ŠKODA KAMIQ na autosalóne Auto China 2018 v Pekingu

27.04.2018 11:43

ŠKODA KAMIQ zažíva svetovú výstavnú premiéru na autosalóne Auto China 2018 v Pekingu, ktorý sa koná od 25. apríla 2018 do 4. mája 2018. Mestské SUV je po modeloch ŠKODA KODIAQ a ŠKODA KAROQ tretím členom rodiny moderných SUV s logom ŠKODA na čínskom trhu. ŠKODA KAMIQ nesie typické prvky dizajnového jazyka SUV značky ŠKODA a zaujme modernými technológiami a výrazným dizajnom.

 

  • ŠKODA predstavila tretie SUV pre čínsky trh

  • Nové mestské SUV poháňa novo vyvinutý benzínový motor s objemom 1,5 litra s výkonom 81 kW

  • ŠKODA KAMIQ zaujme nielen výrazným vonkajším dizajnom, ale aj atraktívnou kombináciou priestrannosti a konektivity

  • Inteligentné zariadenie sa dá s novým modelom ŠKODA KAMIQ prepojiť cez rozhranie Apple CarPlay, Baidu CarLife a MirrorLinkTM

 

Nová ŠKODA KAMIQ je tretím modelom rodiny SUV s logom ŠKODA v Číne. Dostala dizajn s typickými prvkami, ktoré poznáme z modelov ŠKODA KODIAQ a ŠKODA KAROQ. V modelovej palete vozidiel SUV značky ŠKODA sa radí pod kompaktný model ŠKODA KAROQ.

 

Nová ŠKODA KAMIQ spája kompaktné rozmery s priestranným interiérom. Automobil na dĺžku meria 4390 mm, široké je 1781 mm a má výšku 1593 mm. Rázvor je 2610 mm. Vozidlo poháňa úplne novo vyvinutý benzínový motor s objemom 1,5 litra. Agregát ponúka výkon 81 kW a má najvyšší krútivý moment 150 Nm, ktorý bude na 17-palcové kolesá z ľahkej zliatiny prenášať šesťstupňová automatická prevodovka.

 

Displej palubného infotainment systému, umiestený vo vyššej pozícii uprostred palubnej dosky, umožňuje vodičovi ľahké a pohodlné ovládanie radu funkcií vozidla. Sedadlá vodiča a spolujazdca ponúkajú vynikajúci komfort, poťahy majú kockovaný vzor s 3D-efektom.

 

Cieľovou skupinou modelu ŠKODA KAMIQ budú vďaka výraznému dizajnu, veľkorysej ponuke priestoru a novým, moderným riešeniam konektivity, predovšetkým mladí zákazníci v čínskych mestách.

 

Technologickou prednosťou je hlasové ovládanie od firmy iFLYTEK, jedného z popredných ázijských dodávateľov hlasového ovládania na báze umelej inteligencie. Softvér rozpoznáva regionálne čínske dialekty a je dokonca schopný sa automaticky naučiť individuálnu alebo lokálnu výslovnosť. Aby model ŠKODA KAMIQ splnil i nároky mladých zákazníkov, spojené s ich digitálnym životným štýlom, dá sa prepojiť s inteligentnými telefónmi pomocou rozhrania Apple CarPlay, Baidu CarLife a MirrorLink. Kompatibilné aplikácie sa následne dajú ovládať prostredníctvom osempalcového displeja s rozlíšením 1280 x 720 pixelov. Ďalším príkladom moderného riešenia konektivity je služba, ktorá dokáže vodičovi na základe jeho konkrétnej registračnej značky povedať, do akých častí mesta má jeho vozidlo aktuálne prístup. Systém vie ďalej ponúknuť dopravné informácie v reálnom čase, informácie o počasí alebo informácie o zaujímavých miestach na zvolenej trase.

 

SUV-stratégia zohráva pre rast automobilky ŠKODA dôležitú úlohu. Čína je najväčším trhom značky ŠKODA, ktorý prispieva viac než štvrtinou k celosvetovému počtu vozidiel dodaných zákazníkom. V minulom roku zvýšila ŠKODA medziročne počet dodávok vozidiel zákazníkom v Číne o 2,5 % na 325 tisíc kusov. Rok 2017 bol tiež najúspešnejším rokom v histórii značky ŠKODA na čínskom trhu od jej opätovného vstupu v roku 2007. Od tej doby ŠKODA v Číne svojim zákazníkom dodala už viac než 2 350 000 vozidiel.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode