ŠKODA na autosalóne v Šanghaji 2017: Prvá štúdia s elektrickým pohonom a stratégia v oblasti elektromobility

19.04.2017 10:36

Prvá štúdia s čisto elektrickým pohonom v histórii automobilky ŠKODA
Dva elektromotory so systémovým výkonom 225 kW
Dojazd až 500 km vďaka výkonným lítium-iónovým akumulátorom a inteligentnej rekuperácii
Možnosť autonómneho riadenia úrovne 3
Pokračovanie moderného dizajnového jazyka značky ŠKODA s kryštalickými dizajnovými prvkami
Elektromobilita ako ústredný prvok stratégie medzinárodného rastu značky ŠKODA
Perspektíva pre budúcnosť: v roku 2025 budú plug-in hybridy a čisté elektromobily predstavovať 25 % novo registrovaných automobilov značky ŠKODA

ŠKODA na autosalóne Auto Shanghai (19. - 28. apríla 2017) umožní nahliadnuť do budúcnosti: Automobilka v Šanghaji predstavuje štúdiu VISION E a s ňou aj výhľad do blízkej budúcnosti značky v oblasti elektromobility, ktorá je súčasťou stratégie medzinárodného rastu. ŠKODA VISION E je prvá štúdia s čisto elektrickým pohonom vo viac ako 120-ročnej histórii spoločnosti. Jej futuristický dizajn nesie nezameniteľné znaky nového dizajnového jazyka značky ŠKODA. Typickou pre automobily ŠKODA je veľkorysá ponuka priestoru, najmodernejšie asistenčné systémy a služby ŠKODA Connect, rovnako ako množstvo Simply Clever riešení. V duchu hesla Simply Clever sa bude niesť aj elektromobilita značky ŠKODA: dlhý dojazd na jedno nabitie, jednoduché dobíjanie a vynikajúca hospodárnosť. Do roku 2025 bude mať ŠKODA v ponuke vedľa plug-in hybridov aj päť čisto elektricky poháňaných vozidiel. Potom každý štvrtý na svete predaný automobil značky ŠKODA bude vybavený plug-in hybridným alebo elektrickým pohonom.

Štúdia ŠKODA VISION E, ktorá vychádza z modulárnej koncernovej stavebnice pre elektromobily MEB (z nemeckého Modularer Elektrifizierungsbaukasten), disponuje systémovým výkonom 225 kW. Automobil ŠKODA VISION E, vďaka dvom výkonným elektromotorom, zrýchľuje veľmi plynulo a zároveň extrémne dynamicky a dosahuje maximálnu rýchlosť 180 km/h. Vďaka úsporným a výkonným lítium-iónovým akumulátorom a inteligentnej rekuperácii táto štúdia dosahuje dojazd až 500 km na jedno nabitie. Štúdia ŠKODA VISION E okrem toho môže tiež jazdiť úplne autonómne, pretože disponuje funkciou autonómneho riadenia úrovne 3.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode