SEAT robí prvý krok v oblasti mikromobility svojou elektrickou kolobežkou eXS

14.11.2018 11:54

 Ako mestá naďalej rastú, dosiahnutie efektívnej mobility sa stáva jednou z veľkých výziev, na ktorú musia reagovať rovnako inštitúcie, ako aj automobiloví výrobcovia. Dopravné zápchy, nedostatok parkovacích miest a zóny s redukciou emisií v centrách miest sú iba niektoré z každodenných problémov, s ktorými sú vodiči konfrontovaní. Keď sa k tomu pripočíta 20-percentné zníženie počtu zákazníkov do 30 rokov v Európe, ktorí si chcú kúpiť auto, je jasné, že individuálna doprava sa musí zmeniť.

 

  • Elektrická kolobežka eXS powered by Segway mala premiéru 13. novembra na Smart City Expo World Congress, kde si ju návštevníci budú môcť aj vyskúšať

  • SEAT má ambíciu stať sa vzorom v oblasti riešení elektrickej mestskej mobility

  • SEAT Cristobal, teraz s technológiou 5G, umožňuje vozidlu pripojiť sa na svoje okolie

  • Sociálne zodpovedná navigácia s Waze a magistrátom mesta Barcelona

 

Nový SEAT eXS powered by Segway predstavuje perfektné riešenie mikromobility pre užívateľov, ktorí sa chcú pohybovať v meste efektívnym, a ekologickým spôsobom. SEAT eXS bude mať prvú verejnú premiéru na veľtrhu Smart City Expo World Congress, ktorý sa uskutoční v dňoch 13. až 15. novembra v Barcelone. Tam budú mať návštevníci možnosť ho aj po prvý raz testovať.

 

Príspevok SEAT k elektrickej mestskej mobilite

 

Ako súčasť svojej stratégie Easy Mobility si SEAT vytýčil cieľ vytvoriť portfólio produktov a služieb, ktoré budú predstavovať nové riešenia v oblasti mestskej mobility.

 

Máme ambíciu urobiť SEAT vzorom v oblasti mikromobility. Preto chceme dosiahnuť, aby každý, kto žije v mestskom prostredí, poznal možnosti poskytované značkou SEAT na prepravu po meste spôsobom, ktorý je ekonomický, ekologický, agilný a zábavný,“ povedal Lucas Casasnovas, riaditeľ SEAT pre marketing produktov.

 

SEAT a Segway – lídri v oblasti mestskej mobility

 

SEAT uzavrel strategickú dohodu so spoločnosťou Segway, ktorá je jedným z celosvetovo popredných výrobcov v oblasti individuálnej elektrickej mobility. Segway je globálnou referenčnou spoločnosťou v oblasti bezpečných a ekologických riešení v oblasti elektrickej mikromobility. Vyspelá technológia, vysoká efektivita a ekologické atribúty produktov amerického výrobcu boli kľúčovými faktormi pre vytvorenie partnerstva. Po akvizícii start-upom Ninebot na robotické dopravné systémy v roku 2015, Segway uviedol na trh niekoľko nových riešení mikromobility pre konečných zákazníkov.

 

Nová elektrická kolobežka SEAT eXS bola skonštruovaná exkluzívne spoločnosťou SEAT pre jej zákazníkov a využíva vyspelú technológiu elektrického pohonu, vyvinutú spoločnosťou Segway pre jej model ES2.

 

Toto vozidlo umožňuje užívateľovi absolvovať posledný úsek cesty na miesta, ktoré sú nedostupné alebo iba ťažko dostupné automobilom. Vďaka veľkým kolesám s priemerom 20 cm (8 palcov) sa ľahko ovláda a odpruženie predného i zadného kolesa zabezpečuje pohodlnú jazdu. Batéria s kapacitou 5,2 Ah a elektromotor s výkonom 300 W umožňujú dosahovať maximálnu rýchlosť 25 km/h.

 

Kolobežka eXS je vybavené predným a zadným svetlom z LED, nastaviteľným podsvietením stúpadla, displejom LCD, tempomatom a ochranou proti krádeži. Pomocou prídavnej batérie môže užívateľ v prípade potreby predĺžiť dojazd zo štandardných 25 km na maximálne 45 km (podľa podmienok).

 

SEAT eXS sa začne predávať v novembri a exkluzívne pre zamestnancov SEAT na čierny piatok

 

SEAT eXS sa bude dať kúpiť u všetkých autorizovaných predajcov značky od decembra 2018, za konečnú cenu pre zákazníka 599 €. Kolobežka sa začne ešte pred koncom roka právať v Španielsku, Francúzsku, Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku a Portugalsku. Ostatné európske štáty budú nasledovať v roku 2019.

 

Okrem toho značka pripravila špeciálnu uvádzaciu akciu na elektrickú kolobežku eXS pre takmer 15.000 zamestnancov SEAT, ktorí si ju budú môcť kúpiť už posledný novembrový piatok (Black Friday).

 

 

SEAT predstavuje novinky, ktoré môžu prispieť k zlepšeniu mestskej mobility budúcnosti na veľtrhu Smart City Expo World Congress (13. až 15. novembra, Barcelona). Tento veľtrh je zameraný na výzvy, na ktoré musia reagovať veľké mestá a na propagáciu globálneho posunu smerom k inteligentnej mobilite, šetrnejšej k životnému prostrediu.

 

Návštevníci expozície SEAT na veľtrhu sa môžu oboznámiť s novými riešeniami na zlepšenie mobility, vyvinutými SEAT Metropolis:Lab Barcelona ako zdieľanie jazdy a autobus na želanie (Bus On Demand), ktoré začne XMOBA implementovať budúci rok v rámci pilotného testu. Vystavená je aj ďalšia vývojová verzia funkčnej štúdie bezpečného automobilu SEAT Cristobal, teraz vybavená technológiou 5G, ako aj nový projekt sociálne zodpovednej navigácie vytvorený v partnerstve Waze a magistrátu mesta Barcelona alebo prvé vozidlo značky pre mestskú mikromobilitu – SEAT eXS powered by Segway.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode