Sexy image

08.10.2013 14:28

Máte radi rýchlosť, adrenalín za volantom, zvuk burácajúceho motora a kvílenie gúm v zákrutách? Potom je načase vyraziť na cesty s novým Peugeotom RCZ, ktorý vás opojí ako dobré francúzske víno.

Pri pohľade na tento vzrušujúci športiak, budete mať chuť hneď si sadnúť za volant a užiť si fascinujúcu jazdu. RCZ-ka prešla viacerými pozitivnými zmenami hlavne v predných partiách. Týka sa to prednej masky a vďaka jej zmenšenej veľkosti vyniknú ostrejšie predné svetlomety s denným LED svietením, ktoré dodávajú autu športovejší vzhľad a sexy image! 
Celý interiér dýchal športovým dizajnom s maximálnou precíznosťou. Predné ergonomicky ladené sedadlá Vám dopriali maximálny komfort a cítili ste sa v nich bezpečne. Horšie to bolo so zadnými sedadlami, tam bolo miesta veľmi málo, možno tak maximálne pre vaše deti. Nás zaujal 7-palcový 800 x 480 displej, ktorý sa dvíhal zo stredovej konzoly. Môže byť ovládaný buď z volantu alebo z palubnej dosky, čím sa eliminuje akékoľvek rozptyľovanie počas jazdy. Satelitná multimediálna navigácia bola prehľadná a jednoducho ovládateľná. Relax vám prinesie aj počúvanie hudby cez dva stredne Hi-Fi tweetery, dva hi-Fi basové reproduktory a 2 koaxiálne eliptické 6x9 hi-Fi reproduktory v zadnej časti. To všetko sa deje dohromady cez 240 W digitálny zosiňovač, ktorý je umiestnený v batožinovom priestore. Na športiak je objem kufra postačujúci a pri sklopení zadných sedadiel dostanete do auta ešte viac batožiny akoby ste čakali. Čo sa týka výbavy, prekvapila nás absencia systému štart-stop, ale nechýbali automatické svetlomety, klimatizácia, zadné parkovacie senzory, bluetooth či USB pripojenie. 
Pri testovaní jednašestkový benzínový motor disponoval silou ako v nízkych tak aj vo vysokých otáčkach. Jeho dunivá sila, svižnosť a kultivovanosť bola nadpriemerná, zistili sme to hlavne pri predbiehaní. Manuálna šesťstupňová prevodovka, dokonale radila všetky prevodové stupne bez najmenšich problémov a vyslúžila si od nás veľkú pochvalu! Brzdy boli trošku vláčnejšie, no po dostatočnom zahriatí sa platničky poriadne zahryzli do kotúča, až sme žasli. RCZ-tka mala tuhý podvozok, pôsobila tvrdšie, ale na ceste sedela bezpečne. Ani v zákrutách auto nevynášalo, pevne držalo stopu a mohli sme len obdivovať skvelé jazdné vlastnosti. 
A čo na záver? Tento model očarí každého zanieteného muža alebo ženu, pretože peugeot RCZ patrí k najkrajším sexy a športovým autám na európskom trhu a je len na vás či si ho vyskúšate, ale určite neoľutujete.
Text a foto: Ľubomír Feckanin
 
Peugeot RCZ 1,6 THP  
Zdvihový objem (cm3) 1 598
Max. výkon v kW (k) pri 1/min 115 / 156 /6000
Maximálna rýchlosť v km/h 215
Zrýchlenie v sek. 0-100 km/h(s) 8,3
Spotreba mesto/mimo/kombi (l/100km) 8,9 / 5,1 / 6,4
Základná cena od 28 690€

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode