Skupina Renault predstavila strategické partnerstvo s počítačovým vizionárom Chronocam

08.11.2016 17:55

Automobilový líder využije unikátnu technológiu snímania, ktorá rozšíri kapacity pomocných systémov ADAS a autonómneho riadenia
CEO a výkonný riaditeľ Skupiny Renault Carlos Ghosn dnes počas prejavu na stretnutí Web Summit uviedol, že skupina vstupuje do strategickej dohody s Chronocam SA, ktorá je vývojárom snímacích senzorov inšpirovaných biológiou a počítačových riešení pre automobilové aplikácie. Renault aktívne spolupracuje na vývoji technológií, ktorým sa venuje Chronocam, a to napríklad na snímaní a spracovávaní vizuálnych vstupov do bezpečnostných systémov vozidiel Renault (ADAS – Advanced Driver Assistance Systems – Vyspelé asistenčné systémy pre vodiča).

Renault už predtým investoval do projektu Chronocamu s označením Séria B, vďaka čomu narástol kapitál projektu o 15 miliónov. Spoločnosť, ktorá má korene v Paríži, podporujú viaceré revolučné spoločnosti.
Chronocam využíva špeciálne snímanie, ktoré pri pozorovaní okolia funguje na princípe ľudského oka a pri spracovávaní údajov funguje ako ľudský mozog. Vďaka vysokej efektivite môže táto technológia nahradiť súčasné senzory používané na automobilovom trhu.
Nové technológie od Chronocam-u poskytnú viaceré vylepšenia:
Rýchlejšiu detekciu ľudí a prekážok.
Robustnejšia kamera sa lepšie adaptuje na environmentálne a aktuálne podmienky
Nižšie celkové náklady na realizáciu, vďaka čomu budú ADAS dostupnejšie a tým pádom budú naše cesty bezpečnejšie.

Spoločnosti budú spolupracovať na aplikovaní technológií ako napríklad: varovanie proti kolízii, asistencia vodičovi, ochrana chodcov, detekcia mŕtveho uhla a ostatné funkcie, ktoré zlepšujú bezpečnosť a efektivitu – aj pri autonómnych vozidlách.
“Máme ambície stáť sa prvou značkou, ktorá poskytne autonómnu technológiu “eyes-off/hands-off” na mainstreamových vozidlách za dostupnú cenu, aj preto spolupracujeme so spoločnosťou Chronocam, ktorej technológie sú cenovo prijateľné a efektívne,” povedal Gaspar Gascon, výkonný viceprezident produktového inžinierstva, Skupina Renault.
“Teší nás, že môžeme spolupracovať s takým globálnym a inovatívnym lídrom, akým je Renault, aby sme mohli aplikovať naše technológie do dopravy” povedal Luca Verre, CEO a zakladateľ spoločnosti Chronocam. “Chronocam poskytne špeciálne vybavenie pre autonómne vozidlá, ktoré pomôžu pri rýchlejšom spracovávaní vizuálnych vstupov.”
O Skupine Renault
Skupina Renault vyrába vozidlá od roku 1898. Dnes je medzinárodnou skupinou s množstvom zastúpených značiek, ktoré spoločne predali v roku 2015 až 2,8 milióna vozidiel v 125 krajinách. Tie vyrobilo 36 tovární a viac ako 120 000 zamestnancov. Aby Skupina splnila technologické výzvy a dosiahla strategický nárast profitov, bude naďalej zasadzovať tri medzinárodné značky Renault, Dacia a Renault Samsung Motors do celosvetového diania, spolu s elektrickými vozidlami a unikátnou alianciou so značkou Nissan. S novým tímom Formula1 a silným pozadím vo Formula E, Renault vidí motoristický šport ako vektor inovácií.

O spoločnosti Chronocam
Chronocam vyvíja unikátny systém vizuálneho snímania, ktorý je založený na biologických princípoch. Systém bude slúžiť pri spracovávaní údajov pre autonómne vozidlá a bezpečnostné systémy. Riešenia spoločnosti ustanovili nový míľnik v technológiách, a to vďaka rýchlosti snímania, dynamickému radu senzorov a energetickej efektivite. Chronocam bol založený v Paríži a podporujú ho viaceré vizionárske spoločnosti. Viac informácií nájdete na www.chronocam.com.  
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode