Sedem rokov pre Kiu

11.02.2014 12:48

Spoločnosť Kia Motors ponúka na slovenskom trhu nadštandardnú 7 ročnú záruku na svoje vozidlá. Nakoľko ide o jednoznačne najdlhšiu dostupnú záruku a v skutočnosti nikto v Európe neponúka dlhšiu, pozreli sme sa bližšie na tento unikátny benefit.                

Je záruka závislá od stavu kilometrov? Čo všetko vlastne pokrýva a čo nie? Je podmienená starostlivosťou v autorizovaných servisoch? A je záruka prenosná na ďalšieho majiteľa?

Na úvod treba povedať, že Kia záruku rozdeľuje podľa toho, čo nastane skôr, sedem rokov alebo 150 000 km, pričom do 3 rokov je počet kilometrov bez obmedzení. Takže bežný zákazník, ktorý najazdí ročne 21 000 km, má o auto postarané celých 7 rokov. Ak je vlastníkom automobilu firma, počas troch rokov môže auto používať bez obmedzenia kilometrov a auto je v záruke.                                                                                                                                 Kia poskytuje záruku na celé vozidlo, to znamená, že bezplatne opraví kvalitatívne poruchy. Nie na všetky položky sa však vzťahuje nadštandardná záruka. Na dielce, ktoré podliehajú prirodzenému opotrebeniu, ako napríklad žiarovky, remene, brzdové kotúče, brzdové segmenty, stierače, ale ani napríklad na náplne a oleje, sa záruka nevzťahuje.

Nárok na bezplatnú záručnú opravu zaniká rovnako v prípade nehody a totálnej škody vozidla, alebo  neautorizovanou úpravou pôvodnej konštrukcie vozidla (napríklad na pohon LPG a CNG) alebo zanedbanie predpísanej údržby vozidla, preťažovane automobilu, poškodenie vozidla použitím neoriginálnych dielcov, či chyby, spôsobené neodborným zásahom neautorizovaného servisu má za následok neuznanie záruky.

Potešujúcou správou však je, že ak vodič podmienky dodrží, záruka je prenosná, to znamená, že sa vzťahuje aj na ďalšieho vlastníka, zvyšuje sa tým hodnota automobilu na trhu s jazdenými vozidlami. Sedemročná záruka značky Kia je atraktívny benefit, ktorý sa vzťahuje na všetky vozidlá z modelovej ponuky značky Kia, počnúc najmenším Picantom až po zástupcu triedy  SUV Kia Sorento a ktorý prináša významnú pridanú hodnotu pre zákazníkov.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode