Sexy frajer

11.11.2017 11:03

Macedónska herečka Elena Kolek Spaskov a jej život v Bratislave nielen na javisku, ale aj na cestách. Povie nám o jazde na modeli Renault Megane Grand Coupé a rôznych pikoškách, prečo má smolu na „papuče.“

Z Macedónska ste prišli skúsiť urobiť prijímačky na VŠMU do Bratislavy a vaša odvaha bola odmenená, lebo ste boli prijatá a školu ste doštudovali...

Veď to, že som tu nielen doštudovala, ale zostala som tu žiť. Po škole som išla hneď na materskú a nemala som čas riešiť v ktorom divadle by som dostala trvalé angažmán. Tiež som rada, že slovenčina mi nerobila problémy a tak som počas materskej stihla urobiť doktorát z javiskového pohybu. Popri tom som začala učiť na štátnom konzervatóriu.

Čo divadlo a iné herecké možnosti ste odložili na neskôr?

Dcérka, keď mala tri roky, tak potrebovala kolektív a išla do škôlky. To bol impulz začať hrať v Prešporskom divadle. Neskôr prišli ponuky z Arény, Štúdia 12, trnavského a nitrianského divadla, takže práce zrazu bolo dosť. Nedá mi, aby som nespomenula nedávnu premiéru Hamleta v réžii Ivana Blahúta v divadle Ticho a spol., kde ma uvidíte v roli Ofélie. Srdečne vás pozývam.

Diváci vás videli v seriáloch a je fajn, že ste „neokukaná“ herečka, ktorá má čo ponúknuť...účinkovali ste aj v v televízii a vo filmoch?

Účinkovala som v seriáli Druhý dych, Tajné životy, na JOJke som mala peknú postavu grófky Palfiovej v seriáli 1890. Na konte mám dva filmy: Čistič v réžii Petra Bebjaka a diváci ma uvidia aj v československej produkcii  vo filme Pírko v manželskej réžii Petra Klein Svobodu a Lucii Klein Svobodovej. S Luckou budem ešte robiť na budúci rok ďalší film, na čo sa veľmi teším.

Elenka, vaša cesta v každom smere bola náročná a obdivuhodná, že ste dokázali, akou ste dobrou herečkou, ale čo vaša vytrvalosť v začiatkoch vášho jazdenia? 

Autoškolu som robila doma v Macedónsku a bolo to veľmi ľahké, pretože som sa v podstate nič poriadne nenaučila. No a keď som sa  v Bratislave rozhodla, že si kúpim auto, tak som si musela dať kondičné jazdy a to ma zachránilo. Bardejov som už niekoľkokrát otočila, ale do Macedónska som sa ešte na takú diaľku neodvážila.

Každý raz niečo pozažíva za volantom, vtipné alebo smutné príhody. Pohútajte, čo ste také zažila aj vy?

Moja profesorka zo školy ma poprosila, aby som previezla veľké množstvo kostýmov z konzervatória na VŠMU.  Nuž trošku som sa zabudla a tak som sa zvrtla cez dve plné čiary smerom k škole. Zbadala som policajtov a v strese som za nimi zaparkovala. Vystúpila som a začala som si pred nimi nadávať, že viem čo som urobila, ale najprv musím vyložiť tie kostýmy. Mala som 5 minútový monológ, oni ani slovko nevypustili z úst a ja som stále rozprávala a vykladala kostýmy. Potom som nasadla do auta a povedala, že už letím a už ma neuvidia a ani neviem ako som sa vyhla pokute.

Občas sa človek vynájde len niekedy tá povestná šťastena odíde a potom už nič neostáva len zaplatiť pokutu...

To poznám. Policajtka mi naparila pokutu 20 eur za prekročenie rýchlosti o 5 km, no nepomohla som si a musela som ju zaplatiť. Druhýkrát som dostala pokutu za telefonovanie s dcérou a pravidelne dostávam papuče. Vždy posielam parkovacie sms, ale niekedy to nestihnem...a je zle!  No a keď zabudnem, tak dostanem pokutu, väčšinou 10 eur.

Máte niečo konkrétnejšie pre našich čitateľov?

Mala som hektické obdobie pri skúšaní  Hamleta a tak jedna pani do mňa ťukla. Auto som dala opraviť a mala som náhradné auto, ktoré som zaparkovala  a išla na skúšku. Každú hodinu som posielala parkovacie smsky. Spokojná idem k autu a papuča! Prišli mestskáči a hádala som sa, že mám zaplatené, no mala, ale na špztku môjho vlastného auta. Bola som na seba vtedy poriadne nahnevaná.

Každá vodička, ktorá už má nejaké kilometre najazdené, tak by mala mať nejakú nehodu za sebou. Bola nejaká skúsenosť?

Išla som mierne z kopca a pri odbočovaní na benzínku som nabúrala. Niesla som darček – fľašu, tá padla a ja som ju chcela zdvihnúť, dala som nohu na brzdu, ale noha sa uvoľnila a ja som pleskla do auta. Auto bolo jednej baby, ktorej som sa asi páčila, lebo to neriešila, len sa usmiala.

Tak a jazda na modeli Renault Megane Grand Coupé 1,5 dCi sa vám pozdávala?

Určite, bola perfektná! Pamätám si, že som mala Renault Megane ako svadobné auto, len strieborné, a keď budem mať druhú svadbu, tak môže byť aj v tejto elegantnej čiernej farbe. Je veľmi atraktívne a sexy! Po nasadnutí som sa utopila v príjemných sedadlách a po nastavení som sa cítila ako podnikateľka roka! Dôkladne som sa zoznámila s palubovkou a tlačidlami, všetko podstatné som pochopila, čo kde nájdem. Prepínanie autorádia či údaje o vozidle nebol problém. Eko jazda bola príjemná a všetky lístočky na kvietku neodpadávali, takže je to naozaj úsporné vozidlo na dlhé trate aj do Macedónska. Manuálne radenie šesťstupňovej prevodovky mi vyhovovalo, lebo pri automate by som spohodlnela a to ešte neplánujem. Tichý motor, ale pri predbiehaní bolo ozaj živé. Veľmi sa mi páčil priestor v celom aute vrátane kufra a vpredu veľa úložného priestoru či už na nápoje, mobil, okuliare a iné drobnosti, ktoré vozím v aute. Prekvapilo ma umiestnenie tempomatu v stredovej časti, ale dá sa na to zvyknúť. Čím dlhšie som jazdila, tým sa mi všetko na Megane páčilo. Je to rodinné i reprezentatívne auto a riaditeľom rôznych firiem či manažérkam by seklo po každej stránke, ale asi najviac mne...pretože s takým sexy frajerom by som si išla aj na kraj sveta...

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode