ŠKODA šliape do pedálov za dobrú vec

05.06.2015 17:25

ŠKODA AUTO Slovensko partnerom OZ Parasport24
ŠKODA podporuje najväčšiu športovú charitatívnu akciu na Slovensku - Cez Slovensko na bicykli za 5 dní v dňoch 1. až 5. júna 2015
Podpora známych osobností na čele s prezidentom SR


Už zajtra vyvrcholí najväčšia charitatívna akcia na Slovensku - Cez Slovensko na bicykli za 5 dní, ktorej hrdým partnerom je aj značka ŠKODA. Od pondelka 1. júna navštevuje pelotón nadšencov s podporou známych osobností mnoho slovenských miest a obcí. Spoločnými silami poukazujú na potrebu pomáhať hendikepovaným ľuďom a ich rodinám, ale aj sociálne slabým v odľahlých častiach Slovenska. Podporu projektu zajtra na bicykli osobne vyjadrí na trase Nová Lesná – Poprad aj prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

Spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko už viac ako štyri roky prináša riešenia pre rozvoj dopravnej mobility osôb so zdravotným postihnutím a ich integráciu prostredníctvom projektu ŠKODA Handy ZŤP. Od tohto roku je hrdým partnerom občianského združenia Parasport24 a najväčšej charitatívnej cyklistickej akcie na Slovensku - Cez Slovensko na bicykli za 5 dní.
„S projektom ŠKODA Handy ZŤP dlhodobo pomáhame zdravotne postihnutým ľuďom viesť plnohodnotný a aktívny život. Preto vidíme veľký význam v spojení s podujatím OZ Parasport24, prostredníctvom ktorého môžeme osloviť ľudí naprieč celým Slovenskom a oboznámiť ich s projektom ŠKODA Handy ZŤP. Nadšenie organizátorov a partnerov, podpora osobností, mimoriadne pozitívna energia a ušľachtilá myšlienka v pozadí robia z podujatia Cez Slovensko na bicykli za 5 dní niečo výnimočné. Všetkých ľudí srdečne pozývam, ak ste to ešte neurobili, príďte podporiť tých, ktorí to naozaj potrebujú,“ hovorí Ing. Karel Sklenář, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

S podporou značky ŠKODA odštartoval 1. júla v Trenčíne 8. ročník podujatia Cez Slovensko na bicykli za 5 dní. V rámci najväčšej športovej charitatívnej akcie na Slovensku vytvoria hendikepovaní ľudia spolu so známymi osobnosťami spoločenského života jeden tím cyklistov a spoločne vybranou trasou plnia svoje poslanie. Počas týždňa zastaví pelotón v 24 mestách a obciach, kde účastníci pomôžu vopred vybraným ľuďom. Organizátorom podujatia je občianske združenie Parasport24, ktoré sa venuje organizácii rôznych projektov na podporu hendikepovaných osôb.

Podujatie v piatok 5. júna podporí aj prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska, ktorý sa na bicykli k pelotónu pripojí od 10:30 do 12:00 na trase Nová Lesná – Poprad.
Podporu osobnou účasťou vyjadrili viaceré známe osobnosti, akými sú napríklad majster sveta v ľadovom hokeji Richard Lintner, herečka Bibiana Ondrejková alebo hudobníci zo skupiny Polemic, ktorí zahrajú na poslednej zastávke pelotónu v Spišskej Novej Vsi.

Program ŠKODA Handy ZŤP ponúka od roku 2011 riešenia pre rozvoj dopravnej mobility osôb so zdravotným postihnutím a ich integráciu. Na Slovensku pôsobí už 5 ŠKODA Handy ZŤP centier, ktoré sa nachádzajú v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline, Prešove a Galante. Ďalšie sa pripravujú na otvorenie. Centrá poskytujú všetky potrebné informácie, služby a asistenciu pri kúpe nového automobilu, vrátane poradenstva pri úpravách automobilu podľa druhu postihnutia. Okrem toho ponúkajú automobily značky ŠKODA za zvýhodnených podmienok, prestavby a úpravy automobilov s garanciou, odvoz a dovoz klientov, odťahovú službu, komplexné servisné služby, legislatívne poradenstvo a taktiež náhradné plnenie v chránených dielňach, kde zamestnávajú držiteľov preukazov ZŤP.
Viac informácií o programe je k dispozícii na www.skoda-auto.sk/siet/handy-ztp.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode