Sen mnohých chalanov ako som ja :)

30.07.2022 22:49

Mladý herec Krištof Melecsky nám porozprával zaujímavosti ako je nová divadelná trepp platforma, aké je náročné hrať v posunkovej reči. A prečo neurobil autoškolu na prvýkrát. Vyskúšal si novú Fabiu v edícii Monte Carlo, pretože má vzťah k tejto značke a jeho dojmy si môžete pozrieť vo videách.

 

Si iba rok po skončení VŠMU, prezraď, či máš trvalé angažmán v nejakom divadle a v akých predstaveniach si hral?

 

Momentálne som na voľnej nohe a diváci ma mohli vidieť v predstaveniach ako sú Láskavé bohyne, Celé zle v réžii Michala Vajdičku a Ruské denníky, ktoré režíroval Roman Polák. Hrám aj v maďarských predstaveniach v Ostrihome, v Budapešti a počas školy som hral aj trojjazyčne. Potom bolo zaujímavé predstavenie, kde som hral v posunkovej reči, čo bol dosť ťažký proces. Sem tam som točil nejaký seriál. Inak rád by som si časom zahral Tartuffe od Moliéra. :)

 

Vraj hráš v zaujímavom projekte?

 

Je to tak, že už rok hráme úspešnú inscenáciu Riddiculus!, ktorá je paródiou na Haryho Pottera. Naozaj je to veľmi úspešné predstavenie ako aj inscenácia pod názvom Ruská klasika, ktorú sme naštudovali v zime a napísal ju Daniel Majling. Budeme s ňou jazdiť na zájazdy po celom Slovensku. Ešte ma napadlo, že máme takú divadelnú platformu, ktorá sa volá trepp platforma. Hráme v nej po maďarsky so slovenskými titulkami a naopak, aby všetci mohli porozumieť predstaveniu. Nájdete nás na fb i na Instagrame.

 

Spomínal si, že dosť cestuješ či už na zájazdy, za frajerkou do Bardejova alebo domov k rodičom do Komárna. Tam si si robil autoškolu alebo až keď si prišiel do Bratislavy na školu?

 

Autoškolu som robil v Komárne a jazdil som na Škode Fabia a Octavia. Na prvýkrát som skúšky veru nedal. Nebolo to kvôli tomu, že by som nevedel šoférovať, ale bol s nami taký prísny a neprívetivý policajt a povedal mi, že musím prísť ešte raz. Niečo sa mu nepáčilo a nepochopil to ani pán inštruktor, prečo mi tú skúšku nedal. Musel som zaplatiť ďaľšiu jazdu. Koluje sa v Komárne, že sú dvaja policajti, jeden dobrý a druhý zlý a ja som schytal toho druhého. Našťastie som vodičák dostal. :)

 

Nemal si žiadnu pokutu ani nehodu, tak neprispievaš moc do štátneho rozpočtu. Prezraď, s akými vodičmi sa na tvojich cestách stretávaš?

 

Dávam vždy pozor na cestách, ale teraz v lete  mám stres z vodičov, ktorí sa ponáhľajú, nedodržiavajú rýchlosť. A tak ohrozujú ostatných vodičov. V Bratislave jazdia niektorí vodiči naozaj šialene, ale aj v Maďarsku sa takí nájdu. V Čechách sa mi asi najlepšie jazdí, pretože tam sú vodiči pokojnejší. V Poľsku mám zážitok, že som na cestách stretával kravy…minimálne dvadsať!

 

V rodine ste trošku spätí so značkou Škoda, pretože ste v rodine mali veľa modelov a dokonca babka jazdila na Favorite?! Tak ženy vo vašej rodine dobre jazdia?

 

Určite áno. Moja mama aj babka veľmi dobre šoférujú. Všeobecne si myslím, že ženy jazdia oveľa bezpečnejšie a opatrnejšie ako muži, ktorí sa veľakrát preceňujú a mnohí majú predsudky voči ženám. Ženy sú tolerantnejšie ani s parkovaním nemajú problém. Možno im to trošku dlhšie trvá…

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode