Sexy eko style...

24.07.2022 10:22

CITROËN Ë-C4 je tichý crossover, ktorý uvíta každá žena, ktorá má rada atraktivitu a ekológiu. Dobré parkovanie je toho neodmysliteľnou súčasťou hlavne v dnešnej dobe. Krásne dynamické línie auta zvýrazňuje prakticky rovná kapota s výraznými LED svetlami. Bočné plasty sú efektné a zároveň praktické. Hoci C4- ka pôsobí robustne, je to bezpečné auto. Zozadu pôsobí SUV-čko špecificky so zvažujúcou strechou - kupe a sexy krivkami. Šmrnc mu dodávajú zadné svetlá, ktoré sú atypické v tvare písmena X.    Vôbec by ste na prvý pohľad nepoznali, že je to elektromobil, ale tichosť motora ho prezradí...

Jazdné vlastnosti sú komfortné a rmôžete si vybrať z troch ežimov ako sú eco, normal, sport. K spotrebe napomáha jednoznačne režim eco,  na diaľnici volíme jednoznačne normal a pri predbiehaní ako inak preferujeme športový režim. Prekvapením bol pre nás určite plavný podvozok, ktorý svojou mäkkosťou hladko filtroval nerovnosti. Dojazd na jedno nabitie je 350 km a na verejných rýchlonabíjacích staniciach viete auto dobiť na 80 % baterie do 30 minút. Za ten čas si môžete nakúpiť v obchodnom centre alebo si dať kávičku s dobrou kamarátkou.

Vo vnútri auta sa cítite príjemne, všetko je intuitívne aj z hľadiska ergonómie. Rýchlo si zamilujete všetky ovládače, na ktoré pozriete, pretože všetko je prehladné a jednoduché. Hoci tu nájdete pekné estetické prvky v modrej farby ako je lišta na dverách, je tu  veľa iných detailov. Uprostred palubnej dosky sa nachádza rozmerný 10“ dotykový displej a okrem infotainmentu, displej zobrazuje tok energie, štatistiky a zaujímavosťou je, že sa dá naprogramovat odložené nabíjanie batérie alebo predhrievanie /klimatizacie kabiny , čo de ide sfunkčniť aj MyCitroën./

 

Výborne sa sedi vpredu aj vzadu na pohodlných a širokých sedadlách Advanced Comfort a vzadu 380 litrový batožinový priestor je dostatočne priestorný a variabilný ako aj priestor pod podlahou kufra, kde sa môžu schovať dobíjacie káble. V celom aute je dostatok miesta v odkladacích prečinkoch, čo my ženy radi využívame.

Bodka na záver? 

Sexy dizajn, výborné parkovanie, priestrannosť, nulové emisie, žiadny hluk z motora, tak to sú benefity, prečo si môžete kúpiť práve tento elektrický Crossover značky Citroen.

 

Text a foto: Alena Chorvátová

TECHNICKÉ ÚDAJE | Citroën ë-C4 Shine BEV 

Motor: synchrónny elektromotor s permanentným magnetom 

Pohon: predné kolesá Max. výkon: 100 kW (136 k) 

Krútiaci moment: 260 Nm 

Pohotovostná hmotnosť: 1 655 kg 

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h: 9,4 s 

Max. rýchlosť: 150 km/h

 Objem batožinového priestoru: 380 l 

Kombinovaná spotreba v teste: 15,3 - 28,8 kWh/100 km 

 Cena od: 32 490 eur

Cena testovaného vozidla: 33 440 eur

Text, foto: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode