ŠKODA predstavila nový Rapid na parížskom autosalóne

28.09.2012 08:41

 

- Svetová výstavná premiéra modelu ŠKODA Rapid na parížskom autosalóne

-Spustenie predaja v Európe od októbra 2012, špecifické verzie pre Čínu a Rusko

-Cena základného modelu ŠKODA Rapid 1,2 MPI/55 kW na slovenskom trhu  už od 11 430 €, vrátane bonusu 1000 €

ŠKODA AUTO v rámci včerajšieho koncernového večera na parížskom autosalóne prvýkrát verejnosti predstavila svoj nový kompaktný modelový rad. Svetovou výstavnou premiérou vozidla ŠKODA Rapid začala česká automobilka ďalšiu etapu najväčšej modelovej ofenzívy svojej histórie. Od októbra 2012 bude Rapid postupne uvádzaný na európske trhy. Na Slovensku bude základný model ŠKODA Rapid v motorizácii 1,2 MPI/55 kW k dispozícii už od 11 430 €, vrátane bonusu 1000 €. Ďalšie ceny budú predstavené pri oficiálnom uvedení modelu na slovenský trh už o niekoľko týždňov. 

 „Náš tím pristupoval k práci na novom modeli Rapid veľmi osobne. Výsledkom je naozajstná ŠKODA so všetkými prednosťami našej značky: s dostatkom miesta pre celú rodinu, vysokou funkčnosťou, osvedčenou technikou, excelentným dizajnom a vynikajúcou cenou,“ zdôraznil Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, predseda predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO. „Toto vozidlo bude po rade Octavia naším druhým najpredávanejším modelom a trvalo posilní pozíciu značky na svetovom trhu,“ dodáva šéf značky ŠKODA.

ŠKODA Rapid v stupni výbavy Ambition na koncernovom večere zažiarila v atraktívnom dvojfarebnom prevedení bielej karosérie s čiernou strechou, doplnené o športové predné sedadlá so zvýrazneným bočným vedením. Dynamický charakter vozidla zdôrazňujú úplne nové dvojfarebné 17‘‘ kolesá Ray z ľahkej zliatiny.

Nová ŠKODA Rapid dopĺňa modelovú paletu českej značky medzi radmi Fabia a Octavia. Veľkorysou ponukou priestoru stanovuje Rapid nové štandardy vo svojej triede. Žiadny iný automobil v segmente neponúka toľko miesta pre nohy a hlavy cestujúcich a súčasne aj pre ich batožinu (550 litrov). „Rapid je na prvý pohľad elegantný kompaktný rodinný automobil, ale hneď ako príde na objem kufra, ponúka sa porovnanie s vozidlami typu kombi. Sme si istí, že tento model práve v Európe prinesie citeľné oživenie do svojho segmentu,“ uzatvára Prof. Vahland.

Nový model sa môže pochváliť celkom devätnástimi riešeniami v duchu firemnej filozofie „Simply Clever“, medzi nimi napríklad praktickou škrabkou na ľad, integrovanou vo viečku palivovej nádrže.

Pokiaľ ide o ochranu cestujúcich aj ostatných účastníkov premávky, ŠKODA Rapid presviedča rozsiahlou ponukou prvkov aktívnej a pasívnej bezpečnosti. Pre trhy EÚ sú automobily sériovo vybavené systémom ESC (Electronic Stability Control). Paleta motorizácií pre Európu zahŕňa štyri benzínové a dva naftové motory. Už na začiatku predaja bude k dispozícii päť variantov vo verzii Green tec. Rapid je navyše prvým vozidlom automobilky, ktorý bol kompletne navrhnutý v duchu úplne nového dizajnového jazyka značky ŠKODA: je svieži, čistý a precízny; moderný a pritom nadčasovo elegantný.

Popri tradičných európskych trhoch vsádza česká značka najmä na rastové trhy Ruska, Indie a Číny. K zákazníkom v Číne sa ŠKODA Rapid vydá v priebehu roka 2013. Od jari 2014 bude tento kompaktný model schádzať aj z linky koncernového závodu v ruskej Kaluge.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode