SEAT na autosalóne v Nitre – 4x slovenská výstavná premiéra

26.09.2017 18:13

Na tohtoročnej slovenskej motoristickej udalosti roka sa predstaví SEAT vo svojej plnej sile vrátane štyroch slovenských výstavných premiér. V pavilóne F nitrianskeho výstaviska Agrokomplex Nitra nájdete expozíciu SEAT v zastúpení autorizovaných predajcov Araver Nitra a Autoprofit Galanta s podporou importéra Porsche Slovakia.

  • SEAT Arona – štýlový crossover po prvýkrát naživo na Slovensku
  • SEAT Ateca v atraktívnej športovej verzii FR
  • SEAT Leon ST CUPRA – 300 koní pod kapotou rodinného kombi
  • SEAT Ibiza – revolúcia bestselleru dotiahnutá do dokonalosti

Absolútnou slovenskou premiérou bude nový crossover z rodiny SEAT – SEAT Arona. Tento štýlový všestranný spoločník skonštruovaný na báze najvyspelejšej modulárnej stavebnice komponentov MQB A0 vyniká svojou krásou, španielskym dizajnom s možnosťami individualizácie, plný nemeckých overených technológií. Vďaka platforme MQB patrí medzi hlavné prednosti vyšší posed, najviac miesta v interiéri a to aj pre pasažierov na zadných sedadlách a obrovský kufor vo svojej triede s prakticky využiteľným priestorom o veľkosti až 400 litrov vrátane rezervy. To všetko pri zachovaní kompaktných vonkajších mestských rozmerov s dĺžkou len 4138mm. V teréne naopak hravo zdoláte prekážky vďaka svetlej výške na úrovni 19 cm. SEAT Arona je dostupný v štyroch výbavách Reference, Style a dvoch rovnocenných výbavách - v elegantnej XCELLENCE a športovo zameranej FR. V sériovéj výbave nájdete už od výbavy Reference systém radarového monitorovania priestoru pred vozidlom FRONT ASSIST vrátane systému mestkého núdzového brzdenia City emergency s rozpoznávaním chodcov, elektrické okná vpredu aj vzadu, asistent rozjazdu do kopca, dvojité dno batožinového priestoru a mnoho ďalšieho. Do Arony je možné rovnako objednať Connectivity box s funkciou Mirror Link, parkovací asistent, ktorý hravo zaparkuje za Vás, FULL LED svetlomety, asistent mŕtveho uhla a mnoho ďalších bezpečnostných alebo komfortných prvkov. Motoricky bude Arona dostupná s motormi známymi z modelu Ibiza – 1.0 TSI s výkonom 95k a 115k (dostupný aj s DSG), 1.6 TDI rovnako s výkonmi 95k (dostupný aj s DSG) a 115k a športovo ladený 1.5 TSI EVO s výkonom 150k pri verzii FR. Pre priaznivcov individializácie majú zákazníci možnosť personalizovať si auto štýlovými doplnkami a dvojfarebným lakovaním (pre XC a FR v sérií). Napriek svojím kompaktným rozmerom je SEAT Arona naplnený technológiou a kvalitou spracovania vyššej triede, preto ho SEAT hrdo radí v portfóliu značky na miesto mladšieho brata SEATU Ateca. A s tými je predsa vždy väčšia zábava

Ďalšou výstavnou novinkou bude SEAT Ateca v športovej verzií FR, kde nájdete v sérií SEAT Drive profile s progresívnym riadením umožňujúcim si nastaviť odozvu auta (výkon, tlmiče, posiľňovač riadenia, asistenčné systémy, klimatizáciu, …), FULL LED svetlomety, alcantarový interiér, korosériu lakovanú v jednej farbe vrátane nárazníkov a plastových lemov blatníkov pre odlíšenie sa od existujúcich výbav a ešte mnoho ďalšieho. Verzia FR je dostupná s pohonom všetkých kolies 4Drive s najnovším a najvýkonnéjším benzínovým dvojlitrom v ponuke 2.0 TSI DSG (190k).  

Na autosálone v stánku SEAT uvidíte tiež šelmu v rodinnom prevedení. Medzi vystavovanými modelmi nájdete nenápadne sa tváriace rodinné kombi SEAT Leon ST s decentným označením CUPRA 300. V tomto rodinnom kombi bije pod kapotou srdce skutočného benzínového športovca s výkonom 300k, ktoré sa prenášajú na asfalt pomocou pohonu všetkých kolies 4Drive s aktívnou uzávierkou diferenciálu a adaptívnemu podvozku DCC, ktorý bol pri CUPRE znížený o 25 mm v spojení automatickou prevodkou DSG. SEAT Leon CUPRA je možné objednať s predným pohonom s manuálnou, alebo automatickou prevodkou DSG, alebo vo verzíí 4Drive v spojení s DSG. Praktické auto ešte nikdy nebolo tak zábavné. Pri Leone CUPRA už nemusíte robit kompromisy medzi praktickým a športovným.

Aj keď sa nový SEAT Ibiza predáva na Slovensku už od mája tohto roku, pokiaľ ste nemali možnosť sa s ním zoznámiť osobne, budete mať možnosť presvedčiť sa o jeho kvalitách na autosalóne v Nitre. Nádherný španielsky design, prémiové nemecké spracovanie, radosť z jazdy a najväčší batožinový priestor v triede na úrovni 355 litrov vrátane rezervy - absolútna špička vo svojej kategórií, to je prvé vozidlo koncernu platforme na MQB A0. Rovnako ako vozidlá vyššej kategórie, už v základnej výbave nájdete systém radarového monitorovania priestoru pred vozidlom FRONT ASSIST vrátane systému mestkého núdzového brzdenia City emergency s rozpoznávaním chodcov, elektrické okná vpredu asistent rozjazdu do kopca, dvojité dno batožinového priestoru a ešte oveľa viac. Do Ibizy je rovnako možne objednať technické vychytávky ako Connectivity box s funkciou Mirror Link, nezameniteľné FULL LED svetlomety a mnoho ďalších bezpečnostných a komfortných prvkov.

V expozícií SEAT nebudú chýbať ani ostatní zástupcovia značky, najmä obľúbený a krásny SEAT Leon, ktorý tu uvidíte tiež v dobrodružnej verzií X-PERIENCE, SEAT Toledo a dlhoročne najpredávanejšie auto vo svojej kategórií na Slovensku SEAT Alhambra.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode