Šikovný tereniak

12.01.2020 10:36

Faceliftovaný model GLC  s výraznejším dizajnom, balíkom technologických inovácii a výkonnejším naftovým štvorvalcovým motorom s výkonom 245 koní a maximálnym krútiacim momentom 500 Nm hovorí za všetko. Toto SUV je určené nielen na cesty, ale aj do terénu, kde eliminuje nerovnosti a cíti sa ako ryba vo vode. Dizajn exteriéru vyzerá športovo a inovovaná robustná predná maska s výraznámi obrysmi  aj svetlami pôsobí mohutne a majestátne.

Komfort a precízna vypracovanosť palubovky a celého interiéru dýcha lususom a modernosťou. Infotainment obsahuje väčšie multimediálne displeje s dotykovou obrazovkou. Okrem toho vás najnovšia generácia multimediálneho systému MBUX ohúri intuitívnymi a rozmanitými možnosťami ovládania, ako je ovládanie dotykom, gestami a optimalizované ovládanie hlasom. Asistenčné jazdné systémy sú nakoniec výrazne rozsiahlejšie a okrem toho sú doplnené o funkciu výstrahy pri vystupovaní, funkciu asistenta pri vytváraní záchrannej uličky a funkciu rozpoznávania konca dopravných zápch. Nový je aj asistent manévrovania s prívesom, ktorý vodičovi pomáha najmä počas cúvacích manévrov. Cestovanie s GLC je vďaka vyššiemu posedu na pohodlných sedadlách príjemné. Vďaka kvantu ovládacích možností na volante, vrátane touchpadu a dotykovému centrálnemu displeju si nájde každý svoju cestu k infotainmentu. 550 litrov v kufri a dvojité dno poteší ako rovina po sklopení zadných operadiel.

Moderný dizajn GLC a tvary pôsobia majestátne, ale zároveň športovo. Chrómové doplnky prechádzajú od prednej až po zadnú časť vozidla a terénne prvky je vidieť v nápadných lniach a v určitých detailoch. Vysokovýkonne svetlomety s LED, maska chladiča a dynamické línie zaujme každého z okoloidúcich vrátane 18-palcových diskov a obutia.  Zo zadnej strany je GLC prepracované nárazníkom aj koncovkami výfuku a zadné svetlomety s novým dizajnom vyuívajú LED techniku a pôsobia efektne. Deväťstupňový automat preraďoval hladko a jazdné štýly eko, comfort, sport sport+ sme si vyskúšali a boli sme spokojní. Podvozok eliminoval nerovnosti a v zákrutách sedel ako uliaty.

Ušľachtilé materiály, precízne spracovanie a plynulé tvary – týmito vlastnosťami sa vyznačuje interiér GLC. Charakterizujú ho zaoblené plochy v kombinácii s jasnými líniami a očarujúcimi proporciami. Na diaľnici základný podvozok funguje ozaj dobre. Auto je tiché, komfortné a hlavne veľmi rýchle.

Vďaka prepracovanému ovládaniu hlasom je ovládanie ešte komfortnejšie a prirodzenejšie. Používateľ môže hlasovým príkazom požiadať o predčítanie správ SMS, obsluhovať audiosystémy alebo funkcie vozidla, napríklad môže spustiť klimatizáciu. Systém nepotrebuje žiadne naspamäť naučené príkazy – používateľ môže spontánne formulovať napríklad želanú cieľovú adresu alebo môže požiadať o predpoveď počasia. Ďalšie nové možnosti: aktivácia ovládania hlasom pomocou hesla „Hey Mercedes“ (Ahoj, Mercedes) alebo prostredníctvom stlačenia tlačidla na volante. No viete si pokecať s mercedesom a naozaj príjemná jazda, veď si to skúste a potom pochopíte, aké benefity dáva táto značka.

Mercedes GLC 300d 4MATIC SUV

 
Prevodovka automat
Výkon kW/k 180/245
Max. krútiaci moment (Nm) 500
Max. rýchlosť v km/h 231
Zrýchlenie v sek. 0-100 km/h 6,5
Kombinovaná spotreba /l/100km/ 7,1 - 6,4 l/100km
Cena testovaného modelu od 55 140 eur

Text, foto a video: Alena Chorvátová, Mário Chorvát

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode