Šéfdizajnér značky Kia získal ocenenie „Grand Prix“ za dizajn

04.02.2014 10:09

Ďalšia trofej pre Petra Schreyera

 

Počas špeciálneho galavečera pri príležitosti 29. ročníka podujatia Festival Automobile International v Paríži prevzal Peter Schreyer, šéfdizajnér spoločnosti Kia Motors, ocenenie „Grand Prix du Design 2014“.

Jean-Michel Wilmotte, prezident poroty ankety „Grand Prix du Design 2014“, pred viac ako 600 hosťami z oblasti automobilového priemyslu, módy, hudby, filmu, médií a reklamy, pri tejto príležitosti poznamenal: „Toto ocenenie je uznaním za výnimočnú dizajnérsku prácu v medzinárodnom kontexte. Peter Schreyer získal ocenenie Grand Prix za významný prínos pre dizajn skupiny Hyundai-Kia Group.“

„Peter sa stal šéfdizajnérom Kia pred siedmymi rokmi. Odvtedy koordinuje dizajnérske štúdiá v Kórei, Amerike a Európe, okrem toho úspešne transformuje dizajn automobilov Kia a zvyšuje ich atraktivitu. Pozoruhodná evolúcia produktového dizajnu tejto veľkej juhokórejskej automobilky je spojená s Petrovým úsilím a know-how, ktorým sa radí medzi nemnohých svetoznámych a popredných protagonistov moderného automobilového dizajnu,“ dodal Wilmotte.

Festival sa koná ako oslava toho najlepšieho v automobilovom priemysle. Pätnásťčlennú porotu tvoria šéfovia dizajnérskych centier a vrcholoví vedúci pracovníci z popredných medzinárodných spoločností ako napr. Dassault Systems, Louis Vuitton, Eurosport, Le Point, AD a Bell & Ross.

Po večernom vyhlásení ankety je pre verejnosť otvorená špeciálna výstava „Concept Cars 2014“ v hoteli National des Invalides v Paríži. Kia Motors tu vystavuje koncepčnú  štúdiu Kia Provo (premiéra na ženevskom autosalóne 2013). Počas výstavy očakávajú organizátori vyše 20 000 návštevníkov.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode