ŠKODA KAMIQ: Prvé skice nového mestského SUV

30.01.2019 08:00

Dve exkluzívne dizajnové skice prvýkrát ukazujú dizajn nového modelu ŠKODA KAMIQ. Mestské SUV svojím robustným vzhľadom ďalej rozvíja úspešný dizajnový jazyk vozidiel SUV značky ŠKODA a rozširuje ho o nové prvky. Ich súčasťou sú delené predné svetlomety so svetlami na denné svietenie nad hlavnými svetlometmi, ktoré sú v automobile značky ŠKODA takto použité vôbec prvýkrát.

  • Dizajnové skice modelu ŠKODA KAMIQ ukazujú robustné tvary a nové dizajnové prvky

  • Prvýkrát vo vozidle značky ŠKODA: Svetlá na denné svietenie nad hlavnými svetlometmi

  • KAMIQ s prvkami SUV: Výrazná maska ​​chladiča a zvýšená svetlá výška

 

 

Široká a zvislá maska ​​chladiča dodáva prednej časti mestského SUV ŠKODA KAMIQ robustný a sebavedomý vzhľad. Masku vypĺňajú zdvojené rebrá - typický prvok dizajnového jazyka SUV. Kapota motora nadväzuje na predok charakteristickou líniou, ktorá sa tiež opakuje na všetkých súčasných SUV modeloch značky. Výrazná línia Tornádo na bokoch automobil opticky predlžuje a dokonale ladí s dynamickou siluetou strechy. Offroadový charakter vozidla zvýrazňuje robustný predný spojler striebornej farby. Najvýraznejším prvkom prednej časti vozidla sú po novom usporiadané a vo vozidle značky ŠKODA prvýkrát použité delené LED svetlomety. Prúžky svetiel na denné svietenie sú umiestnené nad hlavnými svetlometmi. Okrem toho má KAMIQ, ako prvý automobil značky ŠKODA, dynamické ukazovatele zmeny smeru jazdy vpredu aj vzadu. Hodnotný vzhľad vozidla posilňuje kryštalická štruktúra svetlometov a svetelné LED zdroje.

 

Vedúci oddelenia ŠKODA Design Oliver Stefani hovorí: „Na našom novom mestskom SUV KAMIQ sme svetlomety usporiadali úplne po novom. Delené svetlomety so svetlom na denné svietenie nad hlavnými svetlometmi, ktoré sa vo vozidle značky ŠKODA objavujú prvýkrát, prepožičiavajú modelu KAMIQ svojbytný vzhľad a predstavujú ďalšiu interpretáciu úspešného dizajnového jazyka našich SUV.“

 

Vyvážené proporcie a nadčasový dizajn

Vysoká a masívne pôsobiaca kapota motora je dôležitou súčasťou bočnej línie vozidla. Robustný vzhľad modelu ŠKODA KAMIQ posilňuje zvýšená svetlá výška, veľké kolesá a difúzor. Vozidlo pôsobí dynamickým a športovým dojmom vďaka vyváženým proporciám, čistým plochám a modernému a zároveň nadčasovému dizajnu. Pre značku ŠKODA je typický tvar koncových svetiel v tvare písmena C a kryštalické tvary. Nápadná a jasne vykreslená zadná časť automobilu ukazuje ich novú interpretáciu. Ako prvé SUV značky ŠKODA v Európe má nový crossover na piatych dverách namiesto známeho loga značky nápis ŠKODA.

 

Svetová premiéra nového modelu ŠKODA KAMIQ sa uskutoční od 5. do 17. marca 2019 na autosalóne v Ženeve.

 

Rozhovor s dizajnérom ŠKODA AUTO Anttim Mikaelom Saviem, ktorý vytvoril priložené skice, nájdete na ŠKODA Storyboard.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode