Šikovný Offroad alebo ako som sa zrazil s jeleňom...

23.08.2014 17:16

Martin Mňahončák brázdil s novým modelom Škoda Yeti v teréne a bol nadmieru spokojný, prezradil nám zážitky a všeličo z jeho motoristického sveta

Niekoľko rokov ste pôsobili v Čechách a prišli ste nakoniec na Slovensko. Ťahala vás zaujímavá pracovná ponuka alebo niečo iné?

Po VŠMU som dva roky bol na Slovensku a chodil som väčšinou do dabingových štúdií a nahrával som hlasové reklamy. Už ma to nebavilo a chcel som sa živiť len divadlom a tu som nemal možnosť, tak som odišiel do Čiech a tam som tú prácu mal. Som si myslel, že viem po česky, ale my na Slovensku poznáme len české slová, ale česky nevieme. To bol prvý problém, nasledovala logopédka, potom som bol na takej úrovni, že som mal v českom rozhlase „svúj pořad“ a v Prahe som dokonca daboval filmy do češtiny. Hral som v rôznych českých divadlách a teraz som na Slovensku, kde mám našťastie prácu. Točím aj hrám. Hrám v divadlách Aréna, v divadle DPOH a so Zuzanou Buchlovičovou sme si založili vlastné divadlo, s ktorým chodíme po Slovensku. Voláme sa KUMŠT PRODUCTION.  A diváci ma môžu vidieť v Búrlivom víne.

Aký ste za volantom, čo pre vás znamená auto?

Auto je miesto, kde relaxujem a odstresujem sa. Cestou do práce, keď som sám strašne nadávam a uvedomujem si, že to auto nie je zvukotesné a možno ma niekedy aj počuť. Vybijem sa tam a potom som vysmiaty, vyrovnaný, nepotrebujem psychológa.

Autoškolu ste si robili ešte na východe, odkiaľ vlastne pochádzate?

Som z východu, zo Zborova a mesačnú autoškolu som absolvoval v Košiciach. Prvá hodina bola vtipná. Predtým ako som išiel na zápis, dal som si asi 4 pivká. Inštruktor mi dovolil odviezť sa domov a zodpovednosť zobral na seba s dodatkom, že pre východniara sú štyri pivá nič!

Na čom momentálne jazdíte?

Jazdím na trojlitrovej dieselovej  štvorkolke Audi A6. Ako trojročné som to kúpil, ale rozmýšľam už nad niečím novším.

Akí sú vodiči na cestách? Je to dobou, že sú všetci takí rýchli?

Doba je vždy taká akú chceme, ale ľudia začínajú byť agresívni. Nemajú pravidlá, jazdia bez blinkrov, kto je rýchlejší, ten má prednosť, kašlú na to, kto je na ceste.

Vraj sú v Bratislave kolóny, myslíte si to aj vy?

Všetkým by som potom poradil nech idú na dva, tri dni do Prahy a uvidia čo je to kolóna! Sú tam oveľa adrenalínovejší šoféri, je to tam drsnejšie.  A to nebudem porovnávať ,čo som videl v Istanbule. Tam by som sa bál šoférovať aj ja. Majú tam pravidlo, že kto je o centimeter vpredu, ten má prednosť. Na kruhovom objazde má prednosť ten ktorý vchádza! Trúbia tam, ale asi v znení, pozor idem a nie, ty debil! Fakt sú blázni!

Jazda v noci vám nerobí problémy?

Kedysi jazdenie v noci bol môj relax až do jedného momentu pred štyrmi rokmi, kedy som na diaľnici rozbil auto. Zrazil som sa s jeleňom! V ten deň som si kúpil  Toyotu Auris a hneď som ju aj rozbil. Skočil nám do cesty, našťastie sa nám nič nestalo, ale rýchla Octavia čo išla za nami ho ešte raz prešla a odtrhlo jej obidve nápravy. U mňa vzadu sedela sestra s dieťaťom a malá sa ani nezobudila. Tak to klobúk dolu a toyoty naozaj patria medzi bezpečné autá.

Čo zážitky s policajtami u nás alebo v zahraničí?

S kamarátom sme mali prácu v Prahe a chceli sme ísť naspäť do Bratislavy. Vraj ma vezme autom, keď dotočí reklamu. Počkal som ho a hľadáme a auta nikde. Na každom rohu stáli autá s českými ŠPZ-tkami, len to jeho miesto bolo prázdne. Na križovatke ho odtiahli, lebo mal bratislavskú značku. „Vy nám tady v Praze nebudete stát. Nájdete si místo, kde múžete stát, Pražáci múžou ale ne vy!“ Tak nám povedali policajti, mali sme smolu, že sme slováci a dostali sme pokutu.

Ako sa vám Martin jazdilo v teréne na dvojlitrovom dieseli na Škode Yeti 4x4?

Musím povedať, že som príjemne prekvapený týmto autom. Mám rád jednoduché línie áut a tu naozaj sú. Materiály mi prídu celkom fajn, mäkčené plasty sú v poriadku. Trošku väčšia diera pri ručnej brzde, ale dá sa. Opierka lakťa príjemná a prekvapený som veľkým priestorom v interiéri. Kufor nie je až tak široký, možno hlboký, keď dáme dolu sedačky tak priestor je luxusný. To je pravda. Komfortu veľa na úžitkové auto. Je to tiché aj živé na 2 tony super! Slušná výbava, naozaj fajn auto. Vyšli sme do kopca a štvorkolka nemala žiadny problém na nerovnom teréne s jamami, ani nás nehádzalo. Pohodička! Yeti je pre mladých ľudí, mladé rodiny. Ozaj a farba a je tiež pekná, taká do lesa...Vyzerá dobre, aj funguje a nemusím sa báť keď oškriem.

Text:  Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode