SEAT Ateca získal cenu AUTOBEST

15.12.2016 11:42

Porota AUTOBEST, zložená zo zástupcov 31 štátov, udelila modelu Ateca titul „Best Buy Car of Europe in 2017“
Ocenenie potvrdzuje, že prvé SUV značky SEAT predstavuje najkomplexnejšiu a inovatívnu ponuku pre zákazníkov v Európe
Vynikajúce prijatie modelu Ateca zákazníkmi potvrdzuje ambície značky presadiť sa na čele jedného z najsilnejšie obsadených segmentov trhu
Model Ateca priniesol značke SEAT veľké medzinárodné uznanie vo forme titulu „Best Buy Car of Europe in 2017“ nezávislej organizácie AUTOBEST, ktorý patrí k najprestížnejším na európskom kontinente.


Tento titul je súčasne potvrdením úspešnosti rozvoja značky SEAT a jej konsolidácie na najvýznamnejších trhoch. Prispela k tomu najväčšia produktová ofenzíva v histórii značky, v rámci ktorej budú uvedené na trh štyri nové modely v priebehu 18 mesiacov: Ateca (už v predaji), modernizovaný Leon, ktorý sa začne predávať začiatkom roka 2017, Ibiza piatej generácie a nový crossover SEAT Arona, ktoré prídu v priebehu budúceho roka.

„Ateca predstavuje inflexný bod pre SEAT. Vstúpili sme do nového segmentu trhu produktom, ktorý našim zákazníkom poskytuje vynikajúcu mobilitu a verne reprezentuje našu pravú DNA. Ateca priniesla pozitívny príspevok pre posunutie značky na novú úroveň. Toto ocenenie potvrdzuje, že sme na správnej ceste,“ povedal Luca de Meo, predseda predstavenstva SEAT S.A.

Šestnásty ročník udeľovania ceny AUTOBEST zvýraznil faktory, ktoré robia z modelu Ateca najlepšiu ponuku pre zákazníkov: dizajn, komfort, ľahká ovládateľnosť, pomer ceny a úžitkovej hodnoty, ako aj predajná a servisná sieť v Európe.

Po testovacích jazdách v Taliansku koncom novembra porota zložená z odborných novinárov z 31 európskych štátov zvolila z piatich finalistov víťaza tejto prestížnej európskej ceny práve SEAT Ateca.

Dr. Matthias Rabe, člen predstavenstva SEAT S.A. pre výskum a vývoj povedal: „Ateca perfektne kombinuje dizajn, komfort a technológiu. Je to ideálny automobil do mestskej džungle a jeho jazdné vlastnosti na ceste i v teréne vytvárajú jedinečný zážitok z každej jazdy. Preto sme pevne presvedčení, že Ateca je predurčená stať sa referenčným vozidlom vo svojom segmente.”


Ateca ako líder v oblasti mestskej  mobility
SUV značky SEAT prekonáva všetky očakávania a je zvlášť dôležitým modelom značky. Otvára dvere do najdynamickejšieho segment trhu a súčasne je vozidlom, ktorým značka chce odpovedať na dôležité výzvy ako je budúcnosť mestskej mobility, vyžadujúca nové riešenia a nové technológie.

Široká ponuka pre všetky potreby
Všestrannosť modelového radu Ateca bola jedným z faktorov, ktorému hlasovanie poroty  AUTOBEST prikladá najväčšiu váhu. Turbokompresorom prepĺňané benzínové motory TSI a naftové TDI poskytujú výkony v rozpätí od 85 kW (115 k) do 140 kW (190 k) v kombinácii s pohonom predných alebo všetkých kolies, s manuálnymi prevodovkami alebo prevodovkami DSG s dvoma spojkami. Bohatá ponuka prvkov vybavenia a želanie siaha od reflektorov Full LED cez širokú škálu asistenčných systémov ako napríklad Traffic Jam Assist a nový Emergency Assist až po najmodernejšie systémy infotainmentu s dotykovým displejom 20,3 cm (8 palcov) a konektivitou Full-Link. Špičková verzia XCELLENCE má elegantné vyhotovenie interiéru s poťahmi sedadiel z alcantary a štandardné bezpečnostné vybavenie zahŕňajúce systém Front Assist reagujúci na chodcov v meste a zabezpečujúci automatické zastavenie vozidla v kritickej situácii.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode