ŠKODA SUPERB SCOUT: Multifunkčné lifestylové kombi pre každú príležitosť

10.03.2020 09:00

SUPERB pre každú príležitosť: Vlajková loď značky ŠKODA vo variante SCOUT sa od svojho predstavenia v lete 2019 etablovala ako pevná súčasť modelovej ponuky. Popri modeloch OCTAVIA, KODIAQ a KAROQ je SUPERB štvrtým modelom, ktorý dopĺňa ponuku robustných offroadových vozidiel s označením SCOUT. SUPERB SCOUT upúta svojim neuveriteľným priestorom, svojou všestrannosťou v kombinácii s pohonom všetkých štyroch kolies, paketom pre zlé cesty a rovnako ponukou výkonných motorov, či naozaj atraktívnou výbavou už v základe.

  • SUPERB SCOUT sa ponúka iba s najsilnejším benzínovým a naftovým motorom modelového radu

  • Nový variant vrcholného modelu sa teší aj na Slovensku rastúcej obľube

  • Nový variant vlajkovej lode značky ŠKODA kombinuje ponuku veľkého priestoru a vysokú flexibilitu s pohonom všetkých štyroch kolies a paketom pre zlé cesty

 

Od polovice roka 2019 ponúka ŠKODA tretiu generáciu svojej vlajkovej lode SUPERB po prvýkrát aj v robustnej verzii SCOUT. ŠKODA AUTO tak pokračuje v tradícii offroadových modelov OCTAVIA SCOUT, KODIAQ SCOUT a KAROQ SCOUT. SUPERB SCOUT, dodávaný výlučne vo verzii kombi, vsádza na offroadový vzhľad. S robustnými lemami karosérie, štandardne dodávaným pohonom všetkých kolies a paketom pre zlé cesty, ktorý zahŕňa kryt pohonného ústrojenstva, kryty prahov a zväčšenie svetlej výšky o 15 mm. Vďaka najväčšiemu objemu batožinového priestoru vo svojej triede - 660 až 1950 litrov je možné prepravovať objemné outdoorové vybavenie, ako sú horské bicykle či iné športové vybavenie, do vzdialenejších miest. Okrem toho je SUPERB SCOUT s ťažnou kapacitou 2200 kg ideálny pre ťahanie prepravníkov pre lode či kone alebo obytných prívesov.

 

Výhody pohonu všetkých kolies aj na suchej vozovke

Štandardne dodávaný pohon všetkých kolies pri modeli SUEPRB SCOUT ponúka enormné výhody nielen mimo spevnených ciest, napríklad na štrku, blate alebo na zasnežených cestách. V mnohých situáciách zvyšuje pohon na prednej a zadnej náprave trakciu a jazdnú stabilitu, a to aj na suchom povrchu. Počas bežnej prevádzky sú poháňané iba predné kolesá, pokiaľ príde k strate ich trakcie, prevedie elektronicky riadená hydraulická lamelová spojka piatej generácie počas niekoľkých milisekúnd automaticky časť hnacieho momentu aj na zadné kolesá. Hnací moment tak ostane zachovaný a sila sa bez pričinenia vodiča dostane vždy tam, kde je potrebná. V prípade potreby smeruje až 90 percent hnacej sily na zadnú nápravu alebo až 85 percent na jediné koleso. Elektronická riadiaca jednotka automaticky zasiahne už pri minimálnom rozdiely medzi otáčkami kolies oboch náprav. Zaznamenávajú a spracovávajú sa aj informácie ako otáčky motora, poloha plynového pedálu, otáčky jednotlivých kolies, uhol otočenia volantu a priečne aj pozdĺžne zrýchlenie. Pri brzdení motorom, pri nízkom zaťažení alebo pri normálnej jazde v priamom smere smeruje väčšina hnacieho momentu na prednú nápravu.

 

 

Robustné prvky karosérie a interiér so špeciálnymi dekormi a poťahmi sedačiek

ŠKODA SUPERB SCOUT dostal výrazný offroadový vzhľad. Popri robustnom prednom a zadnom nárazníku sa vyznačuje aj lyžinami v hliníkovom dizajne a plastovými krytmi podbehov, prahov a spodnej časti dverí. Strešný nosič a rámčeky bočných okien sú chrómované, kryty vonkajších spätných zrkadiel majú hliníkový dizajn. Robustný vzhľad podčiarkujú osemnásťpalcové hliníkové kolesá Braga, voliteľné ponúkané aj v dvojfarebnom prevedení alebo nové devätnásťpalcové dvojfarebné hliníkové kolesá Manaslu. Interiér je v typickom štýle SCOUT - zdobia ho špeciálne lišty v dekore dreva.

Vďaka veľkému priestoru a všestrannosti je SUPERB SCOUT vhodný ako pre lifestylovo a športovo založených zákazníkov, tak aj pre rodiny s deťmi a je tiež ideálny ako priestranné vozidlo na dlhé jazdy pre fleetových zákazníkov.

 

Výkonné a efektívne motory

ŠKODA SUPERB SCOUT je k dispozícii výhradne s najsilnejším naftovým a benzínovým motorom tohto modelového radu. Vznetový agregát 2,0 TDI má výkon 140 kW (190 k) a maximálny točivý moment 400 Nm. Spaľovací motor 2,0 TSI dosahuje maximálny výkon 200 kW (272 k) a jeho maximálny točivý moment predstavuje 350 Nm. Okrem pohonu všetkých kolies sú štandardne oba varianty vybavené sedemstupňovou prevodovkou DSG a sú tiež veľmi úsporné vďaka systému Štart-stop a rekuperácii brzdnej energie. Vďaka dodatočnému režimu Off-road vo voľbe jazdného režimu Driving Mode Select podáva vozidlo dobré výkony aj mimo asfaltovej cesty. Na želanie je k dispozícii adaptívny podvozok (DCC).

 

Varianty SCOUT majú dlhú tradíciu

Robustné offroadovo ladené modely SCOUT majú pri značke ŠKODA bohatú tradíciu. V roku 2006 predstavila ŠKODA druhú generáciu modelu OCTAVIA po prvýkrát v tomto dobrodružnom prevedení. Od toho času majú verzie SCOUT v palete modelu OCTAVIA svoje nezastupiteľné miesto. V roku 2017 rozšírila ŠKODA rodinu svojich modelov SCOUT prostredníctvom vozidla KODIAQ aj do segmentu SUV, o rok neskôr nasledoval model KAROQ SCOUT.

 

Toto chcú mať Slováci vo verzii SUPERB SCOUT

Významnou novinkou pri vynovenom modeli SUPERB bola aj možnosť full-LED-matrixových svetiel. Slovenskí zákazníci, ktorý siahli po variante SUPERB SCOUT oceňujú, že tento prvok je už v základnej výbave. Tento inteligentný systém, ktorý umožňuje jazdu s trvalo zapnutými diaľkovými svetlami bez toho, aby prišlo k oslneniu ostatných účastníkov cestnej premávky výrazne zvyšuje bezpečnosť. Slováci si rovnako môžu vychutnať poťahy sedadiel v kombinácii Alcantara® a koža, ktorá je taktiež už súčasťou základnej výbavy verzie SUPERB SCOUT. Závesným zariadením disponuje 62 % všetkých objednaných vozidiel - s ohľadom na kvality tohto modelu ako ťažného vozidla to ani neprekvapuje. 74 percent všetkých slovenských zákazníkov prevedenia SCOUT sa tiež rozhodlo pre vznetový motor 2,0 TDI s nižšou spotrebou paliva, 26 percent potom pre motor 2,0 TSI. Takmer polovica všetkých vozidiel SUPERB SCOUT predaných na Slovensku - 44 percent - jazdí na devätnásťpalcových hliníkových kolesách Manaslu. Sériovo montované strieborné osemnásťpalcové kolesá Braga predstavujú 32 percent objednaných vozidiel, ich antracitová verzia 24 percent. Najobľúbenejšou farbou modelu ŠKODA SUPERB SCOUT je pre Slovákov odtieň modrá Lava, za ktorou nasleduje sivá Business a oranžová Tangerine, ktorá je ponúkaná exkluzívne pre model SUPERB SCOUT.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode