Sladká Júlia

21.11.2015 12:20

Muzikálová herečka a speváčka Andrea Gabrišová a Peugeot 2008 sa skamarátili na cestách necestách...

Andrejka, v roku 2011 ste predviedli svoj spevácky a pohybový talent v televíznej šou ČeskoSlovensko má talent a nedávno som vás videla v rodinnom muzikáli Princ a Večernica, kde ste hrali najmladšiu princeznú Vesnu. Kde vás ešte možeme vidieť?

V divadle Nová scéna v inscenáciach Bajaja a Hairspray.  Ďalej som súčasťou krásneho detského projektu Fíha Tralala. Ak som na Slovensku, tak príležitostne dabujem a nebránim sa ani televízii či filmu.

Andrejka,  po tom, čo ste zmaturovali na konzervatóriu v Bratislave ste boli aj členkou divadla Nová scéna. Čo nás Slovákov najviac teší, že ste v Prahe dostali vysnívanú muzikálovú rolu Júlie...

Pekne postupne. Počas môjho angažmán na Novej scéne som sa intenzívne venovala nemčine, chcela som odísť do Viedne. No prišla ponuka z Prahy, ktorá sa neodmieta – muzikál Fantom Opery a v ňom úloha baletky Meg Giry. Hráme už druhú sezónu a stále máme vypredané. Potom prišla Júlia, o ktorej som snívala od 15-tich. Bolo mi ľúto, keď sa mi nepošťastilo túto rolu dostať v Bratislave. No verím, že všetko je tak, ako má byť a ja som si tento sen splnila v Prahe.

Nebolo ťažké zvládnuť dokonale český jazyk a všetko s ním spojené aj čo sa týka spevu?

Bolo a stále je. No začala som chodiť na češtinu k pani profesorke, kde cvičím a verím že sa zlepšujem. Spoluhlásky musím ešte potrénovať, ale typické české ř mi celkom ide.

Aký je rozdiel medzi hercami v Čechách a na Slovensku?

To sa nedá tak jednoznačne povedať. V Prahe sú väčšinou súkromné produkcie a aj keď spravia niečo menej dobré, oni to dokážu predať. Na Slovensku je veľa talentu, no oproti Prahe zákonite menej príležitostí a občas nám chýba disciplína.

Tak pendlujete medzi Bratislavou a Prahou. Na akom aute máte najviac skúseností?

Väčšinou jazdím autobusmi a vlakmi, pretože si neviem predstaviť, že by som po predstavení sadla za volant a vyrazila na tú šialenú diaľnicu smer BA-Praha. Musím však povedať, že naposledy čo som išla túto trasu rodičovskou Octaviou, niektoré úseky sú už opravené a cesta bola fajn. No ešte lepšia bude, keď ju opravia celú. Pamätám si, keď som bola v televíznej kastingovej šou v Pražskej Prime a hľadali sa protagonisti do muzikálu Robin Hood, tak som v tom čase absolvovala cestu z Prahy s rodinou. Bola výchrica, tma a išli sme radšej pomaly a bezpečne. Všeobecne nie som zástanca rýchlej a zbesilej jazdy.

Tak Škoda Octavia vás bezpečne dopraví kam treba. Asi jazdíte opatrne a vyhýbate sa stretu s inými vozidlami či už sa niečo prihodilo aj vám?

Požičiavam si od maminy Octaviu a veru som raz zamyslená nacúvala do značky, ktorá sa celá zrútila a oškrela som auto. Odvtedy si výrazne dávam pozor. Ešte pozdĺžne parkovanie som dlho trénovala. Blízko Novej scény som desať minúť maturovala pri parkovaní až som nakoniec išla preč... asi som vtedy mnohých pobavila.

Tak chápem, že v pražských uličkách by s parkovaním bol problém, ale veľa ľudí tam využíva metro, ktoré nám tak veľmi chýba. Využivate ho?

Presne tak. V Prahe  majú veľmi dobre riešenú dopravu, spoje na seba logicky nadväzujú.  Metro je najrýchlejšie a bezproblémové. Vystúpite väčšinou všade, kde potrebujete a nemáte to nikde ďaleko.Využívam aj autobusy a električky.

Spomínali ste vlaky, že sem tam ich využívate alebo menej často?

Cestujem aj vlakmi aj autobusmi. Striedam to podľa potreby. No jeden nezabudnuteľný zážitok mám spojený  práve s cestou vlakom. Išla som do Prahy nahrávať jednu hlasovú reklamu a vlak hlásil meškanie. Meškanie malo vzrastajúcu tendenciu, tak som zatiaľ vystúpila, ako aj viacerí cestujúci. No zrazu sa dvere zavreli a vlak sa rozbehol. Ocitla som sa bez peňazí, uplakaná, iba s telefónom v ruke sama v Pardubiciach. No na informáciach sa nado mnou zľutovali a dali mi náhradný lístok do Prahy a nakoniec som stihla aj termín nahrávania, aj som sa dostala k svojim veciam a nič mi nechýbalo! Stálo ma to dosť nervov, no mala som veľké šťastie v nešťastí. Odvtedy už z vlakov nevystupujem.

Tak to vás viac obháňajú sprievodcovia vo vlakoch ako policajti na cestách?

Bola som natáčať DVD Fíha Tralala v Oponiciach, v krásnej prírode, a večer som išla autom s kolegyňou späť do Bratislavy. Nikde nikoho nebolo, tma ako v rohu a zrazu sme počuli policajné auto. Polhodinu nás zdržiavali, dávali mi fúkať, prehľadali celé auto a nakoniec vysvitlo, že dostali na nás hlásenie, že sme zvláštne jazdili zo strany na stranu.  A my sme sa iba vyhýbali jamám! Nakoniec nás policajti s porozumením vyprevadili až na diaľnicu.

Nadchol model Peugeot 2008 1,2 e-THP PureTech Allure s medzinárodne oceneným motorom, muzikálovú Júliu?

Veľmi, tak sladko ako Júlia! Cítila som sa v ňom, ako by som s ním jazdila už roky. Krásne novučičké s peknou farbou a oblými ženskými tvarmi. Malý volant v mojich rukách vedel, čo má robiť a riadiť by ho mohla aj princezná! Autíčko sa v pohode ovládalo, aj s tempomatom na diaľnici. Všetko vo vnútri sa mi páčilo, bolo luxusné a prehľadné. Modré lémovanie okolo budíkov, ale aj nad hlavou mi pripomínalo, ako by som bola na javisku a začalo večerné predstavenie. Virtuózi pod kapotou spustili jemnú melodickú symfóniu, ktorá dokázala svoje vystúpenie vygradovať do extázy. A to, že je medzinárodne ocenený motor, tak to som pochopila, keď som dupla na plyn a vystrelila ako šíp. Dynamika ako má byť a brzdy citlivé na každú ženskú nôžku. Aj spiatočka mi išla na prvýkrát. Naozaj mi príde Peugeot 2008 ako ženské auto, ani príliš malé, ani veľké...akurát!

Cestujem často, tak potrebujem väčší kufor, ale tento je ideálny pre moje potreby. Do mesta aj na diaľnicu, aj pre tých, ktorí radi parkujú a veľa cestujú. Nie som veľký odborník na autá, ale tento model poteší každého vodiča, ktorý má rád veľa priestoru, odkladacích priečinkov a dobrú spotrebu.

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode