Škoda Citigo - ideálny spoločník nielen na nákupy

24.08.2012 18:11

Moderátorka a redaktorka televízie JOJ Stanka Pavolová si vyskúšala mestský automobil Škoda Citigo a podelila sa s nami so svojimi dojmami

 
Aké boli vaše začiatky v televízii JOJ?
 
Do televízie Joj som prišla pôvodne pracovať ako výpomoc do tímu Ranných novín a netušila som, že sa dostanem na obrazovku. Neskôr som začala moderovať Maxihru, reláciu Črepiny plus a Promi Noviny a momentálne moderujem reláciu Top star. Práca v televízii mi umožňuje objavovať stále nové veci. Vždy sa teším do práce, pretože nie je stereotypná a k tomu mám ešte okolo seba skvelých ľudí. 
 
Čím ste chceli byť, keď ste boli malým dievčatkom?
 
Policajtkou. Chcela som byť ako Makepeaceová. Aj na karate som sa prihlásila, tak veľmi som sa chcela byť detektívkou.
Aké bolo vaše prvé auto?
 
Moje prvé auto bol Opel Corsa a za ním mi bolo ozaj smutno. Mala som k nemu citový vzťah a bol mojou súčasťou. Je pochopiteľné, že nejaký čas som za ním smútila, kým som nepresedlala na lepší model Audi A3 a neskôr na Alfa Romeo, Mercedes, sedmičkové -BMW a X6.
 
Pustia vás policajti bez pokuty po nejakom prípadnom dopravnom priestupku?
 
Raz sa stalo, že ma strážcovia zákona pustili, ale aj teraz som sa viezla na sestrinom aute na tento rozhovor a dostala som pokutu za to, že som nemala zapnuté stretávacie svetlá. Sestrine auto veľmi nepoznám, pretože predtým som mala automatické zapínanie svetiel, tak som si myslela , že svietim, ale policajtov sa mi nepodarilo ukecať. Bolo to za 20 eur. Inak dosť vysoké pokuty platím za rýchlosť, pretože ma to ťahá do vyšších otáčok. Potom polovica mojej výplaty ide na pokuty a tak to veru nejde. 
Stanka, ste nádherná žena, naozaj sa tých policajtov nedalo „ukecať“?
 
Boli jednoducho nekompromisní. Asi to tak má byť. Našťastie nie som tak populárna, aby ma z obrazovky poznali. V niektorých prípadoch je to aj lepšie. Mám aspoň svoje súkromie.
 
Do ktorej destinácie ste jazdili najďalej?
 
Do Chorvátska. Na ostrov Hvar, ak si dobre pamätám. Veľké diaľky autom mi nerobia žiadny problém a keď ma prepadne únava, tak zastavím. Dám si jedlo, nápoje a ide sa ďalej. Šoférovanie mám veľmi rada. Dá sa povedať, že je to aj môj relax. 
 
Ako sa správate ako vodička v bežnej premávke?
 
Som síce rýchla, ale pozerám sa nielen dopredu, ale aj do spätných zrkadiel. Veľakrát myslím za iných vodičov. Nepichnem sa k niekomu len tak na tesno do pruhu a nie som drzá. Myslím si, že som dobrý, ale hlavne tolerantný šofér. 
Nadávate za volantom?
 
Nadávam iba za volantom! To čo ja vymyslím, tak to by stálo počuť.
 
Túžite po nejakom aute, ktoré vás fascinuje?
 
V budúcnosti by som chcela terénne BMW, ešte uvidím.
 
Zajazdili ste si niekedy na rely?
Na jedno rely si spomínam a rozbila som pri tom „trošku“ auto. Takým súťažiam sa už radšej vyhýbam.
 
Prečo ženy obľubujú veľké autá?
 
Podľa mňa sa cíti žena vo veľkom aute bezpečnejšie. Malé autá sú dobré skôr na parkovanie.
Jedno z nich je aj Škoda Citigo. Ako sa vám páčilo a aký máte z neho dojem?
 
V minulosti som pre túto automobilku robila reklamný spot. Škoda Citigo je model auta do mesta ako stvorený! V jasno slnečnej farbe sa v premávke ani na okamih nestratil a pútal pohľady okoloidúcich. Po nastúpení do auta som bola prekvapená dosť veľkým priestorom a pohodlným sedením. Držiak na kávu bol, lebo to musím mať! Hneď ma napadlo, že ani na diaľnici sa Citigo nestratí a podá úctyhodný výkon. Vo vnútri ma zaujala snímateľná navigácia, ktorú mi ženy radi využívame, aby sme sa nestratili. Prístrojové budíky pôsobili jednoducho, ale prehľadne a o to viac som sa venovala riadeniu a cestnej premávke. Takže ma nič neodpútavalo. Benzínový trojvalec ťahal v meste adekvátne výkonu a spotreba pod 5 l bola výborná. Citlivá spojka mi nevadila, lebo radenie bolo presné, naozaj som sa rýchlo adaptovala na manuál. Pre všednú ženu na všedné dni je Citigo ideálny spoločník na nákupy, ale aj na dlhšie trasy.
Text: Alena Chorvátová
Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode