Sen nielen zlých chlapcov

10.10.2013 04:01

Herečka a speváčka Milena Minichová si zajazdia opreteky na geniálnom VW Golf GTI

Začínala ako divadelná herečka v bratislavskom Divadle Aréna, SND, divadle Astorka, ale aj v SKD v Martine. Diváci ju mohli vidieť aj v divadelnych predstaveniach v Prahe, ale hlavne ju poznajú z televíznej obrazovky...seriál Panelák, Radio, Druhý dych, Vypravěj... Momentálne hviezdi v kultovom broodwayskom muzikále Rent v divadle Arena, kde excelentne hrá hlavnú postavu, tanečnicu Mimi.



Máte asi rada rýchle autá, pretože mám z vás pocit, že ste riadna dračica za volantom?

Jasné! Mám rada rýchlu jazdu, ale samozrejme nie vždy, len keď je na to nálada a podmienky, takže záleží od situácie. Celkovo jazdím veľmi rada a za volantom sa cítim ako ryba vo vode. Mám radšej mestské jazdenie ako jazdu na diaľnici, ktorá ma nudí. Moja maminka mi vždy hovorí, že jazdím ako Fitipaldi! :-))))

 

Jazdíte do Prahy, kde už 5 rokov točíte seriál Vyprávěj, okrem točenia seriálu máte tam aj iné pracovné povinnosti?

Áno. Ponúkli mi účinkovanie v jednom krásnom hudobnom projekte, ale nechcem o tom ešte veľmi vela prezrádzať, až po premiere, aby som niečo nezariekla. V Prahe pracujem aj na rôznych reklamách v čestine aj v slovenčine. Jazdím a pracujem v tomto meste veľmi rada, niekedy aj len tak oddychnuť si. Milujem jeho atmosféru a jazdím tam minimálne jeden, dvakrát krát do mesiaca.

 

Sú vaše spomienky na autoškolu v pohode, alebo?

Musím povedať, že veľmi príjemné a keď som mala šestnásť alebo sedemnásť rokov, tak som snívala o tom ako si spravím konečne vodičák!

 Budem môcť len tak kedykoľvek sadnúť do autíčka a ísť kamkoľvek kam ma napadne.

 A keď som si vodičák spravila a začala som jazdiť, tak nezabudnem na ten skvelý pocit nezávislost a slobody.


Veríte názoru, že mužov robia dobré autá atraktívnymi?

Do istej miery určite áno, ale takýto muži vedia, že sú aj iné dôležitejšie veci, ktoré ich robia ešte atraktivnejšími.

 

Vedeli by ste si opraviť sama auto alebo niečo na ňom vymeniť? Ste technicky zdatná?

Hm, asi určite nie. Nič proti technike, ale opraviť si v dnešnej dobe auto, kde prevláda viac elektroniky, tak to prenechám radšej odborníkom. Teda opačnému pohlaviu.

Ako vyzerá vaša pohodička za volantom? Je to skôr rýchla alebo pomalá jazda?

Príjemná jazda krásnou malebnou krajinkou a dobrá hudba, tak to je môj relax v aute. Určite mám radšej rýchlejšiu jazdu.

Tak to vás potom nejakí „zlí“ chlapci na ceste nedobehnú, alebo predsa?
Mnohokrát sa mi stáva, že ma muži „balia“ za volantom. Dokonca ma jeden prenasledoval, až kým som nezastavila. Pozval ma na kávu a ja som s ním išla. To mal za odvahu, ale naozaj málokedy zastavím.


Prešla som za 3 týždne cez Slovensko až do Grécka na juh a spät. Bola to moja prvá náročná a ďaleká cesta, v podstate dobrodružná a mám na ňu úžasné spomienky. Autom som ešte prešla celé Taliansko a Francúzsku Riviéru.


Čo v aute všetko robite? Maľujete sa, aleob obľubujete jazdu s vysokými opätkami?
Občas sa to aj mne stane, ale najradšej mám pohodlné topánky hlavne kvôli bezpečnosti. A maľovanie? To si nechávam na doma.

Používate svoju charizmu aj pri dopravných priestupkoch?
V meste sa snažím jazdiť podľa dopravných predpisov s pripnutým bezpečnostným pásom a nesnažím sa nejako provokovať rýchlou jazdou na mojom červenom Peugeote 206. Ak platím, tak len za zlé parkovanie, čo sa môže stať každému.

Spomínate si na nejaký zážitok zo svojích dlhších ciest autom?
Jazdím síce občas rýchlo, ale opatrne a s rozvahou, takže nehodu som ešte žiadnu nemala. A čo sa týka zážitkov, tak som mala naposledy milú príhodu s vodičom, ktorý šiel vo vedľajšom pruhu na diaľnici. Najprv na mňa pozeral a ja som mu ukázala gestikuláciou, že je vhodnejšie pozerať na cestu ako na mňa. On sa len usmial a začal ma predbiehať a o chvíľu mi naznačil, že ho ma predbehnúť. Ako pes a mačka sme sa takto hrali až nakoniec mi ukázal, aby sme išli na kávu. Odmietla som a ostal sklamaný, otvoril okno a zakričal, že si ma nájde. Bolo to veľmi milé cestné dobrodružstvo. Potom sme už išli každý svojou cestou a ja stále čakám na toho svojho princa na bielom koni alebo aspoň nech má tých 230 koní, čo má VW Golf GTIpod kapotou.  To sa budem veľmi rada predbiehať na diaľnici.(smiech)

Tak sa vám potom páčil „sen zlých chlapcov“ - model VW Golf GTI Performance a 230 koní pod kapotou?
Ak by som ako žena začala farbou, tak si kúpim auto a bude buď biele ako GTI alebo čierne. Som mestský typ vodičky, takže toto auto by mi určite pasovalo. VW Golf GTI ma dostal aj svojím  zovňajškom,s peknými prednými nárazníkmi a červenou linkou vpredu, ktorá akoby podčiarkla, čo je na tom aute pekné.
Vo vnútri auta boli zaujímavé tak škótsky kárované, ale inak pohodlné sedačky a nad hlavou som mala svetlo, ktoré prenikalo cez strechu. Prišlo mi to romantické... Displej ako som zbadala ma zaujal až natoľko, že som sa zapozerala a nielen to…aj započúvala. Mám rada dobrú hudbu za volantom a v GTI-čku bolo všetko tak ako si predstavujem, dobré ozvučenie reproduktorov a už len spievať  alebo počúvať audioknihy, ktoré využívam hlavne na dlhších trasách. Všade tu cítiť komfort a ani kufor nie je až tak malý. Mne by úplne stačil.   
Milujem zrýchlenie a ten zvuk!! GTI-čko mi poskytlo nevídaný pôžitok! Pridala som na dobrých 160 km/h a jazda sa stala fascinujúcou a adrenalínovou. Tieto pocity doslova milujem. Nevadilo mi ani to, že nešoférujem manuál, kde by som asi viac prežívala spolupatričnosť. V zákrutách ma to doslova objímalo a pevne držalo aj vďaka dobrému podvozku. V križovatke mi vypol motor a s nohou na plyne mi znovu naskočil. Systém Start-stop si pochvaľujú viaceré vodičky z hladiska úspory. V tomto aute sa ale pri väčších rýchlostiach nedá na to pozerať, lebo mať takéto auto je sen nielen zlých chlapcov, ale mnohých dievčat ako som ja!

Text a foto: Alena Chorvatová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode