, cúvaciu kameru, tak je to veľká výhoda. Parkujem tak, že väčšinou cúvam dozadu a to ma nesmierne baví. Šoférovanie je pre mňa relax, niekedy si sadnem za volant a len tak šoférujem. Pustím si hudbu a idem a niekedy len tak si vyvetrať hlavu. Reálne si myslím, že by som nevylučovala byť aj profesionálnym osobným šoférom nejakého riaditeľa.

 

 

Aké autá nemáš rada a čo naopak obľubuješ?

 

Nízke, keď mám pocit, že sadám do auta akoby do jamy, tak vtedy sa necítim bezpečne. Radšej preferujem vyšší posed a dobrý výhľad z auta. Ešte mám rada, keď mi to ukazuje mrtvé uhly a na diaľnici využívam adaptívny tempomat. No a som rádiomaniak, hudba v aute musí hrať. K tomu všetkému by som uvítala nejakú malú motorku alebo skúter a jazdila by som v rámci Bratislavy, keď sú kolóny.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode